Reklama

Reklama

Jak si namazat pracháče na chleba: GameStop

(seriál)
  • USA Eat the Rich: The GameStop Saga
Trailer
USA, 2022, 1 h 51 min (Minutáž: 29–42 min)

Režie:

Theo Love

Hrají:

Jim Cramer, Bernie Madoff (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Amatérští obchodníci se pustí do realizace odvážného plánu na rychlé zbohatnutí a vyvolají chaos na burze. Dokážou ale porazit profíky z Wall Street v jejich vlastní hře? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

melloun 

všechny recenze uživatele

Klasický Netflix dokument plný memes a YouTube videí. Informačně je nejhodnotnější až poslední díl, ale kdo touhle kauzou žil, zřejmě se nedozví nic nového. Každý by chtěl chytře vydělat, bohužel retail bude vždy pouze planktonem pro velryby. ()

Reklama

Proso 

všechny recenze uživatele

Klasický netflix dokument se vším všudy. Jeden z nejzajímavějších příběhů moderního finančího světa, kvůli kterém se na celý dokument díváte, je osekán na malou hrstu informací a do popředí se dostávají životní příběhy nudných a nedůležitých random lidí. Tentokrát si taky dokument bere zcela jasně oblíbenou stranu v celém konfliktu, který v žádném případě není tak černobílý. Nenávídím mantru "wall street se nedá porazit", kterou používají lidi jen jako jednoduché ospravedlnění faktu, že jsou líní se něco naučit. Wall street se porazit dá, jak dokazují spousty těžce vydělávajících investorů dokonce i na českém fintwitteru, stačí mít dostatečné znalosti, píli a fungující metodiku investování. Tento dokument není opravdu ničím jiným než brekotem několika tupců, kteří měli štěstí a našli zlatý prsten na chodníku, a následně se diví, že někdo zažádal o vrácení tohoto prstenu. Kdyby byl příběh aspoň o lidech, co udělali nějaký výzkum a na základě toho na GME vydělali, ale skutečně nepociťuji radost, když vám někdo do kamery řekne, že o akciích vlastně nic neví ale jeho kamarád mu řekl, že to určitě půjde nahoru. A za týden má takový člověk třikrát tolik. Tento dokument nepodporuje investování, výzkum, práci, podporuje gambling, a to mi prostě hrozně nejde přes nervy.  "You're the product" no shit, je to opravdu skandál, že se broker snaží vydělat a ještě větší skandál, že to dělá způsobem, který i retailu snižuje poplatky. Schopnost netflixu vytvořit drama z ničeho je opravdu neskutečná. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Příběh si pamatuju,  v tý době to byla velká věc. Doba raketovýho růstu i Dogecoinu, co měli na svědomí ti stejní blázni. Hezký období, kdy jsem se s nimi cítil taky jako Robin Hood. Až na to, že Robinhood jsou sráčí!! ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama