Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouhé dva měsíce zbývaly Trevorovi Finchovi k vypršení jeho několikaletého trestu. Dva měsíce a byl by volný a svobodný. Jenže ty dva měsíce by ve vězení asi nepřežil. A tak se raději rozhodl využít příležitosti k útěku, který zinscenoval jeho kamarád. Už i proto, že zařídit pro ně oba novou identitu bude pro něj, vynikajícího padělatele dokladů, samozřejmě hračka - a pak už jim nic nebude stát v cestě za bohatstvím, léta spolehlivě ukrytým. Plán to byl vynikající. A určitě by spolehlivě klapnul. Kdyby se do něj ovšem nevloudila drobná chybička: že po jednom z těch chlápků, jejichž totožnost si přivlastnili, jde mafie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kdo je Cletis Tout? se dá v podstatě rozdělit na dvě různé části. V té první máme spletitý příběh, který se pozvolna rozplétá a ukazuje náhodná setkání, o kterých jsme neměli tušení. Ta druhá polovina je herecký koncert zůčastněných, kteří své snažení opírají o scénář. A ač je scénář v některých momentech slabší a ač nelze toto dílo srovnávat s Pulp Fiction, je Kdo je Cletis Tout? slušným přírůstem do tarantinovského žánru. Nenabízí sice nikterak genilání situace, ale má uvolněnou atmosféru, výtečné herce (lahůdkový je Allen, i když je fakt silně nevhodně nadabován - Soukup) a slušně promyšlený scénář. V kinech by to žebříčky nikdy netrhalo, ale divácký zájem si bezesporu zaslouží. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale právě pro onu atmosféru jsem nakonec dal za 4, i když s odřenýma ušima. Námět a scénář jsou sice dost zajímavé, ale upřímně řečeno, některé scény se ani příliš nesnaží, kulantně řečeno, "zastírat inspiraci jinými snímky". Už samotná hlavní dějová linie - jeden se vyptává, druhý odpovídá a od jejich dialogu odbíháme v retrospektivě do "víru událostí." To už tady přece bylo. Ale nebudu jen kritizovat, musím i pochválit. A hlavně herci si pochvalu zaslouží. I když s jejich charakterizací si tvůrci nijak zvlášť hlavu nelámali, hlavně Tim Allen, ale vlastně i Christian Slater se zhostili svých úloh dobře. Výborný je ale i Billy Connolly, byť nemá ve filmu moc prostoru. Každopádně jde o celkem pohodový filmeček, v němž sice divák asi nenajde žádné velké překvapení a bude muset překousnout i pár hollywoodských klišé, ale jinak se asi bude bavit docela dobře. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl trochu rozpačitý, ale když jsem se začal orientovat v netradičně vyprávěném ději a přistoupil na hru tvůrců, začal jsem se dobře bavit. Především Allenovy komentáře mě dostávaly (nejlepší je pak v závěru), ale i vypatlaní gaunerovo poskoci a Billy Connolly. U dabingu už jsem zvyklý na Vetchého u Slatera a na Postráneckého u Allena, změnu u Slatera jsem přežil, ale Soukup se opravdu k Allenovi nehodí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Fireworks Entertainment, Itasca Pictures, Nichol Moon Films, CT Productions, Seven Arts Productions // ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s hezkým záměrem vyprávět příběh klasickým, anachronickým způsobem starého Hollywoodu. Filmy, v nichž se plaše usmívala Audrey Hepburnová, vyšiloval Jack Lemmon a nápaditě loupil David Niven, MILUJU. Ale silně mi vadila postava Tima Allena. Ten totiž s nadutým výrazem opakovaně poučuje Christiana Slatera o tom, jaké se dřív točily filmy a proč byly lepší než ty současné. To mi připomíná patetické rozmluvy národního tragéda Luďka Munzara, jehož se můžete zeptat na cokoli (třeba kolik je hodin), načež zdvihne ruku v dramatickém gestu a pustí se do stereotypní tirády "Jó, to za nás, to byli herci: Štěpánek. Pivec. Šejbalová. Záhorský..." (následuje pětiminutový výčet legend. Tak přesně takhle otravný je Tim Allen. Pikantní je, že když jsem to popisoval jednomu kolegovi, trpělivě mě vyslechl a pak suše řekl: "Ty to ale děláš taky." :-) 50% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitný krimi žáner s gangsterským pozadím, z ktorého si robí poriadnu prču komediálna príchuť som