Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thomas Jefferson Johnson (Eddie Murphy) je malým podvodníčkem. Když se ale dozví o smrti kongresmana Jeffa Johnsona, dostane nápad, jak provést největší podvod všech dob. Využije toho, že se jmenuje podobně jako zesnulý kongresman, začne s volební kampaní ("Jeff Johnson - Jméno, které znáte!") a nemožné se stane skutkem - je zvolen do amerického kongresu! A proč to všechno? Thomas se totiž domnívá, že teprve jako člen kongresu bude moci rozjet své podvody v patřičném měřítku. Skutečnost ale překoná jeho nejsmělejší představy. Než se stačí v kongresu rozkoukat, ocitá se v kolotoči velké politiky, velkých průmyslníků a velkých peněz. I na Thomase, který se nikdy poctivě neživil, je toho trochu moc. A poznenáhlu dospěje k rozhodnutí, že když už se jednou do kongresu dostal, udělá tu trochu pořádek. Koneckonců, má přece sloužit svým voličům. A jestli při tom navíc získá srdce krásné dívky, tím lépe... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

randycz 

všechny recenze uživatele

Není tomu pravidlem, ale tady Vás Eddie nasměruje do sféry dobré zábavy. Tato komedie si utahuje z amerického kongresu a zkorumpovaných politiků, kteří těží z blbosti úředníků a voličů. Ostatně stejně jako v běžném životě. Zde jsou však věci dotažené do takových konců, o kterých věřím, že nejsou možné. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Jsou určité obory a pracovní pozice, které jsou mi proti srsti v realitě i na filmovém platnu. Politické prostředí je v této komedii však příjemně zobrazeno z pravidé strany v podobě naivních a hloupých občanů (např. že Američani jsou schopni zvolit politika na základě jména, mrtvého politika do kongresu,...) a zejména do vlastního hnízda snáješích politiků sledující jen a pouze vlastní zájem na úkor všeho a všech. Film se vyplatí sledovat pozorně, kde jsou vážně úsměvné citáty ("před chvilkou jste říkal, že .... To byl jen politický slib. Snad by jste tomu nevěřil"). ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zástupce početné skupiny beznadějně průměrných filmů, které neurazí, ale nemají ani potenciál nadchnout. Pár slušných vtípků, několik sympatických herců, evidentní snaha lehce kritizovat, ale nikde nenarazit, a hlavně aby se to dobře prodávalo. Pokud bych to jako satiru měl srovnat s takovým Vrtěti psem, pak tam, kde tento film nemilosrdně bodá, tak Dokonalý džentlemen jen lehce šťouchá prstíčkem. Objektivně vzato by filmu slušely spíš tři hvězdičky, ale Eddie Murphy se mi v posledních letech tak zprotivil svými užvaněnými typizovanými postavičkami, že můj celkový dojem z filmu není víc než 45 %. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Volete jeffa Johnosna, má jméno, které znáte**** Hej vy kapusto žrouti, až budete jíst kapustu, myslete na Johnsona!!!**** No to je jméno, to si budou pamatovat i ti, kteří mají alzheimra**** Budete mě taky plácat po zadku jako starý senátor Johnson? Ne já nehodlám dělat ty starý věci jako plácat starý zadky...****Přesně takhle si myslim, že to běží i v reálné politice, stačí si dosadit libovolné politiky, jen v čechách nejsou žádný černoši politicky aktivní. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Staré dobré časy, kdy byl Eddie absolutně ve formě a hrál ještě skvělé role ve velmi dobrých komediích, čehož je tenhle film jasným důkazem. Tato vtipná a velmi inteligentní komedie se skvělým scénářem je postavena na Eddiem a jeho partě a poněkud hlubší myšlence a poněkud velmi vychytralém podvodu. "Sice všechno má mouchy, ale je potřeba mouchy oddělávat a všechno vylepšovat":) 70% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první film Eddieho Murphyho, který nebyl publikován u Paramount Pictures, jeho domovského studia. (SeanBean)
  • Jonathan Lynn, britský režisér tohoto filmu, se mimo jiné scénáristicky podílel i na satirických politických britcomech "Jistě, pane ministře" či "Jistě, pane premiére". Za svůj režijní výkon v tomto filmu získal Lynn tři ocenění (2001 & 2002: Political Film Society, 1993: Enviromental Media Awards). (ČSFD)

Reklama

Reklama