Reklama

Reklama

Maličká Ruby

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ustálený svet vlogerky a influencerky Jo (Noémie Merlant) sa náhle zauzlí, keď sa stane matkou. Po pôrode zažíva bludy a paranoju. Potýka sa nielen s popôrodnou depresiou, ale aj s psychózou, keď nadobúda presvedčenie, že jej novonarodené dieťa sa na ňu nejakým spôsobom hnevá. Stihomam čerstvej matky naberá stále väčších rozmerov, do ktorého zahrnie aj manžela, svokru či susedov. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

docela bych si i vsadil, že hodně lidí, co do Baby Ruby půjdou budou očekávat horor o zlém miminu, nebo tak něco. Jenže to Baby Ruby opravdu není. Čím naopak je je zdařilá a místy dost nepříjemná ukázka toho jak může vypadat poporodní deprese a že opravdu není radno tyhle stavy, kterými si projde spousta matek, podceňovat.  Noémie Merlant hraje matku, která se postupně mění v uzlíček nervů výborně a jakkoliv ten neustálý dětský křik a pláč není vůbec příjemný, skvěle "podporuje" atmosféru a pomalu a jistě dovádí k šílenství i diváka. Pro Bess Wohl jde o velmi zdařilý režijní debut a upřímně tenhle kousek nedoporučuji těhotným, nebo těm, kteří uvažují nad tím pořídit si dítě...70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar zo žánru ako Rosemary má dieťa, ale fakt že slabý. Taký, ako keď vrecúško čaju namočíte do studenej vody a očakávate z toho Earl grey, čo fantasticky zahreje. Film prechádza od drámy až do hororu, no najviac hrozné bolo to neustále kňučanie decka. Nečudo, že matke preplo, to nie je popôrodná depresia, to je túžba po živote bez mlynského kola na hlave. ()

Reklama

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Hned v popisku je jasně dané, že se jedná o drama/thriller. A tím to opravdu je. Horor nikdo neslibuje, proto nechápu, z čeho jsou někteří zklamaní. Hlavní hrdinkou je influencerka, která šťastně očekává své první dítě. Jakmile se Ruby narodí, začne mít hodně zvláštní pocity a není si tak docela jistá, že je to normální, jak ji přesvědčuje okolí. Možná je něco v nepořádku s ní, možná se samotnou Ruby. Maličká téměř konstantně pláče a Jo nemá žádný čas pro sebe. Matky ze sousedství se s ní najednou všechny snaží spřátelit, tchyně se zdánlivě snaží sabotovat veškeré její mateřské snahy.. Připadá si jako v horečnatém snu, kdy nic okolo ní není takové, jaké se zdá být. Musím říct, že Noémie hrála skvěle a kdo je alergický na dětský pláč, ať si to dá bez zvuku. 4 hvězdy. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Potenciál slibný, ale naprosto pohřbený béčkovými rozhodnutími a debutantskou nevypracovaností. Konec je absolutně nezasloužený, film ani hrdinka se za celou dobu neposune, sledujeme nesouvislý sled izolovaných scén oberličkovaných pár vysvětlovacími dialogy a najednou to skončí. Jaká byla režijní motivace snímat teoreticky velmi emocionálně nabité a niterné scény jako naaranžované mluvící hlavy při natáčení dokumentu opravdu netuším. Jon Snow byl na place asi tak tři hodiny, předpokládám, a jakkoliv je Noémie Merlant teď in a na vzestupu, takto nesmyslný scénář sama na svých bedrech neunese. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem pořádnou nervydrásající psychárnu a místo toho jsem dostal tuhle ubíjející nudu. Kde nejnepříjemnějším faktorem bylo po většinu stopáže řvoucí mimino. Ale proti gustu žádnej dišputát. Osobně si myslím, že tenhle kousek nemá moc šancí aby diváka něčím zaujmul. A je jen otázkou času kdy nynější hodnocení (ke dni 20.4.2023) -45% začne padat dolů. Ale třeba se mýlím. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama