Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom malém městě v Nové Anglii zemřelo několik dětí na leukémii, protože místní chemická továrna zamořila spodní vody. Blazeovaný právník Jan Schlichtmann přebírá komplikovaný případ zprvu jen proto, že ho láká tučný honorář. On a jeho kolegové z kanceláře však mají před sebou těžký úkol, neboť oba bohaté koncerny, které firmu provozují, si najímají věhlasné právníky. Zprvu zištný postoj právníka se však v průběhu soudního jednání, kdy dochází ke konfrontaci s dětmi a rodiči, promění v touhu dosáhnout spravedlnosti pro nebohé oběti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se v oboru právnických filmů již nevyplatí točit podle jednoho ohraného scénáře veni, vidi, vici s řádně naštvaným idealistickým právníkem i že je však v každém takovém filmu nutno trochu toho klišé zachovat. Tady se ale snaha po inteligentním a pravdivém příběhu utopila v moři nevýrazné šedi, z níž vyčnívala akoráť nádherná Duvallova postava - škoda, že se jí nenašlo rovnocenného protihráče. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to mix mezi Erin Brochovich a Vyvoláčem deště. Docela slušnej nášlap. Ale John Travolta mi v této roli vůbec nesednul a myslím si že po režisérské stránce to vůbec bylo divně zvládnuté. Od poloviny filmy vlastně o ničem, bez spádu, bez gradace, nic. A celé resumé a závěr filmu neuspokojivý. Tím pádem mi to zapadá do průměrné šedi podobných filmů s tématikou soudní síně a nespravedlnosti velkých společností vůči lidem. ()

Reklama

sarume 

všechny recenze uživatele

Viděli jste už nějaký právnický film o právním systému v Usa ? Pokud ne , pak je pro Vás žaloba dobra volba. Celkem přehledně Vás provede rozlištnostmi od práva jak ho známe zde. Je to dobrý startovní film, aby Vás tento žánr začal zajímat.Bohužel nic vic a nic míň. Ale zas tak moc se třeba od Erin nelyší. Problém těchto filmu, je že jsou podle skutečné události, takže mají poměrně uzké mantinely.Herecké vykony standartní.Mě prostě připadá , že na tak průměrný film se kvalitními herci až plýtvalo:). do kina byc na to asi nešla , ale zadarmo v televizi je škoda , že to davají ve všední den a až v noci:)A zajímavý konec:) ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Ten film je daleko spíše něco jiného než sonda do života advokáta, než popis přerodu vychytralce v pravdivce, víc než sportovním záznamem soudního líčení.... je dramatem životního soukromníka, šarmantního, elegantního, který dostal šanci na překročení hranice svého ego, poznal soucit, zaangažoval se v soucitu a pokusil se jej přetavit v lidskou akci, civilní akci, táhl za sebou ke dne své společníky, konfrontoval se se sebou. Ono roztržení padesátidolarové bankovky, jako výkaz nekompromisnosti, bylo bohužel ve filmu jen vidět jaksi zdálky, jen v prázdné chodbě, kdesi vlevo dole. Autor ukázal svou scénáristickou bravuru, avšak i meze své inscenační ability. Podle mně je to taky možná nejcivilnější a herecky i proto nejzralejší rola Johna T. