Reklama

Reklama

Simon and Garfunkel: Concert in Central Park

(koncert)
  • USA Simon and Garfunkel: Concert in Central Park, The
Hudební / Dokumentární
USA, 1982, 90 min

Obsahy(1)

Největší hity naživo: Mrs. Robinson, Homeward Bound, America, Me And Julio Down By The Schoolyard, Scarborough Fair, April Come She Will, Wake Up Little Susie, Still Crazy After All These Years, American Tune, Late In The Evening, Slip Slidin` Away, A Heart In New York, The Late Great Johnny Ace, Kodachrome/Maybellene, Bridge Over Troubled Water, 50 Ways To Leave Your Lover, The Boxer, Old Friends, Bookends, 59th Street Bridge Song (Feelin` Groovy), The Sound Of Silence, Late In The Evening. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám ráda strhující atmosféru velkých koncertů, plných nadšených hudebních fanoušků. Tento byl bez velké doprovodné show, která dnes různými vizuálními efekty doplňuje výkony zpěváků a mnohdy svou působivostí převyšuje kvalitu jejich pěveckých výkonů. Tady stáli na pódiu pouze dva excelentní zpěváci a jejich úchvatné písně. Je skvělé, že si dnes díky technice může posluchač doma v tichu pokoje užít tyto dvě hudební legendy v době jejich největší slávy. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Simon a Garfunkel v pozdní podobě, s latin-rockovým spodkem, dechovou sekcí, kytarovými a saxofonovými sóly, čili vlastně úplně netypicky. Sjížděl jsem tenhle koncert na gymplu ještě z „kotoučáku“, snažil se pochytit kytarový doprovod a chytré vedení dvou hlasů, které místy zněly tak plně, jako by jich snad zpívalo víc, a frázovaly jako jeden, až to bralo dech. Asi před dvěma lety jsem narazil na DVD a měl to celé poprvé příležitost taky vidět. Čekala na mě řada překvapení – třeba hned toho chlapíka, který v úvodu zvučně oznámí „Ladies and gentlemen, Simon… and Garfunkel!“ a našlapaný Central Park začne bouřit, jsem si dobrých pětadvacet let představoval jako nějakého naleštěného amerického baviče, určitě ne jako připosraženého úředníčka Eda Kocha, t. č. newyorského starostu. A taky jsem neměl tušení, že se majitelé těch dvou hlasů zpívajících v božském souzvuku navzájem nesnášeli do té míry, že je to na nich vidět od chvíle, kdy vkročí na pódium a podají si ruce – aniž by ta antipatie jakkoli narušila jejich hudební blíženectví! Neuvěřitelné. Do doprovodné kapely si Simon navybíral výkvět studiového muzikantstva a podle toho jim to taky šlape. Scéna stylizovaná jako střecha newyorského mrakodrapu včetně typického vodojemu a ústí ventilační šachty s postupujícím soumrakem mění barvy a dokresluje průběžně zesilující městsky-táborákovou atmosféru komorního večírku pro půl miliónu hostů (sedmý nejnavštívenější koncert v historii) konaného ve městě nejen Simona a Garfunkela, ale taky třeba Woodyho Allena, Lou Reeda, Laurie Anderson, Suzanne Vega a dalších výjimečných duší, které se tu umělecky činily hlavně během poslední třetiny minulého století. Pro mě kulturně jedno z nejvýznamnějších míst na světě a jeden z formativních životních hudebních zážitků, takže co můžu dát jiného než plný počet? ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Oh, nádhera! Tenhle koncert miluju, a umím ho úplně z paměti. Dřív jsem tohle duo brala jen jako obyčejnou pěveckou dvojici, a celkem jejich hudba šla mimo mně. Ovšem v poslední době nevydržím ani den bez jejich písniček, a bez pohledu na ně, jak si neskutečně užívají hraní hudby, která ovlivňuje lidi už spoustu let. Tenhle koncert patří k jedněm z nejlepších. Perfektní provedení známých písní, atmosféra zaplněného Central Parku, dojetí jak diváků tak samotných autorů při pohledu na to, kolik lidí přišlo jen proto, aby si je poslechlo. Simon a Garfunkel jsou pro mě naprosté číslo jedna, a nesmím opomenout poznámku že na koncertě i velmi dobře vypadají. Pro mě pět hvězdiček a ještě mnohem víc. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Ich vlastnými slovami: "...after changes upon changes we are more or less the same, after changes we are more or less the same..." Simon & Garfunkel po rokoch opäť spolu a vo vrcholnej forme(mnoho pesničiek mám dokonca radšej než ich štúdiove verzie). A mne na tomto svete ostali len dve veci - DVD s týmto nezabudnuteľným hudobným zážitkom a oči pre plač, že som sa nenarodila o pár desiatok rokov skôr. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Hello darkness, my old friend,I've come to talk with you again, Because a vision softly creeping, Left its seeds while I was sleeping, And the vision that was planted in my brain Still remains Within the sound of silence. Tahle píseň mě vždycky dojme....a na tomhle koncertě je podaná naprosto precizně, jako všechny písně... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama