Reklama

Reklama

Akujaku reidžó nano de Last Boss o katte mimašita

(seriál)
  • Japonsko 悪役令嬢なのでラスボスを飼ってみました (více)
Trailer 2

Epizody(12)

Obsahy(1)

Uprostřed honosného bálu se mladá dívka Aileen Lauren D’Autriche dozvídá od svého snoubence, korunního prince Cedrica Jeanne Elmir, že ruší jejich společné zasnoubení, protože má dost její podlosti a rozhodl se spojit svůj život s dívčinou jménem Lilia Raiworth. Něco je tu však hodně špatně, Aileen zažívá velmi silný pocit, že tuhle scénu již mnohokrát prožila a náhle přesně ví, co se bude dít dál. Aileen si totiž právě vzpomněla na svůj předchozí život, kdy byla těžce nemocnou japonskou ženou, která si zpříjemňovala pobyt v nemocnici hraním jisté otome hry (žánr romantických her určený primárně pro dívky) a v té hře byla přesně tahle situace. Dívce tak dochází, že byla reinkarnovaná do videoherního světa, a to přímo do kůže hlavní záporačky, jejíž osud je pokaždé stejně tragický – brzká smrt.
Odhodlaná změnit svůj osud a zachovat si svou důstojnost se Aileen rozhodla k velmi riskantnímu kroku. Příčina její smrti byla totiž pokaždé spojená s jedním důležitým okamžikem ve hře. Tím je moment, kdy se pán démonů a Cedricův nevlastní bratr Claude Jeanne Elmir naštve a změní se ve finálního bosse celé hry – strašlivého draka. Aby tomu zabránila a předešla své vlastní smrti, rozhodla se Aileen sama vyhledat pána démonů a jako jeho žena stát po jeho boku a zabránit této katastrofě. Otázkou však je, co na to řekne samotný pán démonů a jak si Aileen poradí s faktem, že Claude je šarmantní mladý muž, mnohem víc okouzlující než jeho bratr… (Jeoffrey)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (3)

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem nikdy nepochopila a nejspíš ani nikdy nepochopím popularitu reinkarnací záporaček, zrovna tohle mi už od první chvíle jednoduše sedlo. Tempo příběhu je sice poměrně rychlé, ale osobně to považuju ze strany tvůrců za hodně chytrý tah - děj jako takový je neuvěřitelně klišé a předvídatelné fantasy, což si evidentně uvědomili, a tak se místo dějové linky zaměřili spíš na romantiku a komedii, což mi udělalo radost, protože vztah hlavní dvojky je tahoun celého anime. V tuhle chvíli bych s hodnocením byla na nějakých 7/10, to by se ale nesměla objevit poslední příběhová linka (která už za mě moc zkrácená je), na nic nezbyl čas a celé se to věnuje odpornému klišé jménem ztráta paměti. Prvních 8 dílu doporučuju jako moc fajn rom-com, zbytek je bohužel zklamání. 6.2/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Největší problém, který s tímhle seriálem mám a který mu pro mě hodně láme vaz, je zvolené tempo vyprávění. Autoři se zkrátka rozhodli, že to, co by se běžně dalo zadaptovat jako tři sezóny jednoho anime prostě vezmou a nacpou do dvanácti dílů. Takže tu všechno letí neskutečně svižným tempem, mnohé věci se prostě dějí bez nějaké větší dějové výstavby a spousta překvapivých zvratů je tak jen suše oznámená, nebo zrychleně provedená a ty si to diváku přeber, jak chceš… A tak i když divák sice stíhá vše sledovat a vlastně i vše chápe, je to celé občas takové trošku zmatené a příliš zrychlené, překvapení moc nefungují, atmosféra tím v některých momentech lehce trpí a je to vlastně docela škoda. Krásnou ukázkou je třeba samotný poslední díl, kde se toho najednou semele neskutečně hodně, dojde na různá odhalení (provedená jednou či dvěma strohými větami) a vše se jen tak prostě rychle a stručně rozsekne. Pořád to dává smysl a díky sympatickým postavám si to dost možná i užijete a třeba vás závěr i trošku dojme, ale lepší dojem, než že jste právě dojedli fajnovou jednohubku, na kterou za pár týdnů zapomenete, vám asi nezůstane. A opravdu je to škoda, protože zdejší hlavní dvojice je vážně skvělá. Aileen je sympatická, inteligentní a proaktivní hrdinka, která výrazně ovlivňuje směr celého příběhu, a tak není těžké si jí rychle oblíbit a fandit jí. Claude je velmi charismatický a také do všeho zajímavě zasahuje. No a když u páru ještě skvěle funguje vzájemná chemie, tak je z toho vlastně docela solidní a příjemná romantika, která bavila i mě a byla hlavním důvodem, proč jsem na seriál koukal. Zbytek postav je sice jen takové hodně rozvětvené křoví, ale tady vlastně docela sympatické křoví, v kterém bych si dokázal najít i pár oblíbenců, o kterých bych třeba chtěl vědět i něco víc, ale na to tu prostě není prostor. Hudební režie nebyla špatná, a hlavně v posledním díle bylo opravdu znát snaha o pozvednutí celkového dojmu a dokreslení důležitých scén. Animace je spíš průměrná, postavy a některá pozadí se povedly, jenže pak je tu zase jednou CGI použité třeba na některé dopravní prostředky, které vypadá dost otřesně. Takže kdyby seriál tvůrci trošku natáhly, víc rozpracovali jeho děj a dali ještě více prostoru hlavní dvojici, která to pro mě táhla, nebo třeba i rozvedli některé postavy vedlejší, mohly to být pěkné 4*. Takhle je to spíš jen takový výcuc toho nejdůležitějšího, který sice pořád drží narativně solidně pohromadě, ale příběh nemá takovou sílu a zajímavost, jakou by dle mého mít mohl… 6,3/10 ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Tradiční, ale zároveň netradiční shoujo. Tradiční v zápletkách, vedlejších postavách a zajetých klišé. Netradiční ve velmi sympatické hlavní hrdince (jež je skutečnou záporačkou, která se nebojí jít přes mrtvoly) a tempu vyprávění děje. Ten je vskutku brutálně nahuštěn a místo jedné plnohodnotné série vypráví rovnou tři, kde jsou každé části věnovány pouze čtyři epizody. Mě to svým způsobem vyhovovalo, protože tak aspoň odpadly nudné pasáže a umělé natahování, ale zároveň je díky tomu servírováno občas až moc informací najednou a divák pak má v příběhu i postavách místy guláš. Pěkný opening i ending. 7/10 ()

Reklama

Reklama