Reklama

Reklama

Láska podle plánu

  • Velká Británie What's Love Got to Do with It? (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Mladá filmařka Zoe zažívá jedno nepovedené rande přes seznamku za druhým, což její excentrická máma nikdy neopomene okomentovat. Se zájmem proto sleduje, když se její kamarád z dětství s pákistánskými kořeny rozhodne jít při hledání lásky tradiční cestou předem dohodnutého manželství. Zoe zapíná kameru a vydává se dokumentovat Kazimovo hledání lásky cestou rozumu. Od setkání s dohazovačem, přes online schůzky a rodinné návštěvy po internetu, až po cestu do pákistánského Láhauru na velkolepou exotickou svatbu s domluvenou nevěstou. Tam si začne uvědomovat, že by se z odlišného přístupu hledání lásky mohla něco naučit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (41)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Boli časy, keď som na romantické komédie chodila do kina pravidelne. Ešte stále chodím do kina veľmi rada a aj pomerne často, ale na romantické filmy už len výnimočne. Treba ich hľadať ako ihlu v kope sena, mám na mysli tie ozaj dobré, ktoré by stáli za návštevu kina. What's Love Got to Do with It? som chcela vidieť hlavne kvôli Lily James a zaujalo ma aj to, že jej filmovú mamu si tu zahrala tiež skvelá Emma Thompson, hoci mám pocit, že táto rola jej príliš nesadla. Lily James je ako Zoe fajn, ale až tak veľmi nemala čo hrať. Už to je klišé, žena tridsiatnička chce kariéru, nechce muža, dieťa hej, ale ešte nie a vlastne ani sama nevie čo chce! Už je to stále o tom istom, bla bla bla. Hlavný hrdina, sympatický Shazad Latif ma nakoniec z celého filmu bavil najviac. Aby bolo jasné, komédia to nie je, nezasmiala som sa ani raz, dokonca ani Emma Thompson tu nebola vtipná. Toto je vlastne problém dnešných romantických komédií, že sú málo vtipné (prípadne vôbec) a málo romantické (ak vôbec)!!! Celkovo ide o priemernú oddychovku, ktorá je viac pakistánska ako britská :-). A samozrejme divák už od prvej minúty vie presne ako to skončí. 60%. "Walk into Love...Fall in Like".. Zoe: "I don't want you to marry someone you don't love. Life is too short. And too long to marry the wrong person". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chceli kolonizovať Indiu a teraz India s Pakistanom kolonizuje ich. Každý návštevník Londýna si to rýchlo všimne. Napriek tomu je tu trochu kritiky - dohodnuté manželstvá ako kultúrny neduh. Ale nakoniec sa aj tak všetko pekne multi-kulti spojí, no tádžmahálske disko a zápach kari vás sprevádza ešte niekoľko hodín po odvysielaní. Komédia ani náhodou. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď som bol ohľadom tohto filmu trochu skeptický (najmä kvôli rozporuplným hodnoteniam), tak napokon to bolo veľmi milé prekvapenie. Áno, bola to typická šablóna s očakávaným vývojom deja, ktorá sa aj naplnila. Ale v tomto prípade mi to akosi ani neprekážalo. Film mal vynikajúcu nosnú tému, kamaláska medzi Zoe a Kazimom bola evidentná od samého začiatku, avšak "tradícia je tradícia". Mal to výborný spád, multi-kulturálny rozmer, dôvtip, drámu, dilemu - proste všetko, čo by mala romantická komédia mať. Za mňa jeden z TOP filmov tohto žánru. Veľmi dobré a vydarené! 5* ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Spoilery Ženská má muslimského kamaráda v Londýně  a tomu rodiče domluvily sňatek s ženskou v Pákistánu ona chce o tom natočit dokument tak ji tam pozvou (původně chtěla točit o vraždách ze cti, ale to režisérovi nepasovalo jelikož to dělají muslimové). Tak, že chodí pořád s ním někam a poslouchá muslimské zvyky jaké je to být muslimem , muslimkou a pořád dokola a zajede za ní do Pákistánu. Tam mají nějakou rozlučku  se svobodou kde jsou i rodiče  , ale ty rodiče té holky odejdou tak ona se tam zhulí a opije a začne pařit pak později on zjistí, že tam má chlapa co ji miluje. Přesto dojde ke svatbě (nemají spolu žádnou chemii a jde vyloženě vidět, že ji k tomu rodiče donutily nejspíše jen kvůli tomu, aby mohly žít v Anglii)  a ta jeho kámoška natočí ten dokument na konci dá vsuvku rozhovor s jeho příbuznou co si vzala nemuslima rodina ji za to odsoudila (to měla docela štěstí muslimové za to i  zabíjejí , ale to muslimský režisér tam radši nedal to by jim nepasovalo ) což se jim nelíbí a on se s ní pohádá. Pak jí zavolají z té redakce, že její   film je dobrý, ale nechtějí ho, protože není muslimka (Co je tohle za blbost od začátku věděly, že to jde točit a nevadilo jim to tak proč naráz ano? Na druhou stranu je to dobrá narážka na současný stav v Marvelu a Disney kdy film s ženskou superhrdinkou může točit u nich  pouze žena a kdy měnění rasy v pohádkách jde jen z bíle na černou opačně ne) . Mezitím ona  má  x  chlapů , ale s nikým nevydrží pak si najde veterináře, ale ten jí řekne , že nechce být jen náplast na bolest tak ji opustí ona se pohádá s matkou co jí vyčítá , že je sama a řekne, že za to , že je sama může západní kultura (co to je za píčovinu a ať mě nikdo netvrdí, že každý muslim je ženatý a každý muslimka je vdaná o to více nasere , že to řekne běloška ). Tak se on s ní rozejde a něco slaví řekne to rodině a pozve tam tu příbuznou co má nemuslima rodina jí odpustí. On jde pak za tou kamarádkou a začnou spolu chodit (k tomuhle to směřovalo od začátku). 40 procent za hlavní herečku a 20 za scénu , že anglická královská rodina měla mít v rodině muslima , ale nelíbilo se jim tak princeznu Dianu zabila tohle se opravdu totiž stalo. 60 procent ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príjemná exotická romantická jednohubka, tentoraz z prostredia komunity Pakistancov žijúcich v Anglicku. A samozrejme sa pozrieme aj do Pakistanu. Samotná zápletka nič extra originálne. Ústredný pár sa kamaráti od detstva, ale zase musí uplynúť skoro celá stopáž, kým pochopia, že sa milujú. Preto okrem sympatickej Lily, absolútne zbytočnej Emmy, najviac zaujme práve tá Pakistanská kultúra. Proste na jedno pozretie ok. 5/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Zoe rozpráva deťom pri ich strážení klasické rozprávky v prerobenej verzii. Prvou z nich je "Popoluška". Predstaviteľka Zoe, Lily James, si zahrala vo filme Popoluška (2015). (nirvana91)
  • Tento film je o bielej Britke, ktorá sa zamiluje do muža z Južnej Ázie. Scenáristka filmu Jemima Goldsmith Khan je tiež biela Britka, ktorá sa v polovici 90. rokov minulého storočia zamilovala a vydala za muža z Južnej Ázie – Imrana Khana Niaziho, kriketovú hviezdu a (od roku 2018 do roku 2022) premiéra Pakistanu. Imran a Jemima boli manželmi v rokoch 1995 až 2004 a majú spolu dve deti. (Arsenal83)
  • Rola Emmy Thompson bola vytvorená na mieru práve pre ňu. Scenáristka Jemima Khan povedala, že vždy chcela, aby sa herečka stala jej matkou, a tak jej napísala v tomto filme rolu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama