Reklama

Reklama

Epizody(8)

Mladá žena z malého appalačském městečka uniká z každodenní rutiny hraním nejmodernějších videoher. Je tak dobrou hráčkou, že dostala nový herní systém k otestování... ale zde na ni čeká překvapení. Simulace dává průchod jejím touhám po poslání, romanci a luxusu v něčem, co se zdá být jen hrou... ale co zároveň ji i její rodinu vystavuje reálnému nebezpečí. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (63)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hardcore Sci-Fi mind fuck pro náročné od tvůrců Westworldu. Seriál se odehrává v malém městečku poblíž Appalaškých hor ( svým prostředím a lokální komunitou mi připomínal Banshee) kde talentovaná Chloe Grace Moretz vyniká hraním her ve virtuální realitě ( konečně zas pořádný projekt pro ní). Společnost jí tedy zašle nový videoherní systém, dosud netestovaný, který nemá daleko od reality. Přesune se do futuristického Londýna se zajímavými pravidly i světem a tím zároveň ohrozí i svou rodinu. Za mne jde o výbornou Sci-Fi, která letos moc nemá konkurenci. Tvůrci Westworldu se nezapřou, je to opravdu náročnější podívaná ( spousta náročných pojmů, názvů, filosofování, že jsem se kolikrát ztrácel, ale nepřekáželo mi to k diváckému zážitku). Rozhodně je to příjemný mix Ready Player One, Matrixu a Westworldu, který mě chytl od první epizody a nepustil za koule až do finále. Jsou tu velmi sympatické postavy a výborní záporáci v současném světe i ve virtuální realitě,. Corbell Picket je takový klasický městský mob boss a Cherise, tak to je ušlechtilá a inteligentní mrcha ( jeden z nejinteligentnějších ženských villainů ever!) a bavil mě i Irský assassin, který s nožem pracuje snad od mala. Sympatická je i postava zástupce šerifa, který projde nečekaným vývojem a samozřejmě celá banda mariňáků s PTSD, kteří se tu skvěle hodili. Seriál má výbornou technickou stránku, vizuálně je místy velmi podmanivý, má inteligentní scénař a dobře promyšlený Sci-Fi svět, jak jsem už zmiňoval, tak parádní postavy a hlavně je tu konečně pořádná akce, je brutální, nekompromisní, fyzická, kontaktní s choreografií, která bere dech. Z každé jedné akční scény jsem si padl na zadek a vyloženě jsem slintal a řval sprostá slova napříč všemi směry! Mohlo být akce sice ještě víc, ale tady se musel klást prostor i pro příběh a postavy, jelikož na vysvětlování je tu toho opravdu spousta. Kvantový tunellíng, Futuristický Londýn, tajné organizace, neviditelná auta, virtuální reality, speciální zbraně, podmanivý herní svět, mariňáci s PTSD, erková akce, globální katastrofy a spousta dalšího. Jsem velmi spokojen, velmi jsem se celý seriál bavil a po těch kriminálkách a dramatech je to rozhodně příjemná změna letoška. 85% ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Natali nedokazal dotlacit filmoveho Neuromancera do produkcnej fazy a tak sa jeho silociary pretali s Gibsonom az pri Jackpote. Prva epizoda sa pribehovo javi ako sezonny scifi derivat s postavami, ktore maju spociatku charizmu zahradnej hadice. Hoci je Pilot skor sklamanim, udalosti v Empathy Bonus rychlo zacinaju naberat spad a dej ostava tajomny aj napriek tomu, ze tvorcovia vysvetluju viac, nez by sa kedy Gibson obtazoval. To ale nevydrzi dlho a dalsie epizody zacinaju pokrivkavat, trpiet efektom natahovania a dostavuje sa pocit vytriezvenia, ktory vam bude povedomy, ak ste to tahali az do konca s Westworldom - dostanete jednoducho chut postvat na duo Nolan/Joy Turingovu policiu. Ostava len dufat, ze Apple TV+ bude buduci rok uspesnejsie v adaptovani Neuromancer serialu, hoci aj ti uz maju cierny bod za spackanu Asimovu Nadaciu. ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a kreativně velmi zajímavý near future kousek, který však tahá dolů zmatečný a v mnoha ohledech nedotažený scénář. První dvě epizody jsou velmi svěží úvod do světa, který se vyznačuje slibnou premisou a zdánlivě zajímavým prostředím ve kterém se prolínají dvě reality. Čím dál však příběh postupuje, tím větší motanice se ze seriálu stává. Děj přeskakuje od jedného ke druhému a nic nedokáže pořádně rozvést, skutečnosti které byly nastaveny v prvních dvou dílech se téměř přestanou řešit a seriál akorát kupí myšlenky na sebe bez toho, aniž by jim dal vyniknout, nebo aby si divák udělal alespoň základní přehled v tom, co se aktuálně děje. Postavy jsou docela dobře obsazené, moje oblíbenkyně Chloe Grace Moretz se v příběhu dobře vyjímá, bohužel ale trpí na rozhodnutí scenáristů jak s její postavou nakládat. Vytváří pro ní nezajímavé a neopodstatněné pouta s postavami, u kterých k tomu vůbec není důvod. Vincenzo Natali je rozhodně schopný režisér, a většina epizod i díky tomu vypadá alespoň dostatečně seriózně a na úrovni. Bohužel celková zmatečnost a dějová nepřehlednost sráží tyto pozitivní aspekty a celkový zážitek dolů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý prichádza s výborne vymyslenými vecami, ale aj strašnými komplikáciami a veľa postavami, ktoré sa majú skrútiť v jednom klbku, avšak po finále prichádza poznanie, že toho bolo nadmieru veľa. Materiálu na možno plnú prdel sérii a nakoniec nič z toho - uzavretá alebo skôr polouzavretá záležitosť. Mne je to jedno, nie je to celkom môj žáner, ale keď sledujem seriál, očakávam vysoký nárast pútavosti a nie samé dialógy obohatené zbytočnými karate výstupmi a hlavne nie veľa otvorených liniek, ktoré ostanú zabudnuté. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobrá sci-fi, která se (alespoň pro mě) objevila z ničeho nic a stala se asi nejpříjemnějším překvapením seriálového podzimu. Vizuál poměrně neutěšené budoucnosti, která se na oko tváří jako že je všechno růžové je výborný a pro Chloe Grace Moretz je to po delší době konečně pořádná role, kterých má bohužel dost málo. Knížku neznám, ale mám chuť si jí sehnat...80% ()

Galerie (132)

Zajímavosti (5)

  • Vo februári 2023 Amazon oznámil pokračovanie seriálu v druhej sezóne. 18. augusta 2023 však bola druhá sezóna definitívne zrušená z dôvodu štrajku hercov a scenáristov v Hollywoode. (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (DJMaroko)
  • Seriál sa natáčal v mestách ako Asheville, Marshall, Weaverville, Sylva a Burnsville (Severná Karolína, USA) a Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Natáčanie seriálu trvalo od 3. mája 2021 do 5. novembra 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama