Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na úpatí kopce žije již dlouhá léta zahradník se svojí ženou. Provozují zde své malé zahradnictví. Nikomu neškodí, nikdo neškodí jim. Jejich životy plynou v drobných denních radostech a povinnostech a vše určuje řád přírody – kdy zasít, kdy zastřihovat, kdy přesazovat, kdy sklízet a kdy nechat zem odpočinout. Ovšem na kopci stojí zámek. A v zámku se hodlá usadit nový majitel. Usadit se zde a vše přetvořit k obrazu svému, včetně okolní krajiny. Zahradnictví těmto plánům značně překáží, a tak je třeba jej odkoupit. Jenže… nabídka není přijata. Když to tedy nejde po dobrém, přikročí se k razantnějšímu „vyjednávání“.
Během pár dní se všude kolem objeví plot s žiletkovým drátem a na příjezdové cestě závora, kterou střeží svérázný sekuriťák. Po rozbité multikáře přijde na řadu záměna postřiku na stromy a zničení celého sadu. Úhyn slepic a králíků dává jasně najevo, že páni v černých vozech nebudou s nikým jednat v rukavičkách. Zahradník se ovšem nehodlá vzdát; je tu přeci doma. Přivolaná policie bohužel nemůže bez přímých důkazů nic, starostka se poněkud marně snaží vyznat v labyrintu zákonů a investigativní novináři způsobují víc škody než užitku. Dny plynou, zámek se okázale renovuje, v obci podezřele rychle přibývá investic a dříve přátelští sousedé se začínají zahradníkovi vyhýbat… (Donart Film)

(více)

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • „Býval jsem velký zahradník, takže mě toto natáčení moc bavilo. Za to Dáša nikdy nestrčila ani prsty do hlíny a tady musela. Ten pohled na to byl velmi zajímavý,“ uvedl Oldřich Kaiser. „Já jsem rockerka, neumím s hlínou. Naštěstí školení u opravdového zahradníka mě trochu naučilo se v té hlíně pohybovat,“ dodala Dáša Vokatá. (rakovnik)
  • „Točilo se po celý rok chronologicky, což bylo moc fajn. Nemuseli jsme přeskakovat v čase a ve scénách. Točilo se tak, jak jde děj po sobě,“ uvedl herec Michal Isteník. (rakovnik)
  • Film se natáčel v zajímavé lokalitě – na statku Jiřího Havelky st., režisérova otce. „Jezdívám sem na víkendy, a když jsem tu jednou byl, tak mě napadlo, že to je to správné místo,“ vypráví Havelka ml. Na místo filmaři dodali jen zvířata, jinak bylo místo plně využito tak, jak ho užíval i skutečný majitel. (rakovnik)

Reklama

Reklama