Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eugene Sands je chirurg, kterému drogy zničily život. Ten při jedné barové rvačce zachrání život zraněnému muži, který se do nemocnice rozhodně nepotřeboval dostat. Tímto činem na sebe upozorní šéfa místního podsvětí a ten si ho najme jako svého osobního lékaře. Od té doby se Eugene začne stále více zaplétat do osidel zločinu, ze kterých se nelze vymanit. A když navíc zjistí, že ho silně přitahuje krásná šéfova milenka začne mu jít o krk. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

castor 

všechny recenze uživatele

Ne každá hra má pravidla. Jedna nečekaná operace na baru v hospodě dokonale změnila život bývalého chirurga, který pod vlivem drog způsobil smrt pacienta. Coby chirurg skončil, coby uživatel nikoliv. V pochybném baru se tak zrodil obchodně-pracovní vztah, který má však spoustu „ale“ a který ho dostane mezi gangstery i zkorumpované poldy. A holku s tváří Angeliny Jolie. Zápletka je domotaná, atmosféra zvláštní, hudba řízná, herci průměrní. David Duchovny přestal na čas pátrat po mimozemšťanech a odskočil si k tomuhle dle mého nevýraznému kusu. Forma mi prostě nesedla, což je ale spíš můj problém. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Má to něco do sebe, ale zároveň mi přijde, jako kdyby to nebylo dotažené do konce. Mohlo to být celkem bizarní, ale je to vlastně normální, mohlo to být překvapivé, ale moc to nepřekvapí. A mohlo to být také sexy, ale to taky není. David má charisma i v téhle roli, jeho postava je dobrá, ale nakonec to neutáhne. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ublížíte mi ??" - "To je obava nebo přání ??" ;) Britský televizák, režisér Andy Wilson, který v sobě rozhodně nezapře svou původní profesi kameramana, přišel hned zkraje s jedním z nejzajímavějších projektů celé své kariéry, s luxusně obsazeným snímkem, co do formy navíc velmi zdařilým i inspirativním, pominu-li ten tvůrcovsky zbabělý voiceover hlavního hrdiny, když banální a zároveň dost absurdní příběh činí téměř snesitelným.. Angelina Jolie v jedné ze svých prvních rolí herecky opravdu příšerná, což dost kontrastuje s tradičně parádními výkony Davida Duchovnyho a Timothyho Huttona, jemuž ta padoušská role neskutečně sluší.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď sa David v polovici 90. rokov objavil v gangsterskej kriminálke Krvavé ruky, Akty X boli v plnom prúde a tak diváci boli zvedaví, či na to ako herec má. Či dokáže stvárniť presvedčivo aj inú postavu, než je špeciálny agent FBI. nuž... dokázal. o to pokoj. A film sám osebe nie je zlý. Disponuje zaujímavým scenárom (predsa len, koľko iných filmov má za hlavnú postavu mafiánskeho doktora?) a má v sebe "niečo", čo vás núti nezabudnúť naň napriek tomu, že od premiéry ubehlo niekoľko desaťročí a 90. roky určite disponujú oveľa kvalitnejšími trilermi. Inak ide ale o priemer až mierny podpriemer s čudne civilnou réžiou, odťažitou atmosférou a divným tempom-netempom. Poteší zaujímavý kasting (okrem Davida ešte Angelina Jolie, Peter Stormare alebo Gary Dourdan) ()

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Playing god je naprosto průměrný typický Thriller z 90. let, který ničím nezklame, ale také ničím nepotěši a neobohatí diváka. Za několik hodin ani nevíte, že jste něco takového vůbec viděli, ovšem sledovat se to rozhodně dá. Příběh sice vůbec nepůsobí špatně, ale je bohužel na můj vkus zbytečně moc nafouklý a nereálný, takže jako celek snímek působí uměle. Jediné, co mě na tomto filmu opravdu potěšilo je mladičká Angelina Jolie a samozřejmě David Duchovny. Zkrátka a dobře na nudné sobotní odpoledne ideální film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film byl dokončen již v roce 1995, ale pro negativní reakce zkušebních diváků byla premiéra posunuta na rok 1997. Divákům se nelíbil trailer poukazující na sexuální scény mezi postavami Angeliny Jolie a Davida Duchovnyho. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama