Anya AdamsScénář:
Anthony LombardoKamera:
Clark MathisHrají:
Wendi McLendon-Covey, Milo Manheim, Peyton Elizabeth Lee, Margaret Cho, Chelah Horsdal, Sean Amsing, Christopher Shyer, Jason Sakaki, Kelcey Mawema (více)VOD (1)
Sledujeme hlavní hrdinku, feministku, která nevěří v zamilovanost, zejména v heteronormativní lásku, ale pak se zamiluje.
Prom Pact se odehrává na vrcholu plesové sezóny. Středoškolačka Mandy (Peyton Elizabeth Lee) a její nejlepší kamarád a outsider Ben (Milo Manheim) jsou obklopeni plesy na téma 80. let. Mandy však upírá zrak k jinému cíli: ke svému životnímu snu studia na Harvardu. Když zjistí, že její přijetí bylo odloženo, je odhodlaná udělat cokoli, aby se dostala z čekací listiny, i kdyby to znamenalo požádat o pomoc člověka, kterého nesnáší – populárního sportovce Grahama Lansinga (Blake Draper), jehož otec je vlivný senátor a absolvent Harvardu. Jakmile začne Mandy Grahama doučovat, začne si uvědomovat, že je v něm víc, než si myslela, a že život je možná i o něčem jiném, než jen o Harvardu.
(tribican)
Videa (1)
Na to, že ide o projekt Disney Channel je "Prom Pact" celkom okey. Pôsobí to na mňa ako slabšia verzia "The Kissing Booth", no hlavná myšlienka je tentokrát trošku iná. Pre tínedžerov ide o dobrú myšlienku, no videli sme ju spracovanú toľkokrát, že je ťažké povedať, či to príde niekomu nejakým spôsobom zaujímavejšie. Predierame sa počas filmu cez veľkú dávku klišé a scénok, ktoré poznáme už úplne naspamäť a neprinášajú nič nové. No priateľstvo medzi našimi hrdinami Mandy a Benom je spracované dobre a aj ostatné postavy sú tu celkom okey. Nedá sa povedať, že ide o výraznejší prevrat v tvorbe Disney, ale pokiaľ ste práve prišli na strednú školu v Amerike a nikdy v minulosti ste žiadny film s podobnou tématikou nikdy nevidel, možno by vám to niečo dať mohlo. V jadre nie je vo filme nič, čo by som vyslovene ohodnotil negatívne, no nemá to v sebe ani niečo výraznejšie pozitívne. Najväčšie plus je asi to, že napriek tomu, že to produkoval Disney Channel, produkcia je celkom na úrovni a film aspoň vyzerá, ako keby sme sa dočkali niečoho, čo bolo pôvodne plánované trošku väčšie. A je tu Margaret Cho, ktorá je asi najlepšia postava celého filmu a jej scénky sú aspoň reálne vtipné. Na pár momentkách som sa zasmial tiež a minimálne oceňujem snahu tvorcov to urobiť kompetentne. Hodnotenie: B- ()
Holka chce jít na Harvard jelikož tam chodil nějaký její feministický vzor tak čeká na vyjádření pak jí dojde, že je na čekací listině. Tak jde za učitelkou a chce poradit co s tím, aby se tam dostala jelikož si na jiné školy přihlášky nedala a nechce učitelka jí poradí, že syn místního playboye má otce co má na Harvardu protekci (to nevěděla dříve chodila s tím klukem do školy?) a ten ji tam může dostat tak ona doučuje toho syna psychologii s tím, že se chce dostat k tomu otci do toho se do toho syna zamiluje. Mezitím její nejlepší kamarád jede po jedné holce (to si toho nikdo z nich nevšiml?) a chce ji sbalit a do toho všichni řeší ples. V rámci žánru lepší průměr na Disney + asi i nadprůměr není zde nic co by vyloženě vadilo jednou se zde objeví sice lesbický pár a jednou homosexuální pár, ale jsou to tak krátké scény a nedůležité , že to nepohoršuje. Plusové body za sarkastické vtipy od té učitelky ta si to dávala dobře , i když žádná učitelka by se k Vám tak nechovala , ale srát na to je to film a je to vtipné. Hlavní postavy jsou taky v pohodě ta černoška co po ní jel ten kluk kdyby byla v hlavní roli bylo by to lepší, ale co už i hudba až na Homo Direction je v pohodě. P.s. proč ten ples měl nějaké téma , když stejně bylo ve výsledku jedno v čem tam dojdete ani nedává smysl proč se tam hrály staré písničky a volenky na ples musely být v tom tématu navíc to nebylo nikomu divné, že krále plesu nevyhrál místní playboy , ale kluk , kterého celý ročník ignorovaly a ani se nevědělo jestli tam půjde? 60 procent ()
⚪Schematická, nudná teen romantická žánrovka, ktorá je vo svojej podstate úplne neškodná, no na druhej strane je otázne, či vôbec dnešná mládežnícka vrstva má záujem o tieto detinské naivné filmy, v ktorých ide o prerod hrdinky, zistenie kým je/nie je, prípadne bude a kto sa jej páči, keď má dnes každé, aj malé dieťa prístup a prehľad o veciach, o ktorých by radšej nemalo.⚪Na pomery platformy Disney Channelu asi fajn výtvor, ktorý je ale tak obyčajný po všetkých stránkach a motívoch prežitý, až to bolí. Zaujímavé sú aj tie nutné klauzuly, kde skoro každý pár je rasovo zmiešaný, aby sa predsa niekto nemohol uraziť a hlavná hrdinka je už v malom veku premúdrená feministka.⚪ ()
Aspoň to jedno procento tady přidám, abych filmu pomohl. Krásný příběh o tom, že život není jen bezbřehé hnaní se za vzdušnými zámky. Jako velký fanda všech DCOM navíc musím říct, že toto byl by far jeden z nejlepších Disney Channel filmů, který jsem kdy viděl. Rozhodně má až kino-ambice. Za mě asi 9/10 v rámci žánru. Dostupné na Disney+, ale jen s titulky. Na televizi si Disney v Česku netroufl. ()
Aj keď to bola v podstate typická atmosféra amerických "high school movies" spojených s maturiťákom, bolo to napokon vcelku svieže, vtipné a príjemné. Všetko išlo podľa schémy konfrontácie sveta outsiderov a populárnych školských hviezd. Trochu mi to pripomenulo A Cinderella Story (s Hilary Duff), ale tu sme mali inšie postavy, ktoré boli tiež zaujímavé, a čo je dôležité - tak po dialógovej stránke to bolo naozaj vydarené. Mandy a Ben ma proste bavili. Len škoda tej očakávanej klišovitosti, bez ktorej by to však asi nebolo ono. 3* ()