Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ještě, že máme Gromita. Ten kluk ušatá svým minimalistickým herectvím zahraje vše a beze slov. A právě jeho procítěný výkon nejvíce táhne zatím poslední eskapády nejvtipnějšího plastelínového dua. Sice poněkud slabší epizoda, ale ono i spojení "slabší Wallace a Gromit" je stále záruka kvality, s jejíž úrovní se může poměřovat opravdu jen málo co. Pokud vůbec něco. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Další z výborných krátkometrážních snímků z britské dílny Aardman Studios. Laskavý vynálezce Wallace a jeho věrný psí společník Gromit tentokráte vyrábějí a rozvážejí svůj vlastní chleba. Nechybí tomu zase vtip, napětí ani akce. A ačkoli je příběh třeba předvídatelný, bavil jsem opět královsky, a proto nemám problém dát plné hodnocení. ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

W & G to vždycky nejvíc slušelo v krátkých animácích, které byly prodchnuty jedinečnou atmosférou a oplývaly geniální béčkovou zápletkou. Nejinak je to i v případě jejich posledního dobrodružství, které je sice možná nejslabší, ale s těmi půředchozými si v ničem nezadá. Ono totiž slovní spojení "nejslabší díl" v tomto případě vyjadřuje kvalitu o velikosti hory, která vyčnívá nad ostatními (i dlouhometrážními) snímky poslední doby. Takže tu opět máme pár vražd, pomýleného Wallace, gotické stíny budov a napětí, které by se dalo krájet. Nick Park umí a jeho nadšení je až neskutečně nakažlivé -- své postavy má rád a především miluje filmy, takže se opět dočkáme řady citací a filmových vychytávek. Půlhodinová jízda, která Vás strhne a nepustí. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kdepak to samé. Posun humoru je v příbězích W&G patrný stejně, jako proměna jejich vztahu. Poplácat po ramenou by si dříve Gromit nedovolil, stejně tak, jako se zamilovat. I Wallace a vedlejší postavy dostávají tentokrát větší prostor. Nick Park chtěl podle jeho vlastních slov po velkých projektech udělat zase něco pro sebe a fanoušky svérázného plastelínového dua. A je to znát, protože vedle parodických a pastišových skečů poprvé cituje také sám sebe. Přesto je to krásně propečený kousek. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když porovnám s Nesprávnými kalhotami na stejném DVD, pak Nesprávné kalhoty vítězí. U mé dceři naopak zvítězila Otázka chleba a smrti. Jenže na ČSFD píšu já :). Nesprávné kalhoty mi přijdou geniálnější. P.S. Nerozumím jedné věci. Proč, když se na DVD obtěžovali s dabingem, neudělali pro anglickou jazykovou verzi také české titulky? Ba ani anglické tam nejsou :(. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama