Pořad Doupě hitů je formát postavený na velmi výrazných hudebních osobnostech a představí známé české hudebníky napříč žánry bezprostředním hraním a povídáním s hosty, kteří byli pro jejich kariéru zásadní. Každému interpretovi budou věnovány tři díly – první zachytí hudební začátky, druhý cestu na vrchol a třetí současnou tvorbu. Do každého z pokračování si host pozve své spolupracovníky, se kterými bude prostřednictvím písniček a spontánního povídání mezi nimi vzpomínat na atmosféru doby, kdy si těch pár akordů a melodií ze zkušebny začala pobrukovat celá země. V intimním prostředí klubu, který v něčem připomíná velice luxusní a krásnou zkušebnu, stojí muzikanti s diváky takřka na dotyk. To vytváří velmi neformální a uvolněné prostředí, oproštěné od „tlaku“ velkého koncertního pódia. V Doupěti se muzikantům zkrátka dobře hraje i povídá. (Česká televize)
(více)Recenze (4)
Viděl jsem zatím pana Fialu se svým bandem a musím říct, že to byl docela tristní zážitek. Místo klučíka v roztomilém námořnickém oblečku se tu trapně klátil dědula s děsnýma popelníkama na očích, jehož šílený pohled jako by říkal: "Jsem pedofil, nejsem pedofil?... Hádej, frajere!" V publiku se pak podobně kymácely fanynky 60+. Nenalézám skutečně výstižnějšího slova nežli děs (nikoli džez!)... Vědět, kdy skončit, to je umění, pane Fialo!! ---- (A možná není od věci podotknout, že jsem ročník 1970. Aby to pak nebylo zase na tu "nezvedenou" mládež.) //////////////////////////////////////////////////// 13.10.2022: Pan Prokop rozhodně nebyl trapný jako pan F... A zřejmě to není v ničem jiném než ve vyzrálosti jak repertoáru, tak interpreta... Iritující je zde opět ona "veřejnoprávní" klaka, ovšem v tomto případě to vnímám spíše jako detail. ////////////////////////////////////////////////////////// 5.11.2022: Ivan Hlas není sice moje, jak se tak říká, krevní grupa, ale stejně jako Prokop působí se svými písněmi přirozeně i na stará kolena. To ovšem není ani žádná adorace... Hlavní, co zde vidím, je stará "dobrá" snaha (čt) přilákat zas diváctvo na něco zaručeně starého. Scénky s Menšíkem (proti Vladimíru Menšíkovi samotnému nemám ani to nejmenší!)... tedy scénky s Menšíkem, uváděné nějakým tím Dejdarem či kým, ty si necháme v záloze na příště. ///////////////////////////// 10.12.2022: Annu K upřímně nesnáším (ať už vystupuje v jakém pořadu chce), je to pro mě esence tzv. "středního proudu", tzn. všeho umělého, neupřímného a neopravdového v hudbě, kde se pouze hraje na "city" bezcitné masy. /////////////////////////////////////////////// 22. 9. 2023: Aneta Langerová i s celou grupou zde byla (za mě) opravdu přesvědčivá. Tato zpěvačka s cejchem tzv. "rychlokvašky" vyšla pro mě zatím nejlíp ze všech. A základem úspěchu jsou myslím samotné písně jako takové, které jsou nápadité, silné a nebojme se ještě přívlastku moderní... a nevadily mi, ba přišly mi zcela přirozené, i "sláčiky", které jinak jako pouhý doprovod rockerů nesnáším. ()
Čtyři hvězdičky nejen za Michala Prokopa a jeho nejznámější písně, ale hlavně za houslového kouzelníka Jana Hrubého. ()
Mám rád Framus a Prokopa jako zpěváka i jako spíkra, ale tohle je neuvěřitelně blbej (a přeplácanej) formát prezentace toho, co mám hodně rád. Viděl jsem dva díly (Prokop) a střih z něj udělal žvanila. Přijde mi to, jako by taťka synkovi koupil špičkovou video techniku ke které byl zdarma DaVinci a tvůrci si chtěli vyzkoušet co všechno tenhle software a technika umí. ()
Díky za každý takový pořad! Tohle je práce veřejnoprávní! ()
Photo © Česká televize / Lukáš Oujeský