Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ještě, že máme Gromita. Ten kluk ušatá svým minimalistickým herectvím zahraje vše a beze slov. A právě jeho procítěný výkon nejvíce táhne zatím poslední eskapády nejvtipnějšího plastelínového dua. Sice poněkud slabší epizoda, ale ono i spojení "slabší Wallace a Gromit" je stále záruka kvality, s jejíž úrovní se může poměřovat opravdu jen málo co. Pokud vůbec něco. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Klasická šablona, kterou by protřelý divák mohl odvyprávět klidně sám. Jenže realizace je znovu víc než zručná a celou půlhodinku prošpikovalo tolik dobrých nápadů, že si ani tentokrát nelze na Nickovy plastelíňáky stěžovat. Desetkrát lepší než Surviving Sid nebo Shrek the Halls. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další Gromiťárna, které nechybí nic z předchozích výborných věcí...a to je právě problém, protože dějově je to v podstatě totéž co jsme viděli v O Chloupek a Nesprávných Kalhotách, a tentokrát navíc Gromit od začátku ví úplně všechno a Wallace až do konce neví ale vůbec nic. No a k tomu máme nádavkem plastelínou machnu, která je tak ukrutně nesympatická, že to snad ani nejde vylíčit. Najdou se samozřejmě skvělé vtípky (scénka warm-hot-very hot je fakt monstrózní), ale už by to chtělo něco jinšího, pane Park. 70%, protože míň by byl zločin a víc zase zbytečné omlouvání zavedené značky, která vždycky měla na víc, než teď předvedla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nick Park ponúka opäť veľmi výdatnú porciu humoru, miestami to má až neskutočný zábavný švih a nápaditosť, čoraz viac si začínam obľubovať túto čudesnú dvojicu v podobe Wallace & Gromit. /videl v kine: 95%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit patří mezi největší "animované" hvězdy současnosti. Nick Park z nich každým filmem dělá vybroušenější a sympatičtější postavy a celý příběh vždy dokáže obalit trochou nostalgie, mnoha odkazů a příjemného nenáročného humoru pro každého. Tento film (opět) dokazuje, že WaG nemají (opět) široko daleko konkurenci. Jsme zvědavý, jak Nick Park dlouho udrží laťku kvality tak vysoko.... Nevím, co bych vytknul a jdu se pobavit znovu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nick Park, Bob Baker .. 2Trellíno: Stejný koncept, stejně "otravné" hodnocení :-)) ___ Zajetá příběhová kolej stále dobře funguje a ač je zápletka celkem obyčejná (na Wallace & Gromit), tak very hot propečené finále, které vlastně nabíhá už pár minut po začátku, zvedá koutky úst opět do uspokojené čtyřhvězdičkové polohy. Bezchybná plastelínové preciznost, bezchybně vyjadřovanými emocemi oplývající Gromit a především skvělá režie spojená s hudbou. Třeba jednou Aardman studio odklepne, podobně jako Pixar, i hraný celovečerák - to pak teprve bude thriller. 75%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejne jako v pripade ostatnich kratasu o Wallacovi a Gromitovy, i tady se jedna o peknou zabavu, ale ne nic extra super. Pribeh by byl zajimavej, kdyby nebyl tak neskutecne predvidatelnej od zacatku do konce, ale prislo mi, ze to skoro az tvurci chteli. Ze zacatku to je sice jen sem tam vtip, navic ani ne neco, co by tu uz nebylo v ostatnich kratasech, ale zaver je napinava a zaroven super vtipna jizda, ktera to minimalne o jednu hvezdicku vytahne. No a animace je klasicka, takze fajn. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Klasický Nick Park se vším všudy, a to je možná právě ten problém. Celý koncept příběhu již potřetí zní poněkud ohraně a méně odkazů na jiné filmy by ničemu neuškodilo. Anebo mi jenom stále chybí zákeřný tučňák a taky lepší znalost anglického jazyka. Možná tedy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě dostala citace Ducha. Chybělo trochu nějaké větší překvapení, ale to už spíš jen tak hledám blechy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Trochu přizpůsobenější americkému publiku (citace Ducha zabere vždy, ale už byla všude a opravdu mě nepřekvapí). Přesto pořád roztomile hravé a zábavné. S několika vyloženě skvělými momenty. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Je to taková klasika, stejnej Wallace a Gromit jako vždy. Ale pořád jich neni tak moc, aby mě to začalo nudit, takže 5*****. Stejnej den jsem viděl i Wallace a Gromita: Cesta na Měsíc a oproti tomu je Loaf and Death co do detailů a technického zpracování o TOLIK propracovanější, že mě ani nevadil příběh, jehož rozuzlení se dalo odhadnout po pár minutách. Naštěstí nejde o rozuzlení, ale o celkový průběh plný gagů a vychytávek, což Park dotahuje s každym dalším filmem k větší a větší dokonalosti. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kdepak to samé. Posun humoru je v příbězích W&G patrný stejně, jako proměna jejich vztahu. Poplácat po ramenou by si dříve Gromit nedovolil, stejně tak, jako se zamilovat. I Wallace a vedlejší postavy dostávají tentokrát větší prostor. Nick Park chtěl podle jeho vlastních slov po velkých projektech udělat zase něco pro sebe a fanoušky svérázného plastelínového dua. A je to znát, protože vedle parodických a pastišových skečů poprvé cituje také sám sebe. Přesto je to krásně propečený kousek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit se pustili do byznysu, vynálezce a starý mládenec zajistil mnoho vylepšováků a jejich pekařství tak prosperuje. Evidentně i proto, že byla řada jiných pekařů ve městě zabita. Zatímco Wallace má oči jen pro buchtičku Piellu (skvělá scéna u hrnčířského kruhu), Gromit se obává, zda není paníček v ohrožení. Parkovým filmům určitě prospívá kratší délka, i přes nánosy plastelíny jsou sakra dospělé a plné milých nápadů. Zavedená značka. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky už klasický Wallace a Gromit, ale opäť je to milé, akčné a nápadité. Skvele strávená polhodinka :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, Otázce bochníku a smrti bych mohl vytknout fakt, že její příběh už v rámci wallace-gromitovských počinů není příliš originální. Ale nechce se mi. A dávám plný počet. Úžasné, jak může člověka dojmout pohled plastelínového psa. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

To je zajímavý. Plno z vás tu píše, jak se koncept už vlastně docela otravně opakuje, a že to je pořád dokola to samé, ale pak tomu stejně všichni nahulíte aspoň čtyři hvězdičky. Něco mi uniklo? ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další skvělá groteska z řady Wallace a Gromit sice není tak geniální jako Wrong Trousers, nebo Curse of Wererabbit, ale pořád je to parádní zábava, nacpaná mě blízkým anglickým humorem. Nemůžu neobdivovat genialitu Nicka Parka. To jak z kousku modelíny dokáže vlastně pomocí jednoduchých tvarů. vyrobit tak úžasné postavičky. Tvůrci se navíc dokáží skvěle pohrát s žánrovým klišé a přetavit jej v tak moc vtipnou podívanou, že si o tom nějaký Shrek může nechat jen zdát. ()

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama