Reklama

Reklama

V oblasti severního Texasu před 35 000 lety v hluboké jeskyni pod sněhem stihla dva muže podivná smrt… V současné době se na místě dávného sněhu a ledu rozkládá vyprahlá krajina. Malý Steve spadne při hře s kamarády do hluboké jámy, kde se brzy stane obětí podivné hmoty, která mu vstoupí do těla. Chlapci se rozprchnou, ale přesto přivolají hasiče. Dva z nich se spustí do jámy a zmizí. V té chvíli přijíždějí muži v bílých kombinézách a z jámy vynášejí oběti. Nikdo neví, kdo muži jsou a co se vlastně stalo… Zvláštní agenti FBI Fox Mulder a Dana Scullyová už před nějakým časem uzavřeli Akta X. Stále však spolu pracují, přestože se zdá, že by je jejich nadřízení nejraději viděli rozdělené. Právě se účastní hledání bomby, která měla být uložena ve federální budově FBI. Nic se však nenajde. Mulder a Scullyová přejdou do vedlejší budovy a Mulder jde k automatu pro něco k pití. A právě tam objeví amatérsky vyrobenou bombu. Budova je vyklizena a bombu přichází zneškodnit agent Darius Michaud. Jak se ale brzy ukáže, ani se o to nepokusí. Ve stanovený čas bomba vybuchne a pohřbí nejen Michauda, ale i dva hasiče a neznámého chlapce… Tajemný výbuch nedá agentům spát. Muldera v baru brzy vyhledá jistý lékař, gynekolog Erwin Kurzweil, který mu vypráví podivnou věc. Těla hasičů a chlapce, nalezená na místě výbuchu, byla již mrtvá. Kdosi se jich potřeboval zbavit a celý výbuch byl jen zosnován. Disciplinovaný agent Michaud obětoval život… Mulder a Scullyová začínají pátrat. Když ve státě Maryland tajně prohlédnou mrtvolu jednoho z hasičů, zjistí Scullyová, že tělo má podivnou konzistenci, tkáň byla napadena pravděpodobně neznámým virem. I v úlomcích kostí z místa neštěstí v Dallasu najde Scullyová stopy po stejném viru. Dalším pátráním, s nasazením života a vlastního zdraví, zjistí agenti, že jako nosič viru byl používán geneticky upravený pyl, který roznášely včely… (TV Prima)

(více)

Diskuze

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Toto nebolo ani "akty" a ani "x".

Obyčajná seriálová krimi epizóda so záporákom od ktorého čakáte nejaké to X, a a hovno, ono je to len rusák a nejaký kňaz ktorý je či nie je medium, a je vlastne úplne bezpredmetný.

na příspěvěk reagoval ramislav

Uživatel ambron smazal svůj příspěvek.

Tasartir

Tasartir (hodnocení, recenze)

Teď koukám, že je to i horor. By mě fakt zajímalo jak se to dělí a kdo to rozděluje. :D

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Paulie88

To máš dobrý, já jsem film viděla poprvé, když jsem byla sotva někde v první, v druhé sezóně, i když necelý, protože jsem byla ten den tak unavená, že jsem konec zaspala :))

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Pravda, o dost sem se sekl - je to mezi 5. sérií (díl The End) a 6. sérií (díl The Beginning)...

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Taky by mě to zajímalo... pokud vím, tak to ale mezi druhou a třetí není...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mám pocit ře film vyplňuje díru mezi druhou a třetí sérií, ale ruku do ohně bych za to nedal...

BFG2000

BFG2000 (hodnocení, recenze)

Jen dotaz pro fanoušky. Sleduji serál od začátku, mnoho dílů mi uniklo a chci to mít vše pokupě. Jen mi není jasné, kdy si pustit tento film. Po které sérii? Aby to aspoň trošku navazovala, pokud tam jsou odkazy na seriál nebo to na seriál přímo navazuje? Dík.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Neim jestli sem druhej díl viděl, teď si nějak nemůžu druhej díl vybavit...

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Dobrej film kterej seriálu rozhodně ostudu nedělá. 4* jednoznačně.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

A co pak ta scéna, kterak si jde ten vědec do tý jeskyně zkontrolovat ten zárodek, zjistí že zárodek stihl dospět a "vyklubat se ven" a pak ajk ho tam napadne a oni ho tam zavřou - brr, to bych fakt nechtěl!!!

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Jako nejvíc se mě asi líbil ten začátek s těma neandrtálcema v tej jeskyni, tam to se mnou jako dost cukalo, když sem to viděl prvně :-)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

No bodejď ;-) U filmu sem se náramně bavil - líbila se mě zápletka i provedení a hlavně napětí, které v některých momentech dost gradovalo :-)

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Film se rozhodně povedl můžu jenom souhlasit s uživatelem Jakkob ;-)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Dneska to běželo (a ještě běží) v telce a fakt bezva movie. Seriál je fajn a film jak by smet - své hodnocení můžu s klidným svědomým ponechat :-)

 (hodnocení, recenze)

bolo fakt cool ako tam hrali futbal ale ten posledny gol ma nepotesil, ale najvecsia haluz bola ako tam pristal drak

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama