Reklama

Reklama

Bruce Willis: vyvolený

(TV film)
  • Francie Bruce Willis, l'indestructible (více)
Francie, 2020, 90 min (Alternativní 52 min)

Scénář:

Jacinto Carvalho

Hrají:

Bruce Willis (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

Portrét fenomenálního amerického filmového herce... Smrtonosná past, Pulp Fiction, Pátý element… V několika filmech na začátku devadesátých let se Bruce Willis prosadil jako novodobý americký akční hrdina. V době, kdy se oblíbený filmový žánr vyznačoval především velkými bicepsy a kdy se na plakátech k blockbusterům střídali Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger, nebylo nic méně samozřejmého. Bruce Willis však svým šibalským úsměvem prolomil do té doby velkou bariéru mezi televizí a filmem a stal se jednou z největších hollywoodských hvězd své doby. Tvůrci dokumentu nás provedou Willisovou kariérou od seriálu Měsíční svit po nejnovější film M. Night Shyamalana Skleněný. Je zajímavé sledovat, jak se herec dokázal ze sitcomové hvězdy stát hrdinou akčních filmů, jak dokázal znovu objevit sám sebe a vdechnout nový život rolím, které hrál, a to s největšími herci a režiséry posledních třiceti let, od Quentina Tarantina přes Briana de Palmu až po Sidneyho Lumeta a Wese Andersona. Po dokončení dokumentu přišla smutná zpráva, že Bruce Willis v důsledku nemoci svou hereckou kariéru ukončil. Přesto se ještě můžeme těšit na jeho nejnovější, i když zároveň poslední film. Bude mít premiéru dva roky poté, co Willisova rodina oficiálně zveřejnila jeho zdravotní stav. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

subic 

všechny recenze uživatele

Na ČT art běžela pochopitelně jen ta zkrácená verze. Nečekal jsem od toho nic, co taky čekat od Frantiků. Je to v podstatě jen takový sestřih rozhovorů s BW a ukázky jeho filmů a několik dalších, co se k tomu vyjadřují. Ale celkem slušné to bylo, prostě takové lehké rozpitvání seriálu Moon Lighting a následujících filmů. Na konci je tu jen malá zmínka, že ukončil kariéru. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Myslím že zdejší procentní hodnocení opět odpovídá mému pocitu. Jde je o výčet Bruceových filmů bez nějakého okořenění, zvláštností či klepů. To časem unavuje. Soukromý život herci nemají? Nebo dětství a dospívání? Názory? ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hodnotím skrátenú 52minutovú verziu, ktorá asi nie je tak nabitá informáciami ako ta plnohodnotná, ktorá ma hodinu a pol. No tak či tak, Brúsa mám rád a zopár rozhovor so známymi tvorcami a pikošiek zo zákulisia ma bavili. 80% -4* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Včera jsem na to náhodou narazil v noci v TV a musím říct, že jsem vydržel až do samotného konce. Bruce Willis pořád patří mezi moje nejoblíbenější herce a je mi líto, jak to s ním dopadlo po zdravotní stránce. Poslední roky už sice točil vesměs samé céčkové sračky, ale na svém kontě má celou řadu opravdu kvalitních film +(seriál Měsíční svit) i filmových postav, na které se prostě zapomenout nedá (zajímavý byl třeba jeho názor na film Armageddon a co si o něm myslel) . Rád jsem se znovu podíval na záběry z jednotlivých filmů, ve kterých se objevil, poslechl si rozhovory nejen s ním, ale i režiséry, kolegy kteří s ním spolupracovali – prostě taková pocta legendě, kterou ON bezesporu je! ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama