Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Bohužel už není tahle tlustá ženská tak pekelný padouch jako byl tučňák nebo robo pes. Ani tu nejsou roztomilé ovečky! Párkrát jsem se zasmál, ale žádná scéna, u které bych přímo řval smíchy tu nebyla. Ale vůbec to nevadí, protože Wallace s Gromitem si stále zachovávají své kouzlo v plastelínové animaci! ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Zase dovedeno k dokonalosti. Udivující je, jak má Park nakoukané žánry a hraje si s nimi (opět) i s diváky. Trochu mě děsí ta představa, že ví přesně jak budu reagovat, jak se budu u jednotlivých scén cítit. Park je skutečným inženýrem kinematografie, který by mohl vyučovat jak přesně jednotlivé filmařské postupy fungují. 80 % ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když porovnám s Nesprávnými kalhotami na stejném DVD, pak Nesprávné kalhoty vítězí. U mé dceři naopak zvítězila Otázka chleba a smrti. Jenže na ČSFD píšu já :). Nesprávné kalhoty mi přijdou geniálnější. P.S. Nerozumím jedné věci. Proč, když se na DVD obtěžovali s dabingem, neudělali pro anglickou jazykovou verzi také české titulky? Ba ani anglické tam nejsou :(. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je najlepší Wallace & Gromit- miestami mi to prišlo akési chaotické- napriek tomu veľké potešenie z mojej strany, lebo túto dvojicu, Wallaceove vynálezy, Gromitovu mimiku, napínavú akciu (čo stále nechápem ako je možné vyrobiť superakčnú scénu z plastelíny) a úžasnú animáciu plnú detailov, proste zbožňujem. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit jsou pro mnohé lidi kultem, pár takových také znám. Já jsem doteď žádný film od Nicka Parka neviděl, W&G i jiné filmy od tohoto autora (Slepičí úlet) mě míjely obloukem. A čistě podle tohoto filmu bych si k tomu asi cestu ani nenašel. Přišlo mi to jako naprosto nezajímavá a nebojím se říct, že i trochu hloupá taškařice pro malé děti. Wallace se choval opravdu hloupě. Nevím, jestli mi tady nechybí nějaká průprava z předchozích filmů. Je možné, že se vztah ústřední dvojice vyvíjel a že Wallace má být opravdu vykreslený jako dobrosrdečný hlupák a nějakou absenci zdravého rozumu mu vynahrazuje Gromit. Možná jsem to celé nepochopil tak, jak je to myšleno. A možná se jen vrtám ve zbytečných detailech místo toho, abych si užil jednoduchý film. Animace se mi velmi líbila, stop-motion plastelína vypadá skvěle. Škoda, že pro mně nebyl přitažlivější i obsah. Zkusím téhle potrhlé dvojičce dát ještě šanci s jiným filmem a budu doufat, že ostatní filmy budou zajímavější. [Oscary 2009] ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama