Reklama

Reklama

Rozbitý svět

(festivalový název)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Lucasovi (Paul Kircher) je 17 let, když se jeho dospívající svět náhle rozpadne. Na svůj život pohlíží jako na divoké zvíře, které je třeba zkrotit. Mezi bratrem, který se usadil v Paříži, a matkou, s níž nyní žije sám, bude muset Lucas bojovat, aby znovu objevil naději a lásku. (mac000)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2)

Idego 

všechny recenze uživatele

Působivý komorní film o ztrátě a hledání naděje. Je dojemný aniž by byl lacině podbízivý, emoce nechává pěkně pomalu plynout a dozrát v divákovi, pracuje s nevyřčeným. Má neotřelý scénář s fantasticky poetickým a místy až filozofickým Lucasovým monologem, v němž se mísí vyzrálost s křehkostí a jehož čistota a schopnost introspekce zaráží do sedačky. Děj i dialogy jsou nepředvídatelné a skáčou z místa na místo jako Schnittkeho symfonie, přitom jsou bez jediného klišé a stále tvoří funkční celek. Před herectvím Paula Kirchera, kombinujícím rošťáctví s rozervaností, nelze než smeknout, a zdatně mu sekunduje raněná, přesto pro rodinu silná Juliette Binoche, ze které nejde spustit oči. To všechno spolu s pomalým tempem, tklivou hudbou, atmosférou zimního venkova a místy nápaditou kamerou tvoří nesmírně emočně silný a zároveň esteticky hodnotný zážitek. Nemám co vytknout. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Sedmnáctiletému gymnazistovi Lucasovi při autonehodě zemře otcec neví co se sebou, střídá přátele, útěchu nachází u matky...Larmoyantní a melodramatický film s (dnes povinnými) gayskými scénami.(50%) ()

Reklama

Galerie (39)

Reklama

Reklama