Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou dobrodružného filmu, který se odehrává v 17. století, je malý Hanusz. Ten se vydává na dalekou cestu do Turecka, aby vykoupil svého otce ze zajetí. Při svém putování je Hanusz vystaven nejednomu nebezpečí, a to i proto, že u sebe schovává vzácný drahokam... (NFA)

Recenze (9)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo, je to takové ponuré, tmavé, a děsně ukecané. Ani původní dabing tomu nepomohl. Druhou část nicméně zkusím, snad bude rozpoložení lepší. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Doborodružný snímek odehrávající se v 17. století, natočený v té nejlepší tradici polského historického filmu. (Komu se líbilo Ohněm a mečem, toho nezklame). Dočkal se jednoho pokračování. U nás byl pod názvem Prorokovo oko 2x uveden v televizi. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Prorokovo oko Sinope arcioko. Muštuluk! Moc si už nepamatuju, ale vím, že se mi to poměrně líbilo a muštuluk bylo naše oblíbené slovo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vypravne a dobrodruzne historicke drama, ktere je pomerne dobre natocene. Pribeh je dobry, stejne tak herecky vykon maleho Hanusze. Ani nevadilo, ze jsem se na tento film dival v polstine.-). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný dobrodružný filmík, ktorého hl. aktérom je chlapec, takže skĺzavá do rodinného žánru. Čiže je určený skôr na spríjemnenie popoludnia. Tomu zodpovedá aj nenáročná dobrodružná zápletka, ktorá sa odohráva raz v Poľsku, inokedy v Bulharsku, vtedy okupovanom Osmanmi. Chlapec je až príliš premúdrelý a vedie rozhovory s dospelákmi akoby boli seberovní - no vierohodnosť by snímku určite neuškodila. Fajn obsadenie v záporných roliach. ()

Marquis 

všechny recenze uživatele

Jo to jsem chodil tak do třetí nebo čtvrté třídy, když jsme na to chodili do kina- tenkrát se dávaly pásma pro děti a několikrát do roka to opakovali. Rok cca 1988Jinak si toho moc nepamatuju, ale dost nás to tenkrát bralo. Prostě film, na kterém jsem vyrůstal. Dám proto i z nostalgie 4 ()

Reklama

Reklama