Reklama

Reklama

Kimi o aišita hitori no boku e

  • Japonsko Kimi o Aishita Hitori no Boku e (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Svět, ve kterém bylo zjištěno, že lidé běžně přechází mezi lehce rozličnými paralelními světy... Hidaka Kojomi, který po rozvodu rodičů žije se svým otcem, se ve výzkumném ústavu, kde jeho otec pracuje, seznámí s dívkou Sató Šiori. Oba se do sebe zamilují, ale vše se změní, když se jejich rodiče znovu vezmou. Kojomi a Šiori jsou přesvědčeni, že spolu nikdy nebudou, a tak se pokusí přejít do jiného světa, kde nebudou nevlastními sourozenci. Pro oba by bez toho druhého svět totiž neměl smysl... (Kroberto)

(více)

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Koncept paralelních světů je zajímavé a vděčné téma a přidat k němu i nějakou tu osudovou romanci se doslova nabízí. Bohužel tady to pro mě ale příliš dobře nefunguje. To Me, the One Who Loved You u mě selhává tím, že se v obou tématech až příliš topí, film neskutečně obšírně a neustále vysvětluje, jak vše funguje, místo aby mi to jen ukazoval, nebo nechal nějaký prostor pro fantasii. Chybí mi tam lehkost, atmosféra, silněji podané emoce… Nebo jsem možná měl jen problém filmu ty emoce uvěřit, stejně jako mě zase až tak úplně nechytla všechna ta všudypřítomná věda. Prostě a jednoduše, i když má film super nápad, jeho provedení mě úplně neoslovilo, takže za mě maximálně průměr. 5/10 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nakonec musím přiznat, že mi tato paralelní linka přišla emocionálně mnohem silnější a byť není tak důkladná ve vysvětlování fenoménů cestování dimenzemi a ani tolik nepřibližuje hrdinův charakter a smýšlení, užil jsem si ji mnohem víc, než celý „první“ film, který mě zanechal relativně chladným. Tady ve mně ožily dávno zapomenuté emoce a „užíval“ jsem si tu bolestnou jízdu až do samotného, hořkosladkého konce. Aneb co všechno může zapříčinit jeden hloupý omyl a jak dokáže úplně změnit vývoj budoucnosti. V prvním filmu jsme měli vědecky podložené cestování dimenzemi, zde se zabředlo do cestování samotným časem a prostorem. Bylo to barevnější, chemie mezi úhlavní dvojicí fungovala nesrovnatelně lépe a obecně mi přišlo, že to nebylo tak chladné a odtažité. Však pozdější vztah mezi dvojicí z „jedničky“, byť zde mimo romantickou úroveň, působil silněji a uvěřitelněji. Až si říkám, jestli nebyla chyba vidět tento snímek až jako druhý a připravit se tak o řadu možných překvapení, která byla bezostyšně vyzrazena v „prvním“ filmu. Na druhou stranu zase do sebe zapadla celá ta skládačka a mnohé scény z jedničky nabraly na hodnotě. Kdybych si ovšem mohl znovu vybrat, kouknu na tento jako první. Možná mé paralelní já tak učinilo. Zde přes všechno vyspoilerované a bez zaváhání 4*. Romantický doják, co mě naprosto odpálil. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tenhle počin je těžké komentovat bez jeho protějšku "Boku ga Aishita Subete no Kimi e", které vyšly zároveň a které se propojují. Navíc není jasně dané, co je první díl a co druhý, kdy se oboje odehrává ve stejném časovém úseku, ale v jiných (paralelních) světech. Já jsem konkrétně sesledoval toto anime první a pak následoval tím druhým - kdy mi tohle pořadí i po shlédnutí obou dalo větší smysl. Myslím si však, že je to právě schválně neurčené, jak to má jít za sebou tak, aby každý divák měl trochu jiných zážitek (přesně jak to mají i postavy v jednotlivých světech, kde pak záleží na úhlu pohledu jednotlivce - čím je více ovlivněn). Jak už jsem zmínil, tak příběh je z hlavní části o posouvání se mezi paralelními světy, kdy to hraje na myšlenku, co by se stalo, kdyby se člověk rozmyslel v určitém okamžiku udělat něco jiného. Toť je tak nějak obecná myšlenka, ale konkrétní myšlenka v tomto anime je o tragické lásce a snaze to změnit, kdy se tu objevuje několik dojemných okamžiků a spoustu vědeckých poznatků. Oproti druhému anime se tak zaměřuje tématicky na něco jiného a nelze ho plně pochopit samostatně bez toho druhého. Je to tak velice originální počin, který divákovi pořádně zamotá hlavu a na konci mu dá se nad čím hluboce zamyslet. Po hudební stránce i animační stránce je to velice dobré. ()

Reklama

Reklama