Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Tradiční Aardmanovská pecka, která mě sice nedostala tolik jako hodně povedená La Dama y la muerte, Oscara si však odnesou právě Wallace s Gromitem. Nejen kvůli výbornému jménu kterému se tato dvojka a celý Aardman těší, ale především díky komplexnímu příběhu, který sice oplývá klasickou aardmanovskou neoriginalitou, kterou ale zastíní jako vždy perfektní nápady. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Další z výborných krátkometrážních snímků z britské dílny Aardman Studios. Laskavý vynálezce Wallace a jeho věrný psí společník Gromit tentokráte vyrábějí a rozvážejí svůj vlastní chleba. Nechybí tomu zase vtip, napětí ani akce. A ačkoli je příběh třeba předvídatelný, bavil jsem opět královsky, a proto nemám problém dát plné hodnocení. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbehy o Wallaceovi a Gromitovi pozná hádam každý. Dobrosrdečný a mierne šibnutý Wallace so svojim inteligentným a dobráckym psom Gromitom prežili už nejedno dobrodružstvo. Od cesty na mesiac, cez lúpež v banke, záchranu oviec až po masového vraha. Tento diel je plný toho čo tak veľmi zbožňujem, na Nickovi Parkovi a jeho svete. Emócie medzi postavami, drobné vtipy a veľkolepé finále z bombou, ktoré sa pokojne môže zaradiť, medzi najlepšie finále tejto série. Sledovať tieto postavičky je potešujúce, hlavne preto, lebo sa vyvíjajú a režisér prichádza vždy z niečím novým, čo zaručene pobaví. Skvelá dávka kvality, ktorú sa oplatí vidieť. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Wallace s Gromitem se v tomto filmu stanou pekaři, pečící ty nejlepší bochánky. Na obzoru se objeví nová láska, bývalá reklamní tvář pekařské firmy, Piealla, se svou fenkou. Nový příběh je (jako obvykle) prokládán množstvím jazykových a vizuálních gagů ( Flower/Flour ; "Občan Canine" označení pro slušně vychovaného psa, atd.) je u této dvojice samozřejmostí. Samozřejmě je mé hodnocení zkreslené oblibou Wallace a Gromita, ale pod ***** jít nemohu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další Gromiťárna, které nechybí nic z předchozích výborných věcí...a to je právě problém, protože dějově je to v podstatě totéž co jsme viděli v O Chloupek a Nesprávných Kalhotách, a tentokrát navíc Gromit od začátku ví úplně všechno a Wallace až do konce neví ale vůbec nic. No a k tomu máme nádavkem plastelínou machnu, která je tak ukrutně nesympatická, že to snad ani nejde vylíčit. Najdou se samozřejmě skvělé vtípky (scénka warm-hot-very hot je fakt monstrózní), ale už by to chtělo něco jinšího, pane Park. 70%, protože míň by byl zločin a víc zase zbytečné omlouvání zavedené značky, která vždycky měla na víc, než teď předvedla. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama