Reklama

Reklama

Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela

  • USA Don't Tell Mom the Babysitter's Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když musí matka odjet na letní prázdniny do Austrálie kvůli práci, najme svým několika nezvedeným ratolestem milou stařenku jako opatrovatelku. Jenže jakmile se za mámou zavřou dvířka taxíku, ze stařenky se v momentě stane "jenerál" v sukních s píšťalkou v puse a začne děti prohánět skoro jako speciální jednotky při výcviku. A potom ji v podvečerní pohodě při posezení v televizním křesílku trefí šlak. Jenže děti nechtějí, aby se matka vrátila a tak se mrtvoly nápaditě zbaví a začnou se starat samy o sebe. Jaké je ale překvapení, když zjistí, že opatrovatelka měla všechny peníze u sebe a před nimi je ještě několik dlouhých týdnů volna? A tak se nejstarší dcera Sue Ellen (Christina Applegate) vydá do práce... (monolog)

(více)

Recenze (49)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže dobrá, bylo tam pár vtipných momentů a mám slabost pro ledové sochy:) Ale nějak si nemůžu zvyknout na to, že Christina Applegateová má IQ vyšší než podpatky lodiček... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já si kolikrát řikám, že tyhle typický americký komedie jsem už musel snad vidět všecky a ona se pokaždý najde mezera, o který jsem v životě neslyšel. Tak se třeba stalo i s touhle komedií, kde se objevuje kupodivu docela dost známých herců, kteří jsou ale mladší, než já si vůbec dokážu představit. A ti figurují v docela bláznivým příběhu, který ale nenudí a příjemně pobaví. Nic většího jsem od toho taky nečekal a počáteční nadšení mi taky naplno splnil. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velice vtipná černá komedie se tak ve třetině zvrhne v pořád ještě vtipnou moralitku, celé to stojí a padá na Christině, a já pro ní mám prostě slabost. Ta milá dáma uvnitř zemřela přirozenou smrtí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nežiadala som ťa tepovať gauč.“ – „Nie... ale potreboval to.“ Početným súrodencom odíde mama kvôli zamestnaniu a za ten čas sa o ne má postarať prísna opatrovateľka. Tá však, v súlade s názvom snímky, čoskoro zomrie. Deti sa ale v tradícii „bláznivej rodinnej komédie s poučením“ rozhodnú neohlásiť nič na polícii, o mame nehovoriac. Namiesto toho sa radšej začnú starať samé o seba. To znamená, že nikto neumýva riad, nevysýpa kôš a nerobí si domáce úlohy. S výnimkou najstaršej z nich: dospievajúca Sue Ellen (televízna hviezdička Christina Applegateová má s humorom skúsenosti, viď. sitcomy „Ženatý so záväzkami“ či „Jesse“) urobí podvod so svojím dátumom narodenia a začne robiť kariéru. Na konci sa všetci naučia zodpovednosti. Snímka je nudná, scenár plný otravných klišé a nezachráni to ani fušerská réžia rutinéra Stephena Hereka (KRITERI) a solídne herecké obsadenie. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Za jiných okolností by to bylo jen další nevkusné béčko z doznívajících osmdesátých let, ale ty tři hvězdičky dávám kvůli Christině Applegateové, která celý ten film táhne. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Sranda to tedy byla. Ano, moc jsem se nasmál a to téměř od počátečních nadsázkou propečených titulků až k tomu zdařile vypointovanému konci. Ale teď vážně. Standardní ničím zajímavý rodinně komediální snímek, jakých vznikaly a vznikají mraky. Jeden dobrý vtípek tu je poměrově k deseti nudným či trapným či trapněnudným. Dějově je to jen klasika o tom, jak je tlupa harantů sama doma a co všechno nedělají, jak snadno se dá získat sakra dobrá práce (tedy pouze ve filmu z konce osmdesátých let) a jak je lepší jít přec jen na tu vejšku, která vám toho opravdu hodně dá (což je blbost). Co se mě týká, tak tahle komedie naprosto ničím nevybočuje z šedivě šedého průměru, možná jen svojí vysokou zapomenutelností. