Reklama

Reklama

Láska podle plánu

  • Velká Británie What's Love Got to Do with It? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá filmařka Zoe zažívá jedno nepovedené rande přes seznamku za druhým, což její excentrická máma nikdy neopomene okomentovat. Se zájmem proto sleduje, když se její kamarád z dětství s pákistánskými kořeny rozhodne jít při hledání lásky tradiční cestou předem dohodnutého manželství. Zoe zapíná kameru a vydává se dokumentovat Kazimovo hledání lásky cestou rozumu. Od setkání s dohazovačem, přes online schůzky a rodinné návštěvy po internetu, až po cestu do pákistánského Láhauru na velkolepou exotickou svatbu s domluvenou nevěstou. Tam si začne uvědomovat, že by se z odlišného přístupu hledání lásky mohla něco naučit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (41)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Šíleně moc jsem se na ten film těšila, snažila jsem se ho najít všude na internetu bez úspěchu, ale naštěstí při zpáteční cestě z dovolené ho měli v nabídce v letadle. Možná jsem byla natěšená až moc a očekávala jsem od toho příliš, protože nakonec jsem docela zklamaná. Není to vyloženě nic originálního, vlastně už ze začátku je jasný, kam hlavní představitelé směřují a jak to skončí. Emma Thompson tady nedostala tolik prostoru kolik by si zasloužila a celkově ani nevím, proč tam hraje. Naštěstí oba hlavní představitelé jsou sympatičtí, takže se na to dalo koukat, ale příběh jako celek je nudný a nezajímavý. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Boli časy, keď som na romantické komédie chodila do kina pravidelne. Ešte stále chodím do kina veľmi rada a aj pomerne často, ale na romantické filmy už len výnimočne. Treba ich hľadať ako ihlu v kope sena, mám na mysli tie ozaj dobré, ktoré by stáli za návštevu kina. What's Love Got to Do with It? som chcela vidieť hlavne kvôli Lily James a zaujalo ma aj to, že jej filmovú mamu si tu zahrala tiež skvelá Emma Thompson, hoci mám pocit, že táto rola jej príliš nesadla. Lily James je ako Zoe fajn, ale až tak veľmi nemala čo hrať. Už to je klišé, žena tridsiatnička chce kariéru, nechce muža, dieťa hej, ale ešte nie a vlastne ani sama nevie čo chce! Už je to stále o tom istom, bla bla bla. Hlavný hrdina, sympatický Shazad Latif ma nakoniec z celého filmu bavil najviac. Aby bolo jasné, komédia to nie je, nezasmiala som sa ani raz, dokonca ani Emma Thompson tu nebola vtipná. Toto je vlastne problém dnešných romantických komédií, že sú málo vtipné (prípadne vôbec) a málo romantické (ak vôbec)!!! Celkovo ide o priemernú oddychovku, ktorá je viac pakistánska ako britská :-). A samozrejme divák už od prvej minúty vie presne ako to skončí. 60%. "Walk into Love...Fall in Like".. Zoe: "I don't want you to marry someone you don't love. Life is too short. And too long to marry the wrong person". ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

O Shekharu Kapurovi, který svůj zájem o historii dvakrát demonstroval Královnou Alžbětou či výpravnými Čtyřmi pírky motajícími se okolo symbolu zbabělosti, určitě nelze říct, že by byl zrovna produktivní. Za kameru se nežene (buď mu producenti nevěří, nebo nenacházel „správnou“ látku) a vrátil se až po mnoha letech s průměrnou romancí, kterak partnera po zbytek života vybírají rodiče, prostě příběhem s hodnotami, které jsou nám poměrně vzdálené. Snad navždy sympatická Lily James už by se nebránila založení rodiny, ale opačné pohlaví si k sobě moc nepřipouští, navíc jí spoustu času zabírají její dokumentaristické aktivity. A když se pákistánská rodina jejího nejlepšího kamaráda rozhodne kvůli víře pro asistované hledání synkovy ideální manželky, hodlá tenhle pro ně tradiční krok sledovat pohledem kamery... Humoru je málo, vyloženě milých momentů taky. A i když se na to celé docela dobře dívá, nejde o nic, co bych si chtěl někdy pustit znovu. PS: Chlapík sedící v letadle vedle Emmy Thompson, vypadá jak indická verze George Clooneyho. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejná romantika, která je nejspíš nejzajímavější tím, že divákovi trochu představí jinou (Pakistánskou) kulturu. Že spolu hlavní dvojice skončí je jasné od prvního okamžiku, kdy se spolu objeví na obrazovce. Lily James je sympatická a dobře se na ní kouká, což vyvažuje fakt, že Emma Thompson je v roli její matky, neskutečně otravná. Po všech stránkách průměr, nic víc, nic míň. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príjemná exotická romantická jednohubka, tentoraz z prostredia komunity Pakistancov žijúcich v Anglicku. A samozrejme sa pozrieme aj do Pakistanu. Samotná zápletka nič extra originálne. Ústredný pár sa kamaráti od detstva, ale zase musí uplynúť skoro celá stopáž, kým pochopia, že sa milujú. Preto okrem sympatickej Lily, absolútne zbytočnej Emmy, najviac zaujme práve tá Pakistanská kultúra. Proste na jedno pozretie ok. 5/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Tento film je o bielej Britke, ktorá sa zamiluje do muža z Južnej Ázie. Scenáristka filmu Jemima Goldsmith Khan je tiež biela Britka, ktorá sa v polovici 90. rokov minulého storočia zamilovala a vydala za muža z Južnej Ázie – Imrana Khana Niaziho, kriketovú hviezdu a (od roku 2018 do roku 2022) premiéra Pakistanu. Imran a Jemima boli manželmi v rokoch 1995 až 2004 a majú spolu dve deti. (Arsenal83)
  • Zoe rozpráva deťom pri ich strážení klasické rozprávky v prerobenej verzii. Prvou z nich je "Popoluška". Predstaviteľka Zoe, Lily James, si zahrala vo filme Popoluška (2015). (nirvana91)
  • Film bol natočený za 43 dní. (EvilMatus)

Reklama

Reklama