Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (295)

Lima 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale slabý scenář, jenž se postupně zvrtává v parodii sebe samého. Ovšem některé futuristické vize jsou fajn a celkem uvěřitelné, ale ničím jiným film nezaujme. Napětí se nekoná, akce je vlažná a to stokrát omleté klišé ke konci je dost únavné. A tak tím nejzábavnějším na celém snímku je Arnoldovo pokoušení se o herectví. Ale i kdyby se přetrhl, jeho úsměv bude vždycky vypadat jako kdyby právě šlápl bosou nohou na připínáček. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Patrně nejstravitelnější Arnoldovka od Likvidátora. Scénář je průměrný, ale má pár skutečných vychytávek a co se týče Arnieho... celkově nic nehraje, což mu zaručuje velkou míru stravitelnosti... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V porovnání např. s takovým Sylvesterem Stallonem je Arnold Pan herec, přesto i on ve většině filmů, kde hraje, na mě působí nechtěně směšným, někdy (vlastně docela často) až trapným dojmem. 6.den je jeden z oněch filmů, kde se mu to opět povedlo. Arnoldova mimika je přece jen výraznější, než Sylvesterova, ale přesto mi to připadá, že má oproti běžným smrtelníkům ve tváři méně svalů (na "úkor" zbytku těla), než by mít měl, jelikož každý pokus o úsměv vyznívá ohromně křečovitě, asi jako když se pokouší o úsměv nějaký lidoop (ačkoliv ten se přece jen směje věrohodněji). Dále mě fascinuje to, že snad v každém filmu Arnold pronáší geniální, nezřídka i moralistické projevy (nebo alespoň věty), které v jeho provedení vyznívají stejně nepravděpodobně, jako když si ve výtahu, kde kromě vás je jen jeden člověk prdnete a pak se tváříte, že jste to nebyl vy. Podobně jako onen nepřiznaný pšouk mi "smrdí" všechny ty pokusy o výchovu diváka ve filmech, které jsou popcornovější než samotný popcorn, a to tenhle určitě je. Přinucení k zamyšlení nad správností či nesprávností klonování je sice pozitivní, ale tady je spíše nechtěně zparodováno, i díky podprůměrně zpracovanému scénáři. Co k filmu dodat jinak? Snad jen to, že věřím tomu, že Arnold skončil s natáčením filmů definitivně, stejně jako kdysi Ronald Reagan, jenž (při vší úctě k němu) byl asi stejně dobrým hercem, jako pan guvernér. Howgh. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger hraje ve filmu, které přichází se zcela novým nápadem. Natočit film o klonech a o tom co by se mohlo stát kdyby se to zvrtlo!! Nijak zvlášť zajímavé sci-fi, v jehož příběhu se tak v půlce zmateně ztrácíte a poté sledujete Schwarzeneggera jak okolo sebe střílí hlava nehlava. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Buď dobrej herec a kvalitní scifi detektivka, nebo Arnold a spousta akce. Obojí dohromady prostě nejde. Proto to vypadá tak, jak to vypadá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $82miliónovTržby USA $34,604,280Tržby Celosvetovo $96,085,477║ Žiadny zázrak sa nekoná ale za to si film splní úrovňou aspoň ten priemer, kde hlavne vyčnievajú masky od profíkov ako je Tom Woodruff a Alec Gillis(robili aj masky na Votrelca, Terminátora či Vesmírnu pechotu) prípadne uspokoja aj trikové efekty, občasná akcia tiež újde a príbehovo sa to dá zniesť. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Více než jako film o klonování se dá mluvit o filmu typu "víc Arnoldů, víc peněz". Což se "nečekaně" nepotvrdilo. Všechno kromě Arnolda je nezajímavé a i ten se chvílemi ztrácí v digitálním světě klonů, kteří jsou představování velmi obyčejně a nudně. Film je podprůměrný, nudný, nelogický a happy-endu se nevyhne. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger si poslednimy filmy kope svuj vlastni hrob a ceka jen na povestny posledni hrabicek do sve rakve - bude jim T3? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Akční hrdinové by si neměli fušovat do řemesla, a dvojrole v béčkových filmech měl vždycky rád Van Damme. Tadyto je fakt blbost s marnou snahou o vizuální vychytávky, kde všichni furt opakujou slovo "sinkording" a tvářej se přitom důležitě. Arnold se podle mě nemusel takhle ztrapňovat. