Reklama

Reklama

Epizody(8)

Mladá žena z malého appalačském městečka uniká z každodenní rutiny hraním nejmodernějších videoher. Je tak dobrou hráčkou, že dostala nový herní systém k otestování... ale zde na ni čeká překvapení. Simulace dává průchod jejím touhám po poslání, romanci a luxusu v něčem, co se zdá být jen hrou... ale co zároveň ji i její rodinu vystavuje reálnému nebezpečí. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (64)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa Gibsona toho veľa dosiaľ nakrúteného nebolo, tak ma tento fakt presvedčil, aby som sa nechal nalákať na ďalšiu mindfuck sci-fi. No a výsledok je v mojich očiach rozpačitý. Nevyrovnaná kvalita epizód, nevyrovnané tempo, o čo skutočne ide, sa dozvedáme pomerne neskoro a uzavretie príbehu aj napriek neustálemu naťahovaniu dialógov je mierne unáhlené. Našťastie to ako celok dáva pomerne zmysel, i keď sa táto látka určite dala nakrútiť vizuálne podstatne viac kyberpunkovo. No a aby som povedal niečo kontroverzného, tak mám dojem, že casting ženských postáv je podarenejší než tých mužských. Chlapi sú nevýrazní a(lebo) nesympatickí (a to aj v prípade, kedy ide o kladné charaktery). 70% ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Poctivé a sofistikovanejšie sci-fi, s akciou aj s drastickejšími scénami, s fešnou Ch. G. Moretz a som teda dosť príjemne prekvapený týmto výtvorom Amazonu (okrem iných mien tu figurujú v rámci výkonných producentov Lisa Joy a Jonathan Nolan - známi aj vďaka seriálu Westworld). Každý tam môže cítiť vplyv niečoho iného. Trebárs mne tiež napadol Ready Player One miestami skombinovaný s Nerve (a možno aj kvapôčky z eXistenZ, zo Surrogates a asi aj z Loopera). Štyri epizódy má v režisérskych rukách (aj produkciu)  tvorca pôvodnej Kocky Vincenzo Natali. Chyby sa dajú nájsť, niekedy akoby tvorcovia chceli toho povedať priveľa a pôsobí to tým pádom sem tam mierne komplikovane, možno občas, čo sa týka niektorých vecí, tak aj neprehľadne, ale ako celok je to kvalitné a pútavé. Fanúšikovia sci-fi pravdepodobne nebudú sklamaní. Za štyri štepy, ehm, teda silné štyri hviezdy. ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Za mě takové lehce nadprůměrné. K postavám jsem si žádné pouto nevytvořil, takže mi bylo vcelku jedno co se bude s nimi dít. Příběh velmi ztrácel na tempu a vždy když to začínalo být zajímavé, tak v dalším díle se to hrozně natahovalo a nakonec žádná jiskra tam nebyla. Občas jsem se i ztrácel v těch nových názvech a nevěděl co daná situace znamená (zde je s tvůrci Westworldu spojitost). Postava Flynn (hrozné jméno pro holku) byla vcelku ok, ale její postava v 'budoucnu' se mi vůbec nezamlouvala, taková namyšlená a trapně drsná. I přes všechna negativa jsem se koukal dál, protože nějaká ta záhada tam je, ale ze sedla mě to nevyhodilo a to tu potenciál je velký. Lepší 3 hvězdy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

The Peripheral se vytasilo s tak skvělým pilotem, že jsem blahem doslova skákal do stropu, měl chuť si jej pustit znovu a byl jsem na celou sérii natěšený tak, jako už dlouho ne. S postupem času se ovšem celá série mění v pořadí excelentní – skvělá – dobrá – ucházející a v posledních dvou dílech pro mne, ač to nerad říkám, dokonce nudná. V prvním díle se nastavily pravidla světů jasně a dost poutavě, postavy i jejich herci jsou sympaťáci, akce měla koule a úvodní jatka nájemných zabijáků mě navnadily a naznačily, že se zde teda budou dít věci. Bohužel v průběhu dalších dílů se ale celý svět pomalu začíná rozpadat, pravidla se mění jak se jim zachce, postavy ztrácejí na zábavnosti a chybí mi u nich větší vývoj, akce je velmi zřídkavá (a to je teda na scifi sérii sakra problém) a celé to působí, jakoby tvůrci nevěděli, jak s látkou dále pracovat, přestože nápad a základní premisu mají v malíku. Seriál vůbec nevyužívá těch nejlepších prvků (propojení válečných kamarádů, background k události, která zničila svět, pracování s časovýma paralelama...) a poslední díly jsem už pak vyloženě trpěl, děj se vyvíjel strašně pomalu, nudně a nezajímavě a interakce postav byla úplně nesmyslná. Jeden z neskutečně nasrávajících kvalitativních propadů a pro mě osobně obrovské zklamání, protože úvod byl prostě úplně jinde než samotná zakončovačka. Takhle hořký konec pak dramaticky kazí dojem celého „fajn“ budování seriálu předtím... ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a kreativně velmi zajímavý near future kousek, který však tahá dolů zmatečný a v mnoha ohledech nedotažený scénář. První dvě epizody jsou velmi svěží úvod do světa, který se vyznačuje slibnou premisou a zdánlivě zajímavým prostředím ve kterém se prolínají dvě reality. Čím dál však příběh postupuje, tím větší motanice se ze seriálu stává. Děj přeskakuje od jedného ke druhému a nic nedokáže pořádně rozvést, skutečnosti které byly nastaveny v prvních dvou dílech se téměř přestanou řešit a seriál akorát kupí myšlenky na sebe bez toho, aniž by jim dal vyniknout, nebo aby si divák udělal alespoň základní přehled v tom, co se aktuálně děje. Postavy jsou docela dobře obsazené, moje oblíbenkyně Chloe Grace Moretz se v příběhu dobře vyjímá, bohužel ale trpí na rozhodnutí scenáristů jak s její postavou nakládat. Vytváří pro ní nezajímavé a neopodstatněné pouta s postavami, u kterých k tomu vůbec není důvod. Vincenzo Natali je rozhodně schopný režisér, a většina epizod i díky tomu vypadá alespoň dostatečně seriózně a na úrovni. Bohužel celková zmatečnost a dějová nepřehlednost sráží tyto pozitivní aspekty a celkový zážitek dolů. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (5)

  • Seriál sa natáčal v mestách ako Asheville, Marshall, Weaverville, Sylva a Burnsville (Severná Karolína, USA) a Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Natáčanie seriálu trvalo od 3. mája 2021 do 5. novembra 2021. (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (DJMaroko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama