Reklama

Reklama

Bobi Wine: Prezident ugandského lidu

  • Česko Bobi Wine: Prezidentské reggae (festivalový název) (více)
Trailer
Velká Británie / Uganda / USA, 2022, 121 min

Obsahy(1)

Poutavý dokument o nepravděpodobném vzestupu Bobiho Winea, původně popové hvězdy a následně politika, a o jeho úsilí o ukončení brutálního diktátorského režimu v Ugandě. (National Geographic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

NJD 

všechny recenze uživatele

Poctivě zpracovaný dokument mapující 5 let Bobiho života. Dle režiséra bylo natočeno celkem 4000 hodin materiálu, přičemž jen samotný střih zabral 2 roky. Z toho si lze udělat představu o tom, jak vážně k tomuto tématu tvůrci přistoupili. Musím přiznat, že i jakožto člověk sledující africkou politiku jsem byl překvapený brutalitou ugandských ozbrojených složek. V tomto ohledu patří velký respekt tvůrcům, že se jim takové činy podařilo jednoznačně zdokumentovat. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Dokument, který je překvapivý ve více rovinách. Velmi štědrá produkce, výtečně natočeno. Realita, kterou na sebe dokument nabaluje taky neuvěřitelná. Bobi Wine překvapuje další a další minutu víc a víc. Politický thriller to je lepší, než lecjaká streamovaná produkce. Rozhodně doporučuji. Když ne v rámci Jednoho světa, tak si počkat na streamech někde a věnovat ty dvě hodinky. Vyplatí se to jako silný divácký zážitek. (Jeden Svět v Ostravě) ()

Reklama

Galerie (7)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Reklama

Reklama