v takomto nenásilnom prevedení dávno nevidel. Obsadenie je nenáročné, za to vkusné, na Portiu de Rossi som si síce chvílu zvykal, ale podarilo sa to a som rád, že som (po pár narážkach) film nevidel s českým dabingom. Nenápadný, no veľmi nápadový scenár, množstvo vtipne vytiponavých postavičiek, síce trošku neoriginálny záver, ale dajme tomu. 75%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Na začiatku to malo svižné tempo a dej. Lenže s postupom času od polovice filmu to strácalo šťavu. Kuriozitou českého dabingu bolo, keď Tim Allen (gangster, bravúrne ovládajúci filmovú históriu) vyšperkuváva svoje myšlienky citáciami z filmovej klasiky. Pri jednej nezabudol poznamenať, že je z filmu "Špinavý tucet" (hahahahaha - pán prekladateľ)." Dirty Dozen" - jedine ako " Tucet špinavcov" ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Zajímavé převyprávění filmu - i když se z toho dalo vycucat mnohem víc, všechno bylo dobré - ale trošku více života by to chtělo vnést do filmu. I ty scény s nějakou akcí nebyly skoro vůbec akční. Připomíná mi to reklamu na ČT ( dobrej film, ale špatná, někdy až hodně suchá reklama, která nikoho nenavnadí, kdo film nezná ). Každopádně přijemnej film. Doporučuji ale v nějaké bandě - pro lepší atmosféru. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Cletis Tout je spálená mrtvola, ale to je celkem jedno. Jde o to, že jeden chlápek v touze zachránit si život vykládá druhému chlápkovi svůj příběh. Slater je sice tradičně nepřesvědčivý, ale hodně zachraňuje Allen, který je se svým chladnokrevným pohybem a intuicí v roli nájemného vraha nečekaně skvělý. Vyššímu hodnocení však brání zabijáci, kteří neustále hodnotí filmy (ano už zase) a jsou s tím všichni (včetně Allena) neskutečně otravní. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Možno je to moja chyba, že som tento film, na ktorý som mal tie najlepšie názory a odporúčania a celkom dosť som od neho očakával, pozeral neskoro v noci dosť unavený (a po návrate z kina) a teda som ani zďaleka nedostal to, čo som chcel. Film tváriaci sa na viac ako by mal, nezaujímavý a podľa mňa nedotiahnutý, ale upozorňujem, že moje zmysly vďaka neskorej nočnej hodine, nešli na 100%. Dve ** dávam za Billa Connollyho, lebo scény s doktorom boli vcelku fajn a za Tima Allena v roli zabijáka, čo bola veľmi príjemná postava. Inak - sklamanie ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Výborná pocta starému a (čiastočne i) novému Hollywoodu v posttarantinovskom štýle. Do budúcnosti si už želám iba kvalitnejší český dabing (Postránecký = Allen, Vetchý = Slater, DeRossi = Milbachová), nakoľko české znenie od Bontonu je na povracanie. (4.9.2012) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zabiják najatý mafií, aby zabil nepohodlného muže jménem Cletis Tout, konečně dostihl svou oběť. Nicméně se zdá, že došlo k omylu - pod touto identitou se skrývá uprchlý vězeň namočený do krádeže diamantů. Ale možná je to všechno ještě jinak. Scénář : Chris Ver Wiel. Kamera : Jerzy Zielinski. Hudba : Randy Edelman. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco dobrý film pre fanúšikov dobrého filmu. Allenova postava trúsi jednu filmovú hlášku za druhou a ja len ľutujem, že som máloktorý z tých filmov, ktoré tam spomínal, videl. Takisto ľutujem, že som film videl v dabingu, lebo nepochybujem, že v origináli by to bol ešte lepší zážitok. Inak to bolo super, pekný príbeh, veľmi príjemne sa na to pozeralo a utieklo to rýchlo(žiadna nuda). ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Vacsina filmarov si to neuvedomuje ale vsetko zacina od dobre porozpravaneho zaujimaveho pribehu.. Vsetko ostatne ide oblbnut, dobry pribeh nie. Cletis Tout oblbuje rozn, zaujimavo, na tom je postaveny. Ale pribeh je zaujimavo rozpravany a ako dokaz lasky k filmu sluzia desiatky hlasok z inych filmov. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Dvě za Connollyho a Allena... jinak se to táhlo jak lovosice... je to asi málo, ale nemůžu si pomoct ()

Reklama

Reklama