Reklama

Reklama

Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela

  • USA Don't Tell Mom the Babysitter's Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když musí matka odjet na letní prázdniny do Austrálie kvůli práci, najme svým několika nezvedeným ratolestem milou stařenku jako opatrovatelku. Jenže jakmile se za mámou zavřou dvířka taxíku, ze stařenky se v momentě stane "jenerál" v sukních s píšťalkou v puse a začne děti prohánět skoro jako speciální jednotky při výcviku. A potom ji v podvečerní pohodě při posezení v televizním křesílku trefí šlak. Jenže děti nechtějí, aby se matka vrátila a tak se mrtvoly nápaditě zbaví a začnou se starat samy o sebe. Jaké je ale překvapení, když zjistí, že opatrovatelka měla všechny peníze u sebe a před nimi je ještě několik dlouhých týdnů volna? A tak se nejstarší dcera Sue Ellen (Christina Applegate) vydá do práce... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nežiadala som ťa tepovať gauč.“ – „Nie... ale potreboval to.“ Početným súrodencom odíde mama kvôli zamestnaniu a za ten čas sa o ne má postarať prísna opatrovateľka. Tá však, v súlade s názvom snímky, čoskoro zomrie. Deti sa ale v tradícii „bláznivej rodinnej komédie s poučením“ rozhodnú neohlásiť nič na polícii, o mame nehovoriac. Namiesto toho sa radšej začnú starať samé o seba. To znamená, že nikto neumýva riad, nevysýpa kôš a nerobí si domáce úlohy. S výnimkou najstaršej z nich: dospievajúca Sue Ellen (televízna hviezdička Christina Applegateová má s humorom skúsenosti, viď. sitcomy „Ženatý so záväzkami“ či „Jesse“) urobí podvod so svojím dátumom narodenia a začne robiť kariéru. Na konci sa všetci naučia zodpovednosti. Snímka je nudná, scenár plný otravných klišé a nezachráni to ani fušerská réžia rutinéra Stephena Hereka (KRITERI) a solídne herecké obsadenie. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie s trochou černého humoru. Film nabídne velmi zajímavou zápletku. Neuvěřitelně protivná pečovatelka, která má hlídat bandu děti, za pár dní umře a děcka jsou samy doma. Musím však uznat, že si poradili velmi dobře a všechno zvládli na výbornou. Děj je celkem poutavý, sem tam se zde objeví nějaká ta humornější situace. No a poslední scéna je geniální. ()

Reklama

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že je to vynikajúca čierna komédia, ktorá dokáže pobaviť svojimi hláškami. Keď som tento film prvýkrát zazrel v TV, nevedel som sa prestať smiať, jednoducho si takto predstavujem slušnú komédiu. A ani ten dej nie je zlý. Deti samé doma bez mamy, opatrovateľka čo zomrie a deti sa musia o seba postarať zo začiatku bez peňazí. Dúfam, že si to ešte niekedy pozriem :) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Sranda to tedy byla. Ano, moc jsem se nasmál a to téměř od počátečních nadsázkou propečených titulků až k tomu zdařile vypointovanému konci. Ale teď vážně. Standardní ničím zajímavý rodinně komediální snímek, jakých vznikaly a vznikají mraky. Jeden dobrý vtípek tu je poměrově k deseti nudným či trapným či trapněnudným. Dějově je to jen klasika o tom, jak je tlupa harantů sama doma a co všechno nedělají, jak snadno se dá získat sakra dobrá práce (tedy pouze ve filmu z konce osmdesátých let) a jak je lepší jít přec jen na tu vejšku, která vám toho opravdu hodně dá (což je blbost). Co se mě týká, tak tahle komedie naprosto ničím nevybočuje z šedivě šedého průměru, možná jen svojí vysokou zapomenutelností. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já si kolikrát řikám, že tyhle typický americký komedie jsem už musel snad vidět všecky a ona se pokaždý najde mezera, o který jsem v životě neslyšel. Tak se třeba stalo i s touhle komedií, kde se objevuje kupodivu docela dost známých herců, kteří jsou ale mladší, než já si vůbec dokážu představit. A ti figurují v docela bláznivým příběhu, který ale nenudí a příjemně pobaví. Nic většího jsem od toho taky nečekal a počáteční nadšení mi taky naplno splnil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Tento film se natáčel v Kalifornii. (reich)
  • Počas úvodu, keď sa Kenny (Keith Coogan) lúči so svojou mamou a odchádza na aute s kamarátmi, je vidieť v zábere zhora zavesený mikrofón. (Piri)

Reklama

Reklama