Reklama

Reklama

Akta X – Akta 1: Neotevřená akta

(video kompilace)
  • USA The X-Files – File 1: The Unopened File (více)

Obsahy(1)

Přijde čas, kdy lži budou znovu přezkoumány a pravda odhalena. Pro agenta FBI Foxe Muldera tento čas právě nadešel. Když anarchista nalezne akta "UFO", přísně utajovaná Ministerstvem obrany, je to pro speciálního agenta FBI Foxe Muldera první článek ze sérií lží a záhad. Pátrání ho přivádí do pouště, kde je po mnoho let zdánlivě pohřbeno mimozemské plavidlo. Po dobu tajného vyšetřování musí Mulderova partnerka, agentka Dana Scullyová, lhát, aby ho ochránila. Kdosi ve vládě totiž chce, aby tajemství UFO zůstalo pohřbeno a neštítí se ničeho, aby agenty Muldera a Scullyovou zastavil. Ani vraždy. Každá odhalená lež vás vtahuje hlouběji do intrik - až nedokážete rozlišit dobré lidi od zlých. Tam někde venku je pravda... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (30)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa sa Fox Mulder dostáva k tajným spisom potvrdzujúcim existenciu mimozemskej civilizácie. Samotné dokumenty sú však zašifrované kódom "Navajo", ktorý dokáže rozlúštiť len hŕstka ľudí. Keď po pár dňoch niekto zavraždí Mulderovho otca, pričom všetka vina spadá na svojského agenta F.B.I., všetko nasvedčuje tomu, že sa ho chce niekto všemožnými spôsobmi zbaviť. Mulder však netúži po ničom inom, ako odkryť pravdu, ktorú rôzne vlády svetových veľmocí skrývajú po desaťročia. Napriek tomu, že je tento krát skutočne blízko, bude potrebovať pomoc agentky Scullyovej omnoho viac, ako sa pôvodne domnieval. Napriek počiatočnej nedôvere, je jediná, ktorej môže naozaj veriť. Z pohľadu tématiky o UFO, jednoznačne najlepšia trilógia, ktorá je doslova alfou a omegou pre tento seriál. Akty X ma bavili, no samostatné epizódy o mimozemšťanoch ma vždy zaujímali najviac. O horor sa síce nejedná, taktiež obsahuje hluché pasáže, no myslím, že s fanúšikmi "X Files" sa určite zhodnem, že tento "video film" je proste TOP, čo dokázala táto séria ponúknuť. Kam sa hrabú tie novodobé šesťdielne zvratky, ktoré sú tak hrdo prezentované komerčnými televíziámi. "Fujtajbl!" ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kouřící muž se vydává dělat pořádek do terénu, blízká setkání potkávají i skeptiky, umírají lidé a samotná Pravda je tentokrát tak strašně blízko. Ohromující mytologický příběh, po kterém už seriál nikdy nebyl stejný. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Občas se zde vyskytnou slabší chvíle, ale jinak je zde dost a dost zvratů, které udržují diváka v napětí. Z dílů, které se věnují UFO jsou tyhle tři asi nejzásadnější. (Ale všechny díly Akt X jsem neviděl...) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Neprozmoumávejte staré nákladní vlaky, pohřbené hluboko v indiánských rezervacích! Mohlo by tam být něco, co "I don't think it's human, Scully" vám přívodí solidní infarkt! Spoilery na konci sezón Carter dycky uměl. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tři nazaující díly seriálu daly dohromady excelentní video film. Díly, s UFO a vládním spiknutím jsou prostě ty nejlepší. Film parádně graduje a konec je prostě boží. Skvělé. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Opravdu snímek který doslova nechá hubu otevřenou. Pár nudných chvil se tam našlo. Ale pokud chcete vědět pravdu tak budete pečlivě sledovat až do konce. Pak zjistíte, že ty dvě hodiny napětí za to skutečně stáli. Pátrání Muldera o existenci mimozemské civilizace bylo částečně vysvětleno. Pokusy na lidech a mimozemšťanech...... nečekané, mysteriózní, napínavé......a vznikl příběh lepší jak celá Akta X. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Dokonalé 3 díly, po kterých mam mrazení v zádech, co všeho byla a je vyšší moc schopná, aby jsme se nedozvěděli pravdu 90% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tři na sebe navazující díly seriálu 02x25 Anasazi, 03x01 Požehnaná cesta, 03x02 Kancelářská spona. Velmi napínavá a nervy drásající atmosféra nedá vydechnout a vy to prostě musíte skouknout naráz! Jedny z nejlepších dílů celého seriálu. Mulder a Scullyová nebyli nikdy blíž dosud pravdě. Zkrátka - jde do tuhýho. "Pravda je stále tam venku!" (97 %) ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Nejde ani tak o film jako spíše o společné vydání poslední epizody 2. řady a prvních dvou řady 3. Které na sebe přímo navazují a společně jsou perfektním politickým thrillerem s prvky sci-fi. Což k Aktům X patří. Po této trilogii již nic nebude jako dřív. Všichni intrikují proti všem a nikdo si nemůže být jist životem. Nikdo neví komu věřit, zradit vás můžou vaši nejbližší... Jediná nevýhoda - Bez znalosti předchozích mytologických (příběh utvářejících) epizod se asi moc nebudete chytat. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nejdřív bych chtěl říct, že se nejedná o žádný film, ale kolekci tří mytologických epizod na pokračování, které vyšly na VHS jako jeden celek- 2x25 Anasazi, 3x01 The Blessing Way a 3x02 Paper Clip. Celé se to týká katalogizace obyvatelstva, experimentů s mimozemskou DNA a jedné digitální pásky s důkazy existence mimozemského života. Jedná se o jednu z nejzásadnějších kapitol mytologie i celého seriálu a rozhodně je to za plný počet. Pro mě nejlepší mytologický trojdíl. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Napínavá, spletitá a hlavně jedna z nejdůležitějších mytologických epizod Akt X, složená z trilogie Anasazi, Požehnaná cesta a Spínátko. Pro fanoušky seriálu naprostá povinnost, prostě zásadní film. Spoustu napínavých momentů a zvratů ve skvěle napsaném scénáři a změny v životě obou agentů rozhodně nenechají žádného UFologa chladným. A opět vyleze najevo něco nového o Muži s cigaretou, kterého bravurně ztvárňuje William B. Davis. Tahle mytologie se musí vidět, pro seriál má opravdu velký význam. Jasných 100%. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Chris Carter odpálil třetí sérii ve velkém stylu. Kouřící muž v akci, Scullyová na pochybách, Mulder odhalující pravdu, Skinner měnící stranu bojiště a v neposledním případě osudové zvraty, které změnily seriál. Neskutečně napínavá trilogie mytologických epizod (02x25 Anasazi, 03x01 The Blessing Way, 03x02 Paper Clip), po jejichž konci mi běhal mráz po celém těle a zasadil X-files vysoko v mém seriálovém srdíčku. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Prostřední část je sice o kapánek slabší, ale jinak je aspoň prozatím pravidlem, že kompilace z Akt X jsou z těch nejlepších dílů seriálu a Neotevřená akta nejsou vyjímkou. Mulder a Scully jsou prostě BEST. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

V podstatě jeden z nejlepších videofilmů všech dob, složený ze třech skvělých dílů Akt X. Víc není třeba ani dodávat, ale spousta otázek bude zodpovězena a patrně ještě více jich bude otevřeno. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Spolu s některými kousky 3. a 6. sezony možná ta úplně nejlepší mytologie, která se mě opravdu dotkla. Škoda, že se na to jen tak pro srandu králíkům nekoukne víc lidí - možná by čuměli. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o posledný diel druhej série a prvé dva diely tretej série seriálu spojených do jedného filmu a ako vždy sa dozvedáme len zlomok pravdy. Ale aj napriek tomu je to za 5/5. VIDENÉ 4x ()

Reklama

Reklama