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově z toho mohl vzniknout nový Terminátor, ale to by se příběh ve své druhé polovině nesměl změnit do akčního maglajzu bez ladu a skladu. Arnold poměrně dobře hraje, ale dějový zmatek nemá šanci zachránit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fuj to bolo. Najhoršie je, že sa nemuselo jednať o AŽ TAKÝ malér. Lenže odporne obligátna réžia rutinérskeho kanadského fušera Spottiswoodea (Turner a Hooch, čo dodať) všetko ničí už v odpudzujúco nakrútenej úvodnej scéne futuristického futbalu (to isté, čo vo VESMÍRNEJ PECHOTE, ale o 70% horšie nakrútené). A to, čo príde potom? Zločin voči dobrému diváckemu vkusu. Iste, Arnold sa dá, lenže čo zmôže voči strašným kolegom (Rookera a Rapaporta ťažko niekto označí za dobrých hercov, tentokrát je však obzvlášť bezradný aj chudák "Tom Hagen" Robert Duvall) , trápnym počítačovým trikom (paradoxne, počítačový "prelet helikoptérou" je asi najlepšou scénou snímky) a myšlienke podanej tak tupo, až je jasné, čo si páni filmári myslia o svojich divákoch. Sci-fi vízia je naivná až školácka a až ma znechutilo, ako MDLO je nakrútená (občasná) akcia. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Arnolda krapet nezvyklej film, protoze jeho role neni ciste nepremozitelnej borec, ale spis normalni chlapek, takze jednak nema moc prostoru predvest nakou paradni akci a za druhy se od nej vyzaduje nejaky to hrani a moc dobre mu to nejde. Ale jinak zustava solidni akcni film se zajimavym pribehem, snad jen ta stopaz je lehce prehnana a taky triky se ne vzdy povedly. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím trošku klasičtější průběh filmu, nemám mu vlastně co vytknout. Mně se líbil. Sice bez střílení a mlácení apod by to podle mě bylo mnohem lepší, ale to by hlavní roli musel mít Robert De Niro a muselo by to být komorní drama a ne akční SF. Kdyby to pojali podobně jako například Tři dny kondora s Robertem Redfordem, byl bych na vrcholu blaha. Teprve v takovýmhle filmu by se naplno dokázala rozvinout ta dickovská atmosféra neustálé paranoie a strachu. Občasný věci se mi tu nelíbily (nezdály), třeba naklonování během pár hodin a nebo snímání paměti mi přišlo taky trochu podivný. Ale pravda je, že to problém klonování nastolilo celkem zajímavě (a co si budeme povídat, mnohem lépe, než dřívější Jako vejce vejci s Michaelem Keatonem). I ten dnešní iracionální strach z klonů je tu pěkně ukázanej. Myslím, že až nastane doba, kdy bude možný lidi skutečně klonovat a přenést i jejich paměť, bude to stejná přelomová hranice, jako objev Ameriky nebo slezení ze stromů. A taky si umím představit ty boje za zrovnoprávnění klonů (stejně jako je tomu celou lidskou historii dodnes, kdy se různé skupiny snaží získat stejná práva, jako privilegovanější vrstvy). Ve filmu je spousta zajímavých nápadů (klonování zvířat, letadla atd). No, určitou chybu to má a to je ten strašně předvídatelnej konec přesně v duchu Hollywoodu. Ale co už, předtím nás čeká celých 100 kvalitních minut, takže proč si je neužít a nějakou chvíli po skončení snímku se i nezamyslet nad důsledky klonování? ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Snímky tohoto typu jdou zcela mimo můj filmový záběr. Přesto jsem neodolal a na snímek se koukl. Výsledek? Pokusím se jej ve zkratce shrnout. Klady filmu: zajímavé (a relativně přijatelně podané) zamyšlení nad různými etickými problémy a dilematy: klonování, manipulace, právo na život a smrt etc., děj není infantilně jednoduchý a zároveň není překomplikovaný, snímek obsahuje pár opravdu dobrých vtípků (světe, div se - i já se zasmál). Zápory filmu: špatné herecké výkony béčkového typu (hlavními postavami počínaje a komparsisty konče), ledabyle odvedené akční scény (střílení z bambitek, prostředí kolem akčních scén). Shrnuto a podtrženo: Klady a zápory filmu vidím v poměru 50 na 50, tedy "fifty-fifty". Přesto: nelituji stráveného času. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Já si to prostě užil... Není to sice Cameron, ale alespoň ten Arnie tu zůstal... I přese všechny ty boty a kameny, které film divákovi hází pod nohy, je to v podstatě příjemná jednorázovka. ()

Reklama

Reklama