Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkolepá sága o lásce, válce a dobrodružství. Jde o legendární příběh tří žen, jejichž očima vidíme dobývání Divokého Západu. Tři opravdové Texasanky, které žily své životy v centru událostí,které nadobro změnily americký Západ. Jako malé si myslely,že je nic nerozdělí. Přesto se za pár let ocitly na opačných stranách barikády.Podaří se jim obnovit staré přátelství,poznamenané rasovými a společenskými předsudky? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľkoleposť z toho cítiť, podčiarkuje ju hudba, vidno, že knižka bola hrubá. Trocha cholery, štipka otroctva, rasového a etnického prenasledovania, pridáme boj za práva a proti nespravodlivosti. A už to je. Príbeh ako treba. Odohráva sa po dobu 50 rokov, hercom vrásky veľmi nepribúdajú, a tak Jolie v ňom vyzerá ešte ako "Jolie", ako sama seba bezostyšne nazvala a kto chce, si jej meno vo francúzštine preloží. Feministický film určený hlavne ženám od ženskej autorky, ale neurazí sa ani muž. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jako malé si myslely, že je nic nerozdělí. Přesto se za pár let ocitly na opačných stranách barikády. Podaří se jim obnovit staré přátelství, poznamenané rasovými a společenskými předsudky? Scénář : Christopher Lofton. Kamera : Tom Neuwirth. Hudba : Bruce Broughton. Historická sága o počátcích, minulosti a slávě Texasu pohledem čtyř statečných, houževnatých a vášnivých žen. **** ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak western o dobývání Západu z pohledu pár žen. Není to tak dlouhé, jak se píše (170 min), nemá to ani dvě a půl hodiny. Není to vysloveně špatné, v rámci žánru lehce průměrné. Udělat z toho 2-3dílny seriál, zakomponovat více zajímavých momentů, udělalo by se lépe. 40% ()

tterez 

všechny recenze uživatele

Nejsem z těch, co film nedokoukají, a proto jsem litovala, že jsem o nevypla už při úvodních titulcích. Zaujalo mě, že tam hraje Angelina...hm, chyba! Stálo to za houby a umírali tam všichni a na všechno. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé, nudné, a vůbec bez nápadu. Pořád se něco dělo během jedné půlhodiny, ale ve skutečnosti se všechno během pěti minut vyřešilo. Zdlouhavé, tak zdlouhavé, že nemáte sílu se dívat dál. Ale pořád to dávalo jakýsi malý smysl.. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhé, ukecané, nepřehledné, nudné. Na tu stopáž je tam opravdu minimum pasáží, které děj posouvají někam jinam. Jinak se to motá furt dokola, Indiáni, otroctví, Texas, Yankeové (bo jaxeto píše), válka, volební právo žen, bavlna, Indiáni, otroctví, Texas, atakdále.... nějak jsem se vlastně od začátku ztrácel jak v ději, tak v postavách. ()

Arwic_x 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, kde se nedostatky v dramatičnosti příběhu dohání smrtí dítěte. Tady si scénáristé střihli dokonce double. S matkou to samozřejmě ani nehlo. Vždyť je to přeci opravdová žena. Pokus o ságu opravdu nevyšel. ()

Bránolog 

všechny recenze uživatele

Tak trošku feministický "western", první půlka se mi líbila mnohem víc, mám rád filmy, kdy skupina lidí někam daleko jde a něco cestou zažívá. ()

Reklama

Reklama