Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mik alias krokodýl Dundee žije se Sue v New Yorku. Vzájemně se milují, ale Mikovi se také stýská po domově a chce si najít práci. Bývalý manžel Sue se zanedlouho stane svědkem vraždy a film s fotkami z místa činu pošle Sue do New Yorku. Drogový boss Luis Rico ho nechá zabít, zjistí, kam fotky poslal, a nechá Sue unést a prohledat její byt. Pak zavolá Mikovi a přikáže mu film donést na jednu stanici metra, jinak Sue zabije. Mik se nejdříve zbaví policisty, který ho sleduje, a pak také gangstera, který si přišel pro film s fotkami... Díky své odvaze pak získá informaci, kde Rico Sue drží. S pomocí svého přítele a pankáčského gangu se dostane do Ricovy pevnosti. Do domu přijdou pankáči z gangu a také přijede policie. Mik Sue zachráním Ricovi se ale povede utéct – a je jasné, že chystá pomstu... Policie poskytne Sue a Mikovi ochranu. Když po nich však někdo začne střílet v hlídaném bytě, Mik se rozhodne vzít vše do vlastních rukou a spolu se Sue odjedou zpět do Austrálie. Brzy je však drogový gang vystopuje i tam a je jim v patách... (TV Prima)

(více)

Recenze (228)

tron 

všechny recenze uživatele

"To bol Clint Eastwood." Dvojka dorazila necelé dva roky po jednotke. Nečudo, tá sa stala fenoménom. Pri rozpočte necelých 9 miliónov ich na celom svete film, od ktorého absolútne nikto nič nečakal, zarobil 360. Dvojke sa túto krasojazdu nepodarilo zopakovať. Rozpočet síce stúpol, ale stále na zanedbateľných 14 miliónov. Divákov to už nebavilo a tak film v kinách na celom svete zarobil "len" 130. Tie úvodzovky sú samozrejme na mieste, keďže stálo šlo vzhľadom na rozpočte o gigantický hit. No proste odozva od diváckej a kritickej obce už zďaleka nebola taká nadšená, ako v prípade jednotky. I tak je ale prekvapivé, že pri takých tržbách sa trojka na scéne zjavila až v r. 2001, tomu nechápem. Z jednotky som bol svojho času ako puberťák sklamaný, lebo v dobách neexistencie internetu som nevedel, o čo ide a čakal som horor o krokodílovi. S odstupom desaťročí ide o nostalgickú pecku z dôb, kedy sme ešte boli mladí, krásni, nevinní. S dvojkou prichádzajú problémy. Paul Hogan je stále skvelý a s Lindou Kozlowski mu to sekne. Scenár je však extra priemerný, sem-tam bijú do očí Dundeeho skautské, patetické scény s deťmi v parku (ktoré občas pripomínajú podobne výchovného Policajta zo škôlky, ktorý prišiel o 2 roky neskôr) a čo je najhoršie, nemalá časť deja sa odohráva v nudnom New Yorku. Zaujímavé je, že scenáristi (Paul a jeho syn, ehm) sa s tým nepaprali a proste len pohodlne otočili koncept prvej časti: kým v nej sme začali v austrálskom buši a skončili v NY, v dvojke začíname v NY a potom sa vraciame do Austrálie. Našťastie, práve návratom domov dvojka okamžite získa čaro, tempo, dynamiku a zábavnosť (hoci stále to nie je extra zázrak). ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Jako (skoro) každá dvojka horší než první díl. Už to není tak svěží, scény v buši nemají takové kouzlo jako ty z New Yorku. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já vím, proč nemám rád Kolumbijce;) K tomu, co jsme si už trochu okoukali v jedničce, tu máme novou nálož vtipů, fórků a úskoků, tentokrát i v režii Mickových přátel (v čele s Donkem, Wallym a Aboriginy). Takže až v buši uvidíte na stromě viset podprsenku, nechte ji tam...pro vlastní dobro. Velmi vydařená dvojka, kterou měla "série" skončit. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kontrast velkoměsto versus australská divočina se v druhém díle přilepil na tuctovou kriminální zápletku a stejně jako v prvním díle i nyní mě bavila více ta australská část, kde se využívá exotické prostředí k "likvidaci". Nejedna se o žádné hardcore představení, vždy je na prvním místě nadhled a humor s trochou akčním kořením. Na Linde s Paulem je vidět jak jsou do sebe zamilovaný a spolu jim to velmi sluší. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu Krokodýla je tenhle o poznání slabší, ale pořád ještě si drží docela slušnou úroveň. Dundeeho chování ve městě je i nadále stejně svérázné, tak jako tomu bylo v 1. části, jen už to zkrátka nepřijde až tak směšné, jako když to člověk viděl poprvé. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klesající kvalita je ještě dostačující na jedno dvě shlédnutí, ale už se plní klišé a nudnými pasážemi. Série by se měla ukončit a o Dundeeovi bych už nechtěl slyšet. Bohužel takové štěstí nemám. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Stale jeste hodne vtipne a zdarile pokracovani, ktera ma co nabidnout - i kdyz ze stretu Dundeeho s pro nej zcela novou civilizaci (velkomesto) se dalo vytezit vice. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Australská mutace Clinta Eastwooda přesídlila v pokračování úspěšné jedničky blíže ke svému vzoru...což reflektují přímo ve scénáři tvůrci, když v newyorském metru nechají svérázné japonské turisty dlít v domnění, že Paul Hogan je skutečně Clint...což je patrně jediná chvályhodnost celého filmu... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak dvojka uz je slabsi, to se ostatne dalo cekat, ale nejak vyraznej pokles kvality to neni. Problem je, ze oproti jednicce tu je uz vcelku slusnej pribeh, kterymu vsechno podleha, tudiz nema Hogan prostor, aby jen tak blbnul. Nicmene porad je to ten frajer, takze celej film opet spolu s Lindou tahne a porad to je slusna zabava. Jen by to chtelo drobet zkratit. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Většinou, když se přilepí na první skvělý film pokračování, tak je to málokdy opět to pravé ořechové, takže tady jsem byla už v hodnocení přece jen skromnější. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

I když se druhý díl kvalitativně jedničce nevyrovná tak pořád je to slušná jízda, která dokáže slušně pobavit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel druhý díl už je o něco slabší a to i když se tvůrci sanžili odlišit děj od jedničky, jenže už je to stejně dost ohraný a tolik dobrých vtipů jako bylo v jedničce už se tu taky neobjevuje. Hogan je sice stále výbornej, ale už to taky neni ono a taky mi připadalo že některý scény byly vykradený z jiných filmů. Ale abych pořád nekritizoval tak musim uznat že jsem se vlastně vůbec nenudil, jen už mi to prostě nepřišlo tak dobrý jako první díl, holt laťka byla po něm moc vysoko, ale komedie je to dobrá ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slušná dvojka, která obrací koncept jedničky a tentokrát je to Dundee, kdo se musí zorientovat ve velkoměstské džungli. Městská část je zábavná, akční koncovka v džungli trochu zbytečná. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Klasický sequel. Osobně jsem takový film přivital neboť jsem nebyl dost nabažený Dundeeho akcí a hlášek. A zde měl možnost se opět předvést dokonce na své půdě. To, jak po svém a s humorem postupně přivádí k šílenství partičku drogového bosíka se neochodí a klidně bych se na to podíval znovu. V jedné ruce držel vychlazeného Heinekena a druhou hladil malého krokodýlka. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Já Dundeeho vůbec nemám rád a s radostí se mu vždy obloukem vyhnu, ale jelikož jsem se včera nudil, přeci jen jsem riskl tento skvost zhlédnout. A bavil jsem se. Snímku nechybí vtip a díky vcelku zdařilé režii utíká docela rychle. Jediným záporem je jeho až příliš velká neoriginalita, zejména závěr moc nápadů nepobral. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bílý Aborigin s ostrým nožejkem je zpět! V newyorkské pasáži je již zřetelná absence nápadů těžících ze střetu dvou rozdílných kultur, což bylo právě ozdobou prvního dílu, ovšem jakmile se Mick vrátí za bručivého zvuku didgeridoo zpátky na rodnou půdu zahrát si hru na australskou divokou kočku a rozklepané kolumbijské myši, je ten starý známý Dundee v saku od Cageova krejčího z Wild at Heart spolehlivě zpět. Netřeba dodávat, že P.Hogan a L.Kozlowski jsou jeden z nejsympatičtějších (nejen) filmových párů vůbec. Australský Belmondo, pro něhož díky nadhledu, hravosti a humoru není nic problém a šarmantní kůstka Linda, kvůli níž jsem v minulosti absolvoval několik lekcí windsurfingu na oplachtovaném krokodýlovi, aby nakonec dala nerozvážně přednost Paulovi. Asi to bude tím větším… nožem. ()

Reklama

Reklama