Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký akční film o nákladu ilegálních zbraní, a řidiči, který byl nucen bojovat o život svůj a své rodiny. Bývalý trestanec Patrick Swayze začne pracovat jako řidič náklaďáku. Netuší ale, že auto je plné nelegálních zbraní. Nejenom, že musí bojovat o svůj život, ale musí zachránit i svou rodinu. (oficiální text distributora)

Recenze (27)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $12,951,088Tržby Celosvetovo $14,300,000║ Akčná béčkovina kde sa z ciest vytláčajú a likvidujú kamióny ako vyšitá. Len taká blbyna na vypnutie veškerých zmyslov. /40%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George S. Clinton: 1. A Man With 18 Wheels - Lee Ann Womack [3:20] ,2. Drivin' My Life Away - Rhett Akins [3:44] ,3. Road Man - Big House [6:08] ,4. Highway Junkie - Gary Allan [3:25] ,5. The Hammer Going Down - Chris Knight [5:30] ,6. We Can't All Be Angels - David Lee Murphy [4:18] ,7. My Greatest Fear - Randy Travis [3:13] ,8. On Down The Line - Patty Loveless [3:09] ,9. Nowhere Road - Steve Earle [2:49] ,10. Drivin' All Night Long - Jack Ingram [4:38] ,11. I Wanna Remember This - Linda Davis [3:51], ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrné videobéčko černošského televizního režiséra Kevina Hookse, který za svou kariéru natočil i pár televizně nevzrušivých béčkových akčňáků jako PŘEPADENÍ VE VZDUCHU či VZALI ROHA a vždycky se nato dalo bezbolestně dívat. Tentokrát kupodivu nehraje hlavní ani žádnou jinou důležitou roli černoch, nýbrž zmatnělá hvězda Swayze (původně ji měl hrát Kevin Sorbo) a přihrávají mu zpěváci Meat Loaf a Randy Travis. Jediné co si z toho pamatuju je honička, při níž Swayzeho tirák vezmou na horské serpentině do kleští tři nepřátelské tiráky a on je jeden po druhém zlikviduje. Black Dog se říká halucinacím ospalých řidičů tiráků, kdy se jim stíny vrhané na silnici zhmotňují ve zvířata, kterým se pak snaží vyhnout a také se tak označují různé legální či nelegální vybuzovače, co řidiče na dlouhých štrekách udržují vzhůru. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomíná jiný snímek s tématikou řidiče-bývalého trestance, co musí převést nelegální radioaktivní náklad a zachránit rodinu, respektive získat peníze na operaci svého dítěte. (Bohužel už si nevzpomínám na název - bylo to dávno, co jsem jej viděla). Jenže Black Dog z tohoto srovnání vychází podstatně hůře. Je to pekelná nuda, kterou nezachrání ani Patrick Swayze, jehož éra už dávno minula. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V požičovni to bol jeden z mojich prvých filmov, takže mierna nostalgia tu panuje a pamätám si to ako výborný akčňák so Swayzeem, ktorý je vďaka svojej dĺžke nabitý veľmi dobrými scénami a to hlavne súbojmi truckov na ceste, ktoré aj napriek svojej nedomyslenosti vtedy pre mňa nemali konkurenciu. 75%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller s Patrickom Swayzeem. Má vydarený príbeh o pracovníkovi v servise, bývalom výbornom vodičovi kamiónu, ktorý raz za volantom spôsobil smrteľnú nehodu a tak skončil vo väzení, teraz má problémy s bankou, ale od svojho šéfa dostane ponuku uskutočniť prepravu, s čím nakoniec súhlasí, ale na ceste spolu s pomocníkmi zistí, že prevážajú zbrane a tie chcú ich majitelia dostať za každú cenu. Spracovanie sa mi páči, síce mi trochu unikla logika príbehu, nevšimol som si dôvod, prečo najprv majitelia zbraní ich dajú previezť a následne už možno o pár kilometrov ďalej ich chcú získať späť aj za cenu zabitia svojich zamestnancov, ale inak som spokojný, film pôsobí nadmieru dynamicky, za čo môže okrem krátkej dĺžky aj fakt, že sa s výnimkou úvodu prakticky stále odohráva na cestách, takže potenciálne nebezpečenstvo hrozí neustále, nechýbajú ani klasické prvky podobných filmov, ako boj o záchranu rodiny a podobne, takže je to slušná zábava od začiatku až do konca. Akcie je tu dosť a v rámci svojej kategórie je vydarená. Klasickej akcie je tu málo, výstrelov a úderov tu padne len pár, prvoradé sú cestné naháňačky, ktoré sú výborne natočené, rozmanité, do akcie sa okrem kamiónov zapoja aj osobné automobily a motorky, nechýba dostatok efektných výbuchov, pozerá sa na ňu veľmi dobre. Herecké obsadenie je výborné, Patrick Swayze v hlavnej úlohe, dobre zvolené vedľajšie postavy ako Charles S. Dutton alebo Randy Travis, jedine záporáci mohli byť výraznejší, Meat Loaf tu dokáže maximálne len prednášať náboženské repliky a tí zaujímavejší, či už Graham Beckel alebo Cyril O'Reilly nemajú moc priestoru. Réžia a technická stránka sú výborné, len moc nesedí doba, toto je pravý akčný film osemdesiatych rokov so všetkým, čo k tomu patrí. Ja som nadmieru spokojný, skôr ocením klasické akčné filmy s prestrelkami a súbojmi, ale tento vo svojej kategórii patrí určite medzi to najlepšie. 73% ()

