Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komunální satira na nedostatek bytů v tehdejším Polsku a na katastrofickou úroveň těch panelákových. Mladý pár by chtěl bydlet ve svém, ale něčem větším, ale jejich anabáze s hledáním bytu je spíše k zbláznění. (honajz)

Recenze (2)

honajz 

všechny recenze uživatele

Komunální satira ve stylu těch Schulhoffových na nedostatek bytů v tehdejším Polsku a katastrofickou úroveň těch panelákových. Mladý pár by chtěl bydlet ve svém, ale něčem větším, ale jejich anabáze s hledáním bytu je spíše k zbláznění. Navíc když mají nečekaného spolubydlícího, který si s ničím nedělá starosti. Asi nejvtipnější jsou skoro macgyverovské kreace uťápnutého hlavního hrdiny třeba s kbelíkem a urvaným kohoutkem u umyvadla nebo s taháním ledničky na provaze kolem lešení do sedmého patra. ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Prekérní (a samozřejmě scenáristicky přehnaná) situace, která se odehrává v 70. letech v Polsku, ale připomíná spíše meziválečný Sovětský svaz. Satirická groteska podtržená obludnými varšavskými paneláky, které pro naše hlavní hrdiny představuje ráj na zemi a následně hořké vystřízlivění v podobě mnoha dalších nájemníků vyznačujících se takovým tím polským "cwaňáctvím" (vyčuraností). Jacek Fedorowicz je pak v celém tomhle sociálním pekle, ze kterého bych utekl asi rovnou do lesa, pokud bych si to nehodil, příjemně přitroublou, ale vtipně suchou postavou, střídavě bojující a střídavě fatalisticky rezignovanou. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama