Reklama

Reklama

Milenec lady Chatterleyové

  • Velká Británie Lady Chatterley's Lover (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Lady Chatterleyová, která ke svému manželovi už nic necítí, se pustí do divokého románku s hajným v jejich panství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (56)

mira007 

všechny recenze uživatele

Netflixová verze jednoho z nejslavnějších provokativních romantických románů v profi balení po technické stránce, herecké stránce, sympatickým obsazením a dávkou odvážné erotiky, ale mně neuspokojily dvě věci: 1) story, která je buď hrozně známá, nebo pro ostatní hodně předvídatelná, není tam ani ň překvapivého, nečekaného 2) co to bylo za podbarvení obrazu, ta tyrkysová z toho dělá něco víc chladného než je ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jak mám remaky všeobecně upřímně rád, tak u některých z nich vážně vůbec nechápu, proč vlastně vznikly, a právě Lady Chatterleyová je toho ukázkovým příkladem. Pokud už se totiž nějaký ten film dočká předělávky, tak by to mělo být především z důvodu, že na onu látku má buď její tvůrce nový pohled, a nebo v případě určitých žánrů pokročila technika natolik dopředu, že v nové verzi poslouží k zvýraznění efektních stránky oproti té původní. Ani jedno z tohoto výše zmíněného ovšem pro tento film neplatí, hlavně tedy co se těch efektů týče, že 8D, ale popravdě, hlavně ani to milostné dobrodružství Lady Chatterleyové nejde zpracovat nějakým zásadně jiným způsobem, aby zůstalo věrné podstatě a významu knižní předlohy. Za mě se tudíž jedná jen o další kopii, která skutečně nepřináší vůbec nic nového, celé je to tak předvídatelné, nenápadité, prostě zbytečné. Navíc nedokázali tvůrci film ani v žádném ohledu zvýraznit, ani po stylové či atmosférické stránce, ani zajímavostí postav, ani působivějšími, silnějšími emocemi, no a pokud mělo být tím nejzásadnějším rozdílem otevřenější sexuální zpracování, tak to pardon, to mi ale jako fakt nestačí k tomu říct si, tak to je fajn, že tato nová verze vznikla, že se u ní může pár zoufalců více pohonit. Jinak pozastavit bych se chtěl ale ještě u castingu, kde pánské osazenstvo bylo ok, ovšem obsazení Lady Chatterleyové, to z mého pohledu nedopadlo nejlépe, Emma Corrin totiž nenabízí nic, čím by dokázala zaujmout a mě tedy v této roli ani trochu nepřesvědčila. Já tudíž tuto podívanou musím označit za zcela zbytečný filmový zážitek, který má možná význam pro někoho, kdo nečetl knihu, či neviděl žádnou jinou starší verzi, jinak ale důvod se seznámit konkrétně s tímto zpracováním opravdu nenacházím. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na první pohled klasické tuctové historické drama, navíc od Netflixu, což je už odrazovák sám o sobě. Ovšem překvapilo mě, i když jsem to předem věděl, jak moc otevřený velmi otevřeným erotickým scénám a kolik jich vlastně ve filmu je. Na druhou stranu u mě možná paradoxně Emma Corrin klesla, po tom co jsem si ji zamiloval ve čtvrté řady Koruny, čimž přispěly i její, mně ne příliš sympatické výroky, a měla by rozhodně více jíst. Jinak průměr. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, ale lze určit, že jde o klasickou dobovou kostýmovku, které se v VB produkují ve velkém stylu a velkém počtu. Milenec...z tohohle seznamu nijak nevyčnívá, a řekl bych, že i velmi rychle zapadne. Příběh se poměrně vleče, a trvá docela dlouho, než dojde k rozjetí nějakého toho milostného trojúhelníku. Charaktery nejsou bohužel načrtnuty nějak zajímavě, aby dokázali zaujmout, a tak jediné, co může zaujmout, je docela četná přítomnost dámských (i pánských) odhalení všeho druhu. Ale ani kostnatá Emma Corrin není něco, co by mě úplně vtáhlo. Kostýmy, výprava, to všechno fajn, to k těm dobovkám patří, ale příběh bohužel selhává. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem neznal, film jsem registroval, ale vidět neplánoval, nicméně pak Vitalia Bella napsala, že se jedná pravděpodobně o nejsilnější filmový milostný příběh roku a to podnítilo moji zvědavost. ■ Takže: Film není v mých očích primárně romantický nebo erotický, nýbrž primárně intimní. Hlavní hrdinku sleduje kamera doopravdy zblízka, vnímáme její pocity a prožitky. Podobné je to často v asijské kinematografii ve které není sex zobrazován explicitně jako u nás, přesto však dovede šokovat svojí intimností a přímostí - Milenec lady Chatterleyové není až tak šokující jako asijská kinematografie, přesto je však jiný, než na co jsme zvyklí a upřímně - připadlo mi, že to k filmu naprosto patří. Současně je vše snímáno velmi krásnou kamerou, která tvoří obrazy s nekontrastními barvami, často v pozadí zamlžené nebo rozptýlené prachem či protisvětlem. Tato rozostřenost pozadí je velmi častá a docela se těším, až si film pustím znova, bez titulků a budu sledovat jen barvy - působí to trochu, jako sto let staré barevné fotografie. V některých scénách zhruba v polovině filmu jsem navíc ve sluchátkách registroval nezřetelné dunění, které znělo jako vzdálená dělostřelba - nenápadný prvek, který logicky není součástí děje, ale má zřejmě podprahově budovat atmosféru. Zajímavé. ■ K ději: Obraz do 100 let starého světa. Někteří s odpuštěním idioti, kteří zde dali méně než 3 hvězdičky, kritizují v komentáři vzhled hlavní hrdinky. Že se jim nelíbila. Hloupost. Lady Chatterlyová má být anglická lady víc, než krásná žena na první pohled. Ano, ani mě nezaujala na první pohled jako žena - o tom však filmařina často je. Pokud sledujeme hlavní hrdinku, která se nám v prvních desítkách minut fyzicky nelíbí, ale přesto s ní vnímáme její pocity a touhy a na konci filmu jí fandíme a považujeme za atraktivní - není to důkaz síly dobrého filmu? ■ Pocity: Původní kniha byla velmi odvážný počin, který šokoval ve své době sexem a slovy k sexu náležícími. Dnes už tolik nešokuje, nicméně stále je překvapivá a silná v zobrazení ženské touhy a ženských potřeb. Milenec Lady Chatterlyové ukazuje hrdinku, která dokáže být moderní i dnes. Za což mu patří velký respekt! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Brynkinallt vo Veľkej Británii. (dyfur)

Související novinky

Reklama

Reklama