Reklama

Reklama

Bojuje se zločinci i s místními politiky... Policejní poručík Frank Bullitt (Steve McQueen) dostává velmi důležitý úkol: ochránit po dobu 48 hodin klíčového svědka Johnyho Rosse, který má vypovídat před senátním výborem proti mafiánské organizaci. Tímto úkolem ho pověřil ambiciózní politik Chalmers (Robert Vaughn), který chce rozkrytím této organizace získat kladné politické body pro svou plánovanou kandidaturu do Kongresu. Svědek Ross je bývalým členem této organice a před klíčovým slyšením se ukrývá v hotelovém pokoji, který má Bullitt střežit společně se svými kolegy. Brzy ovšem do pokoje vniknou dva muži, strhne se přestřelka a Ross na následky postřelení umírá. Poručík Bullitt se rozhodne zprávu o jeho smrti zatajit, pouští se do nebezpečného vyšetřování a na vlastní pěst pátrá po pozadí celého podivného případu... Akční kriminální snímek Bullittův případ se v době svého uvedení v roce 1968 setkal s velkým úspěchem a byl oceněn Oscarem za nejlepší střih. V současnosti lze snímek zařadit mezi klasiky kriminálního žánru, proslulý je zejména automobilovou honičkou v ulicích kopcovitého San Francisca a hereckým výkonem Stevea McQueena v roli mlčenlivého a zatvrzelého policisty. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (382)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film o ktorom sa hovorí predovšetkým kvôli automobilovej naháňačke. Úprimne, mňa nejako neohúrila. Mňa skôr zaujalo pobehovanie medzi štartujúcimi lietadlami. Čo sa týka príbehu, tak na rok 1968 určite fajn, ale z dnešného pohľadu na úrovni epizódy priemerného krimi seriálu. Ešte v budúcnosti skúsim doplniť nejaké ďalšie chýbajúce kúsky do mozaiky s názvom Steve McQueen, ale Bullittův případ si svoju povesť rozhodne neobhájil. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná kriminálka, so špecifickou hudobnou stránkou, dobrou atmosférou, charizmatickým McQueenov a výbornou auto-naháňačkou. Bullitov prípad má ale taktiež príliš pomalý rozbeh, natiahnutý záver, žiadne špeciálne rozuzlenie a celkovo sa na ňom už podpísal zub času. Ale možno som len v danej chvíli nemal chuť na podobnú žánrovku.. kto vie. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Vkusne natočená kriminálka, ktorá dnes neponúka prakticky žiadny príbeh či pointu, nad ktorou by som žasol. Atmosférické pomalé tempo, klasická krimi zápletka, občas prekvapivo veľmi slušná hláška, dôveryhodne drsný McGueen a zaujímavé záverečné rozuzlenie. Príbeh postrádal napätie a rýchlejšie tempo, postava Steveovho Bullitta zas charizmatickejšie vystupovanie a osobnostné črty. Postvu jeho priateľky Cathy by som úplne vyškrtol. No a vlastne jediné, čo mi naozaj poriadne rozlepilo oči bola (oprávnene) slávna autonaháňačka, nad ktorou si museli diváci v tej dobe určite oči vyočiť a aj mne takmer vypadli oči z jamiek. A tak aspoň viem, odkiaľ sa vzala inšpirácia na moju obľúbenú hru z detstva 'Driver'. 70%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tahle McQueenova klasika patří pro mě mezi ty slabší díla. Jako detektivní zápletka je sice zajímavá, ale samotná slavná honička mě příliš nezaujala. Možná že mezi dnešními akčními filmy už nemá tolik co nabídnout. Jinak McQueen odvádí kvalitní práci jako vždy. Další herci snad kromě Roberta Duvalla pro mě nejsou příliš známí. Sympatická Jacqueline Bisset tu bohužel má jen omezený prostor. I tak ale snímek stojí za vidění. "Kde máte svědka?"" ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy ste sa zbláznil! Pašovať mŕtvoly z nemocnice...“ Slávna automobilová naháňačka v strmých uliciach legendárneho amerického prímorského mesta San Francisco a okamih, v ktorom si dominantné modrooko Steve McQueen (SEDEM STATOČNÝCH) v umývadle umýva ruky od krvi, kým v izbe vedľa pôvabne spí Angličanka Jacqueline Bissetová (paródia CASINO ROYALE/1967), to sú dve scény, ktoré sú v súvislosti s drsnou kriminálkou BULLITOV PRÍPAD citované i po desiatkach rokoch; najmä naháňačku sa snažili s väčšími a menšími úspechmi dostatočne napodobniť tvorcovia takých filmov, ako sú FRANCÚZSKA SPOJKA, SKALA alebo RONIN. Samotná snímka má veľmi jednoduchú zápletku, ale solídny režisér Peter Yates (neskôr zaujal podmorskou HLBOČINOU či sci-fi/fantasy KRULLOM) sa snaží, aby sme si to nevšimli. Napriek tomu film nedokáže so stopercentným úspechom zamaskovať, že keby nemal charizmatického herca v titulnej úlohe (inak, v civile milovníka silných strojov), plus jednu kultovú akčnú scénu... stál by vôbec za pozretie?! Úprimne? 80% za zásluhy. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (45)

  • Na českém plakátě má Steve McQueen brýle, které ve filmu jeho postava nenosí. U nás bylo v té době nedostatek fotek k filmům, a tak tvůrci plakátů museli improvizovat. (Fenk)
  • Ve scéně, kdy Frank Bullitt (Steve McQueen) stíhá svým Fordem Mustang vrahy, jedoucí v Dodge Chargeru, je možné si všimnout, že muž nabíjející brokovnici do této nabíjí prázdné brokové nábojnice, jelikož tyto nejsou na svém konci uzavřené. (JohnSmith)
  • Postava Bullitta je založena na opravdovém detektivovi ze sanfranciského oddělení vražd Davidu Toschim, jenž se později proslavil jako vyšetřovatel Zodiacových vražd. Steve McQueen od něj okopíroval slavné podpažní pouzdro na zbraň. Na tento fakt je odkaz i ve filmu Davida Finchera Zodiac, kde se říká: "Nosí zbraň úplně stejně jako Bullitt." "Ne, McQueen to má od Toschiho." (Javert)

Související novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Smrtící Zvěrokruh Davida Finchera

Smrtící Zvěrokruh Davida Finchera

15.06.2006

Pravděpodobně nejznámějším skutečným sériovým vrahem v Americe je the Nash Bridges. Ti všichni a mnoho dalších jsou více či méně ovlivnění Zodiakem. V Bullittově případu se Steve McQueen inspiroval… (více)

Reklama

Reklama