Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Euliss 'Sonny' Dewey je evangelický kněz z Texasu, který léta šťastně žije s hezkou manželkou Jessí. Určitě není žádný svatoušek, někdy vypadá jako fanatický despota, přesto ho miluje mnoho lidí v jeho farnosti. Jednoho dne se mu zhroutí největší jistoty. Dewey objeví, že manželka je mu nevěrná s mladším mužem a že nemůže promlouvat k věřícím v místním kostele. Není divu, že mu dochází trpělivost i tolerance a chce potrestat viníky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl několikrát. S odstupem času. A vždy jiný zážitek. Na začátku mi to připadalo jako rouhání, a ve věku toho herce a režiséra hlavní role, tak mi to přišlo jako opovážlivost zahrávat si s trascendentnem tímhle pokušitelským způsobem. Kam přijde, tak si na svou stranu získá podporu z lidu pro své vidění významu Ježíše. Když mu krachne manželství, žena se už vymanila a chce žít normálně (ale je tam jen naznačeno, neb jde jen o iluzi, že náhle bude šťastná s obyčejným leč slušným a docela kultivovaným trenérem, když dosud žila nábožně...), ale on chce aby plnila desatero, a když ne, tak jedná radikálně. Film velmi podnětný a k přemýšlení vyzývavý! Nepochybně ještě budu zpřesňovat komentář k němu. Jisté je, že materialisticky založené lidi to bude nic moc...A jak ukazuje i zdejší hodnocen, tak film zaujal jen málo diváků, lidí. Je to s podivem, že vštšina dává přednost fantasy, a pohádkám pro dospělé, které z duchovního hlediska nemají žádnou hodnotu. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Na jedno skouknutí zajímavý film. Ale nemůžu si pomoct - ten chlápek sice pomáhá lidem k Bohu, ale sám ho nějak nebere v úvahu. Sám zmínil, že je záletník. Na manželku šel s revolverem - no že bylo zamčeno, tak ho nepoužil. Ale zato o pár dní později bez mrknutí oka zabil jejího milence. OK, beru, že ač to tam třeba nebylo, že v mezičase činil pokání... Proč se ale následně "velhal" do dalšího města, kde si coby ženatý začíná s další ženou?! A když přichází muž a ptá se ho na jméno, tak ho před očima sborovníků a dětí zmlátí. A všiml si někdo, jak bránil kostel první i druhý? MŮJ, MŮJ, MŮJ! Ale kdepak - to všechno přece dělal pro slávu Boží, ne? No - on to jaxi dělal všechno pro sebe... Hodně lidem pomohl, to se upřít nedá (ikdyž jednoho poslal přímou linkou do pekla, když ho zabil) ale sám dle Bible na spasení nedosáhl. Kdo si to všechno neuvědomí, toho může film ovlivnit spíše negativně... A když bych to shrnul: Všichni jsme lidé a všichni jsme hříšní. Ale při jeho postavení a zkušenostech je zvláštní, že pořád nebyl blízko Bohu, že dokázal s úsměvem na rtech dělat co dělal... ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

..takto to dopadne, keď fanatizmus nepozná hranice. Independent Spirit Awards neboli podľa mňa nikdy podobne mimo.. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Sice jsem byl vychován v jiné křesťanské kultuře, ale jako křesťan chápu většinu souvislostí...Co se týče samotného snímku, tak Duvall překvapil svými schopnostmi...Pro někoho se tato postava může jevit jako silně náboženská či dokonce posedlá...Já jsem jednak v něm viděl touhu žít správně a podle Boží vůle, a jednak stejně nedokonalého člověka jako je každý z nás...a zase: jedním z důvodu proč jsem křesťan je to, že vidím změněné životy kolem sebe...Žádné jiné náboženství ani psychologie nemohou změnit člověka, tak jako víra ve vzkříšeného Ježíše Krista...Ve filmu nemusí být akce ani efekty, aby byl myšlenkovým filmem...To se mi na takových snímcích, jako je The Aposlte, líbí... ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Facinujúca štúdia cesty svojhlavého muža k pochopeniu svojho života a mnohých ľudí, ktorí mu pomohli nájsť správny smer. Báječná atmosféra južanského mestečka. Film sa trochu vlečie, ale vďaka hereckým výkonom Duvalla a hercov vo vedľajších úlohách stojí za to ho vidieť. ()

66JIRINA 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon Roberta Duvala byl pro mne překvapením, že i takovou roli dokázal velmi dobře. Mé hodnocení patří jemu. ()

Reklama

Reklama