Reklama

Reklama

La tumba de la isla maldita

  • USA Crypt of the Living Dead (více)

Obsahy(1)

Archeolog navštíví odlehlý ostrov, aby pochoval nedávno zesnulého otce a navzdory varování místních lidí otevře hrobku královny upírů, pohřbené před více než 700 lety. Tento nerozumný čin uvrhne celý ostrov do nebezpečí, které se dotkne i místní učitelky. Té hrozí, že bude obětována královně upírů, proto se archeolog a jeho přítelkyně rozhodnou upíry zastavit. (Karlos80)

(více)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaný a docela poutavý starý příběh (legenda) o legendárním - velmi obávaném upíru, který se probudí ze spánku v den svého výročí na malém ostrově, kde pak terorizuje obyvatele v místní komuně. Film trvá něco málo přes hodinu (já osobně viděl barevnou 82. minutovou televizní verzi a netuším vůbec z jakého důvodu byly natočeny dvě verze jedna v barvě a druhá čb - ta v čb pak pro tento druh filmu s jemný gotickým nádechem, mohla být zajímavější) přesto se zde filmařům povedlo nastolit vynikající atmosféru strachu a teroru typickou pro Iberské kino), s některými dobrými okamžiky napětí a děsivými momenty. Jedná se o nízkorozpočtový film, zajímavé koprodukce, kde atmosféra je tady opravdu velikým přínosem, točilo se v pěkně exotické lokalitě někde ve středomoří (Turecko), tempo filmu je spíše pomalé (chybí větší akce) ale ne ubíjející (trvá však poměrně dlouho než se tu něco stane), celé je to pak ale docela znepokojující s typickým zbožím pro tento druh filmu, kde je i trochu (úvodní scéna v kobce a malá dekapitace) film se jinak obejde zcela bez nahoty, což je na toto období a druh filmu docela překvapivé. Jak moc nemám rád herce Damona, taky tady mě docela mile překvapil, ale kdo mě naprosto vyrazil dech, tak to byla herečka Teresa Gimpera (to byla snad jedna z nejhezčích španělských hereček tehdejší doby spolu s Patty Shepard která tu hraje také!), ta zde skutečně září, její smyslnost a vůbec přítomnost je dech-beroucí, ona tady vytvořila jednu z nejvíce fascinujících a znepokojujících "upírek", co jsem kdy na plátně viděl! Strhující finále kde vidíme závěrečnou bitvu (střet s upírem) v níž je nasazena pomalu celá vesnice, to je neskutečně mrazivě strašidelná pecka, hlavně díky hudbě a zvukovým efektům (nezapomenutelná chůze, nářek, pláč a smrt!), až mi bylo upírky místy docela líto! Povedený Eurohoror/Trash který stojí za shlédnutí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na ostrov s pohnutou historií přijíždí Chris, protože jeho otec zde tragicky zahynul (divák ale ví, jak). Průvodcem po ostrově a pomocníkem se mu stává Peter, který zde žije se svojí sestrou Mary - ta je učitelkou. Místní věří, že hrobka, pod níž je nešťastně pohřbeno tělo Chrisova otce, patří Hannah, upírce, co zde byla před 700 lety pohřbena. Ta čeká na osvobození a Chris pozdě zjistí, že se stal součástí ďábelského plánu na znovuvzkříšení upírky, co se dokáže proměňovat ve vlka a chce proměnit osazenstvo ostrova v upíry. Součástí plánu je i Mary, s níž se mezitím Chris sblížil. Snímek sází především na atmosféru, akce není příliš. Napětí má ale třeba i otevírání hrobky. Vizuál v sytých barvách podkresluje temná hudba. Dnes spíše pro skalní příznivce. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Atmosférický film který se bohužel až moc vleče. Příběh je sice takovej klasickej a poměrně zdařilej, ale na to že film trvá nějakejch 80 minut tak se vleče víc než 700 let. Co mě uchvátilo byla atmosféra která se dala snad i krájet. Navíc Damon je sympaťák a hraje dobře. Hlavní upírka je poměrně pěkná a její chůze na konci nemá chybu. I maska na konci byla zdařilá. Snad proto dávám ty 4*, ale bohužel film je fakt roztahanej. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V úvode som sa zoznámil s jedným s najoriginálnejších zotnutí hlavy vo filmovom svete a to som toho videl neúrekom. Ďalšia nová skúsenosť na poli hororového filmu. Po popravde strhujúcich úvodných minútach, to ale trošku ide dolu kopcom. Snímok, ako keby nemal, alebo nechcel ponúknuť to, čo máme my fanúšikovia tohto žánru radi. Dizajn je ale fajn, masky a gore obstojné a záver náležitý. Lenže ako som už neraz lamentoval v iných prípadoch, námet nedošiel očakávaniam. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Film o kráľovnej upírov menom Hannah,ktorá umrela pred 700 rokmi.Pochovaná je na ostrove Upírov.Mladý archeológ uvoľní sarkofág a upíra uvoľní zo 700-ročného spánku.Celkom zaujímavý upírsky film.Aj atmosféra filmu celkom ujde.Aj premena na vlkodlaka nie je najhoršia,vzhľadom na rok výroby.No a Hannah ani po takom dlhom spánku,nevyzerá zlé.Sú dve verzie filmu,čiernobiely a farebný.Ja som videl čiernobiely.Príbeh sa dosť vlečie a je aj dosť predvidateľny.A záver je tiež zaujímavý. ()

Reklama

Reklama