castor 

všechny recenze uživatele

První honička relativně slušná, první dialog tahá za uši. A tak to vypadá prakticky po celou stopáž. Děj je jednoduchý: práce v dílně na splácení hypotéky nestačí, hlavní klaďas proto přijme nabídku svého šéfa na převoz jisté zásilky, která určitě nemíří do nějakého supermarketu. Vypneme mozek, vyřídíme přitom pár starých aut a třeba navíc utřeme v obýváku prach. Milovníci automobilových honiček, kaskadérských kousků a výbuchů si přijdou na své, ti ostatní si připomenou Patricka Swayzeho, který měl podstatně lepší filmová zastavení. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1998 sa herec Patrick Swayze objavil v koprodukčnom snímku "Čierny pes". Stvrátnil postavu bývalého trestanca Jacka Crewsa, čo začne pracovať ako vodič nákladného auta. Chce sa živiť podctivou prácou a starať sa o svoju rodinu. Nevedomky sa však zapletie s ľuďmi, ktorí pašujú nelegálne zbrane. Začne mu ísť o život a ohrozená je aj jeho manželka a malá dcéra. Afro-americký televízny režisér Kevin Hooks natočil jednoduchý, predvídateľný akčný kamióňacký thriller. ** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento film vznikol v nesprávnej dobe... Slabo natočený, ale občas prekvapí akčnými scénami... Hovadina ako traky a fakt netuším ako tento film dokáže byť taký zábavný... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna sa o poctive chlapske akcne becko, ktore tak trochu zaspalo dobu. Keby ho natocili minimalne o 10 rokov skôr, tak to mohol byt hit, ale necudujem sa, ze to v roku 1998 prepadlo. A film komercne nezachranil ani fakt, ze to mal byt po troch rokoch pokus o comeback Patricka Swayzeho do kino ligy. Na to si vybral zastaralu latku. Ale spät k samotnemu filmu. Pribeh je priamociary, ale dokonale funkcny. Hlavny hrdina musi urobit poslednu fusku, aby financne zabezpecil svoju rodinu. Swayzeho postava je teda motivovana cestnymi dôvodmi a tak nemame problem mu fandit. Vedlajsie postavy, ktore sa mu pripletu do cesty su dostatocne zabavne, akurat zaporaci su nevyrazni. Asi najviac to zamrzi u Meat Loafa, ktory okrem par otravnych citacii z biblie nema, co hrat. Gro filmu tvoria dokonale natocene pestre nahanacky. Ci uz kamion vs. osobne auta, kamion vs. motorky alebo dokonca kamion vs. dalsie tri kamiony. Keby som to mal k niecomu prirovnat, tak si predstavte ustrednu akcnu scenu zo stvrteho dielu Fast & Furious natiahnutu na cely film. Reziser Kevin Hooks je zrucny remeselnik, ale az tak dobre nahanacky som necakal. Ale ked som zistil, ze reziserom pomocneho stabu bol legendarny Vic Armstrong, tak sa tomu uz necudujem. Vysledne relativne nizke hodnotenie davam za obcasne hluche miesta, ktorym sa film nevyhol. Ale ak mate slabost pre Swayzeho a kvalitne nahanacky, tak tento film jednoznacne odporucam. 6/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V rámci béčkového akčného žánru nadpriemerne postavené dielo, ktoré ponúkne razantné akčné scény a...a vlastne ani nič viac. Ak sa náhodou večer veľmi nudíte a nemáte po ruke väčšiu akčnú pecku, neváhajte. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kevin Hooks toci len priemerne filmy, ktore asi nikdy neopustia sivy, sedivy priemer. Tuna ide o chaby pokus ozivit karieru Patricka Swayzeho ...... Swayze sice hrat nevedel, ale snazil sa. Atmosfera dobra ... na nedelne uprsane popoludnie origilnalny film ... alebo ked sa Vam nechce ist ist von do rozmrznuteho snehu a blata . 65 % ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Hrozná trapošina, ktorá bola občas viac než smiešna. Patrick sa síce snaží a úlohu kamionistu mu veríte, ale je to všetko tak hlúpe, že až... ()

Reklama

Reklama