Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thomas Jefferson Johnson (Eddie Murphy) je malým podvodníčkem. Když se ale dozví o smrti kongresmana Jeffa Johnsona, dostane nápad, jak provést největší podvod všech dob. Využije toho, že se jmenuje podobně jako zesnulý kongresman, začne s volební kampaní ("Jeff Johnson - Jméno, které znáte!") a nemožné se stane skutkem - je zvolen do amerického kongresu! A proč to všechno? Thomas se totiž domnívá, že teprve jako člen kongresu bude moci rozjet své podvody v patřičném měřítku. Skutečnost ale překoná jeho nejsmělejší představy. Než se stačí v kongresu rozkoukat, ocitá se v kolotoči velké politiky, velkých průmyslníků a velkých peněz. I na Thomase, který se nikdy poctivě neživil, je toho trochu moc. A poznenáhlu dospěje k rozhodnutí, že když už se jednou do kongresu dostal, udělá tu trochu pořádek. Koneckonců, má přece sloužit svým voličům. A jestli při tom navíc získá srdce krásné dívky, tím lépe... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

golfista 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí mít vhodné jméno a cesta úspěšného politika se otevírá. Eddie Murphy v roli samozvaného senátora ve vtipné komedii na téma - nemusíš tomu rozumět, hlavní je vyhrát volby. Povinná četba pro naše volené zástupce :-) Eddiemu to ale vážně sedlo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a satirický pohled na americkou politiku. Eddie Murphy hraje docela s chutí a daří se mu přesvědčit diváka o tom, že ne každý politik musí být špatný a ne každý hrabe jen pro sebe. Brzy po tomto přesvědčení ale divák nahlédne do aktuálních novin a ty jej zase vrátí do skutečného světa, v němž žádný takový politik neexistuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V té době se Eddie Murphy dokázal ještě objevit v povedené a nápadité komedii. Dokonalý gentleman k nim rozhodně patří. Zajímavá a působivě vtipná satira na vládu a vše kolem ní. Co se může stát, když se do ní dostane taková ztřeštěná postava, jakou Eddie umí zahrát. Na hodnocení k tomuto filmu bych se příliš nestavil. Existuje opravdu řada těch velice špatných komedií, kde se objeví a tato je vysoko nad. Příjemně jsem se bavil a byl jsem překvapen, že existuje ještě nějaká komedie s ním, kterou jsem neviděl a dobře se u ní bavil. --- Hele já vám nakopu prdel...Na svůj tým musíte být tvrdej! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $46,666,502Tržby Celosvetovo $50,900,000║ Ďalšia z tých komédii čo sa snažia moralizovať a ukázať správny smer tým čo doteraz robili podvody a iné podlosti, Eddie Murphy je už dosť jednotvárny v takýchto úlohách bez originálnejšej hereckej vsuvky neponúka nič nové, nič čo by sme už s ním nezažili ale aspoň to je ako tak stráviteľne bez ujmy na zdravý. Nuž ale výhodou filmu je, že sa dosť trefne obúva do praktík guvernérov a tých čo vládnu štátu a určujú smer života a aj vďaka tejto téme čo film ponúka sa prikloním k vyššiemu hodnoteniu. /70%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hlavouni musí stát ve frontě, aby mu mohli sypat do kapsy peníze." Američani byli dlouho omezováni tím, že mohli volit jen Demokraty nebo Republikány. Jenže nyní jsou tu Stříbrné lišky a kandidát, jehož jméno znáte - Jeff Johnson. A s vyděračem Johnsonem přichází zábava, protože bezelstně naráží na to, co se v politice běžně děje - úplatky, střety zájmů, protichůdné studie, politické sliby a hlavně to, že nikdo netuší, o čem se hlasuje. Ona to není žádná novinka, ale já umím ocenit, když to někdo řekne nahlas a ještě k tomu poměrně zábavnou formou. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zástupce početné skupiny beznadějně průměrných filmů, které neurazí, ale nemají ani potenciál nadchnout. Pár slušných vtípků, několik sympatických herců, evidentní snaha lehce kritizovat, ale nikde nenarazit, a hlavně aby se to dobře prodávalo. Pokud bych to jako satiru měl srovnat s takovým Vrtěti psem, pak tam, kde tento film nemilosrdně bodá, tak Dokonalý džentlemen jen lehce šťouchá prstíčkem. Objektivně vzato by filmu slušely spíš tři hvězdičky, ale Eddie Murphy se mi v posledních letech tak zprotivil svými užvaněnými typizovanými postavičkami, že můj celkový dojem z filmu není víc než 45 %. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií s Eddie Murphym, což ale nic nemění na tom, že jeho humor mi mnoho neříká. Kromě "Policajta z Beverly Hills", "Cesty do Ameriky", "Záměny" a "48 hodin" mě žádný jeho film neoslovil tolik, abych jej mohl vidět ještě jednou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zase celkem dobrý Eddie. Čím více se přehrabuju v jeho filmografii zjišťuju že zase v tak špatných filmech nehrál. Trapárny jako: Zamilovaný profesor, Pluto Nash nebo Norbit tohle rozhodně nepřipomíná. Spíše je to takové zrcadlo vysoké politiky, které si běžný člověk umí představit. Takhle nějak to podle mě totiž funguje. Eddie nepředvádí nějaké gejzíry vtípků a ve filmu působí vyspělým hereckým dojmem. Pro mě dostatečné večerní odreagování, když v televizi nic pořádného není. 55% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Distinguished Gentleman tvorí prechod medzi tvorbou Eddieho z 80s do 90s. Dejovo jednoduché a chytré, potenciál na množstvo gagov, ale je to akosi len na polovicu využité. Hudba zábavná, žiadne orchestrálky, ale ani syntetizátory. Všetko ostalo tak na pol ceste a na hranici medzi dvoma komediálnymi érami. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že tak skvělá komedie není v červených číslech. Nejhorší na tomto filmu je to, že to tak v politice opravdu funguje. Je to skvělí pohled do politiky v nejvyšších kruzích, a skvělým hereckým výkonem Eddieho Murphyho, ale i ostatních protagonistů. Prostě jsem se neskutečně bavil, víc takových zábavných komedií. :) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

"Vařila myšička kašičku, na zeleném rendlíčku, tomu dala, tomu nedala, ten plakal, ten naříkal, a na toho nezbylo nic, tak utíkal do komůrky, chytil tam tu myšičku a ukousnul jí hlavičku". Tornádo Eddie jako správný zmetek se rozhodl napapat ve Washingtonu D.C., aniž tušil rozsah politických praktik Systému. Naštěstí má správnou záklopku na srdíčku, takže myšička dostane co proto. Komedie na téma politika je v jeho podání vždycky trefa do pohody. Nesmím zapomenout na výborný infarktový projev Lane Smitha. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Eddie je prostě herec od kterého nesmíte nic čekat, to same platí pro film jednoduchá komedie co neurazí ale ani nepřesvědčí o dokonalosti. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Jestli chce někdo sledovat parodii a kopii na naši politickou scénu, tak je to tato komedie vyloženě nadčasová. Celá ta fraška je zábavnější, než jsem čekal i přesto, že chybí kadence vtípků Eddieho Murphyho, jak jsme zvyklí......6/10 ()

Reklama

Reklama