Reklama

Reklama

Recenze (3)

Master19 

všechny recenze uživatele

"Za rodinu, uráááá!" Aneb jak dělá válka z holek chlapy... Velmi dobrý válečný film, hlavně díky bojovým scénám, které jsou sice celkem jednoduché, ale působivé. Konverzační pasáže jsou asi nutné, ale v prostřední části až moc natahované. Už si nepamatuju, proč jsem si ten film kdysi stáhl, ale jsem rád, že jsem se na něj i podíval. Nenechte se zmást úvodní rozvernou scénou (myslím tu u rybníka, než přiletí letadla), ten film takový dále nebude... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Partu holek-vojacek (jako namet filmu) zname uz ze slavnych Jiter... A tam to tedy bylo podstatne lepsi, lyrictejsi, vaznejsi... Tohle vypada spis jako televizni film, i kdyz spatne to neni. 3+ ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

I když jsou Snajpery a Tichá jitra filmy o ženách ve válce, je zde jeden zásadní rozdíl. Jitra jsou film podle stejnojmenného románu ("... a jitra jsou zde tichá") Borise Vasiljeva, zatímco Snajpery je film věnovaný skutečné odstřelovačce Alije Moldagulové a zachycuje poslední cca rok jejího života. Proto nelze tyto dva filmy srovnávat stejnou optikou. Útok, kdy zvedla celou jednotku (zmiňuje Master19), je přesně natočený dle vícera očitých svědků. Stejně tak i její postřelení německým důstojníkem (a jeho zastřelení). ()

Reklama

Reklama