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Asi priblizne pred 18-timi rokmi, ked tento film vychadzal na videokazetach ma tato komedia velmi bavila, dovod bol ten, ze ako 15-rocny som sa dival na tento film uplne inak, ako dnes. Uplnou nahodou som tento film objavil v telke a tak som si ho chcel opät pripomenut a prekvapivo ma bavil aj dnes, aj ked mi bolo uplne jasne, ze je to len rodinna zabavna komedia, v ktorej vsetko, co robi hlavna hrdinka vo firme, by jej v realnom zivote vobec nepreslo, ale o to tu neslo. Jednoducho je to prijemna rodinna komedia, ktora splnila svoj ucel pobavit. Prekvapilo ma i to, ze reziser Stephen Herek natocil neskor aj krasnu dramu OPUS PANA HOLLANDA (1995) s Richardom Dreyfussom. _________ Christina Applegate - (Sue Ellen Crandell) +++ Joanna Cassidy - (Rose Lindsey) +++ John Getz - (Gus) +++ Josh Charles - (Bryan) +++ Keith Coogan - (Kenny Crandell) +++ Concetta Tomei - (Mama) +++ David Duchovny - (Bruce) +++ Kimmy Robertson - (Cathy) +++ Jayne Brook - (Carolyn) +++ Christopher Plummer - (Howard) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co s tím, když umře pečovatelská fúrie a nechcete, aby matka sedla z dovolené na první letadlo domů za svými pěti ratolestmi? Nezbedná dítka tak musí najít klíč k získání peněz. Potenciál byl bezpochyby větší, ale tvůrci (režisér Stephen Herek stál u zrodu kultovních Critters) se rozhodli podřídit vkusu nenáročného zaoceánského publika a zkombinovali tak situační komiku s přeslazenou melodramatičností (podobně jako třeba u Kudrnaté holky). PŘÍJEMNĚ naivní rodinná komedie z doznívajících let osmdesátých zaručeně pobaví svou nekomplikovaností a přímým tahem na branku, přičemž logické lapsy házíte za hlavu a těšíte se na košatý happy-end, který nesmí chybět!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl kdysi jako malé dítě a z prvního zhlédnutí tohoto filmu v dětství jsem si pamatoval jen tu zlou pečovatelku. Takže jsem si to celé osvěžil a docela jsem se i pobavil. Je to takový nenáročný pohodový snímek, který má jedinou ambici, a to pobavit. V hlavní roli jsem si užil Christinu Applegate, která si na natáčení tohoto filmu odskočila ze seriálu Ženatý se závazky, který se v době natočení tohoto filmu natáčel teprve čtvrtým rokem. Já jsem prostě spokojen, svůj účel, a to sice pobavit mě, tento film splnil, a tak dávám průměrné tři hvězdičky, jako je ostatně už u mne v případě neambiciózních komedií, které mě dokáží pobavit, mým dobrým zvykem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když děti zůstanou bez dozoru je ke katastrofě blízko. A ta nenechá na sebe dlouho čekat. Paní, která se měla starat o dobrý chod domácnosti vytuhne a milé odrostlejší detičky tuhle skutečnost nikomu nenahlásí. Chtějí si ještě užívat dny bez mámy a stejně tak jak bude tenhle film nezáživně pokračovat po úmrtí pečovatelky, vyvstane otázka na co tenhle film vlastně vznikl. Námět je ukradený a jen mírně vylepšený z jiných filmů s "mrtvolou" a svojí triviálností si moc dobré jméno neudělá. V podstatě se tady nevyskytuje vtip.Tedy vyskytuje,abych nekecal, ale mě to tedy nerozesmálo. Svým formátem se film blíží televizním parametrům a tam se také mnohem více hodí než do kin ve kterých se dokonce hrál. Záměrem tvůrců bylo asi (to fakt přesně nevím) natočit černohumornou komedii se situační komikou pro mládež. Ano, nenároční diváci si film užijí, ale přece jenom pronudit se celým filmem to přece není žádný divácký zážitek. Stephen Herek šel hodně pod svoje možnosti a nedokázal do svého filmu vložit nic co by utkvělo v paměti. Komedie by měla být vtipná, ale o téhle platí, že je na 100% nevtipná. Kladně hodnotím pouze dabing a snad i tu přihlouplou Christinu Applegate. Mé hodnocení: 20% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tohle Vás asi ničím nepřekvapí - jedná se o průměrný film s naprosto jednoduchou zápletkou. Avšak na druhou stranu je film docela vtipný, nebo alespoň já jsem se párkrát opravdu od srdce zasmál. Snímku ale prostě bohužel něco chybí, nic nového nenabízí a proto se nejspíš mezi těma ostatníma tak trochu ztratil. Úplně špatný ale není a pokud máte rádi nenáročné komedie, chcete se pobavit a na chvíli vypnout, pak to docela i doporučuju... ()

5150 

všechny recenze uživatele

"Svel, a ještě něco." "Ano mami." "Kde je ta pečovatelka?"____Naprosto pohodová komedie ve stylu 80. let, která má hodně sympatické herecké obsazení. Christina Applegate, Keith Coogan (vzpomínáte na jeho NOČNÍ DOBRODRUŽSTVÍ s Elisabeth Shue), roztomile intrikující Jayne Brook a David Duchovny, atd. ()

Reklama

Reklama