Reklama

Reklama

Vražedné tango

  • USA Assassination Tango (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražedné plány v Argentině zkříží ostřílenému zabijákovi tango a vášeň v podání půvabné místní tanečnice Manuely.

John J. (Robert Duvall) je stárnoucí ostřílený zabiják, který se usadil v New Yorku se svou ženou, učitelkou Maggie (Kathy Baker). Je však poslán do Argentiny, aby zde vykonal jednu „zakázku“ – má za úkol v Buenos Aires zabít místního generála. Když pak určený cíl zdrží jeho návrat o tři týdny, tráví John čas s krásnou tanečnicí Manuelou (Luciana Pedraza), která se stane jeho učitelkou tance a zasvětí jej do smyslného světa argentinského tanga. John je zcela uhranut okouzlujícím a tajemným světem, který mu Manuela odhalila, o to krutější je pak návrat do reality, kdy musí čelit úkolu, kvůli němuž sem vlastně přijel. Známý herec Robert Duvall se kromě ztvárnění hlavní role v tomto snímku postaral i o scénář a režii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačitý kousek, který dojel na mizerný scénář, ve kterém se ztrácí dějová niť. Celkový dojem 30 %. Opět jeden z rafinovaně mizerných filmů, které po dlouhou dobu dokážou předstírat, že jsou lepší, než ve skutečnosti. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Robert Duvall coby nájemný zabiják s láskou k tanci. Proč ne, docela hezky se na to koukalo a za tu odvážnou kombinaci žánrů nemůžu jít pod 3*. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Velmi nudný film. Ani thriller ani romance, spíš takový prasopes. A dopadne to dobře, což je podpásovka. Nejlepší hodnocení pro tento film je, že je takový nijaký. Nemyslím si, že by tento film chtěl sdělit něco hlubšího, a pokud ano, pak se to moc nedaří. ()

AD P 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedat, ze ako je R.Duvall skvely herec, tak je slaby reziser. Tu sa okrem hlavnej ulohy ujal aj rezie, ale vysledok je teda strasna nuda. Zaujat by to mohlo snad len milovnikov tanga. Kedze pre mna je tango ako ktorykolvek iny tanec, tak ma to vobec nezaujalo! ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tak byla tam vidět snaha splnit si trochu vlastní přáníčko a v jednom filmu si střihnout tatínka, nekompromisního zabijáka a vášnivého tanečníka najednou. Bohužel se však nejedná o napodobeninu True Lies, ale údajně o drama a hlavně všechno tak nějak aby Duvall. Přesto byl ten mišmaš sledovatelný. Jen musíte přehlédnout pár nedomyšleností a minimálně jeden Clouseauovský převlek. Dobrý herec, ale ne příliš sympatická role v thrilleru co není thriller. 50% ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Duvalla daboval Švehlík a tak se mi do toho trochu pletl Nicholson. Ovšem jinak mu to mimořádně slušelo, ulízlé vlasy, dokonce i ten směšný culík, culíček, culíčeček. (Pochopí jen ten, kdo dobře čte Merleho.) Že někoho zastřelil v davu jsem skoro nepostřehla. O další práci se hodně mluví, ale divák se nic nedozví o tom koho, kdy a proč. A všechno tak nějak zavání amatérismem. Oběť (stále o ní nic nevíme) spadne z koně a ze tří dnů jsou tři týdny. Tak se alespoň naučí tančit argentinské tango. A to je důvod **, protože jinak je film fakt splácanina bez dějové linie. Filmy, kde se tančí, mám prostě ráda. Kdysi jsem závodně tančila a ta láska ve mně zůstala. Tanec ocením, zvláště tanečníky, s rovnými rameny a pružnými, pérujícími kotníky. No a na Duvalla bylo při tanci i při jeho věku radost pohledět. Jinak termín obchodní schůzka je nádherný eufemismus pro nájemnou vraždu. A konečně po zastřelení „Asi má něco se srdcem“, fakt dobrý. No, nakonec se ostříhal sám. Domů se dostal, všichni přežili, a že nevíme o co šlo, jsou horší věci. ()

saladín. 

všechny recenze uživatele

K antidokonalosti chybalo uz len aby si Duvall strihol vsetky roly. I tie v sukniach. S fuzikmi. A panove, to by byl teprv thriller. Pardon horor. ()

sutech666 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na Duvallov vlastný film. Čakal som od neho trocha napatia, krimi, ale predovsetkym filmovu vyzrelost (predsa by už Duvall mohol za tie roky niečo pochytit od filmovych majstrov, s ktorymi spolupracoval). Ale prislo sklamanie... ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Na Duvalla je radosť pozerať, ako aj na sekvencie tanga (v niektorých vystupujú skutočné hviezdy žánru), ale výsledkom nie je súdržný film. Luciana Pedraza a Duvall sú životnými partnermi. Duvall je taktiež scenáristom a koproducentom snímku. ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Fascinující zážitek. Mé niterné důvody: (1) Celé to působí jako pomalu plynoucí realistický travelogue; (2) Nádherná hudba a smyslné tango; (3) Sympaticky krásné jihoamerické duo (Manuela) Luciana Pedraza a (její sestra Pirucha) Geraldin Rojas; (4) Dusná a dramaticky napínavá atmosféra. Tedy pokud má člověk dostatek empatie a schopnosti vidět pod povrch věcí.... BTW.: Robert Duvall se s o 40 let mladší Lucianou Pedraza dva roky po dokončení filmu oženil :-). ()

Reklama

Reklama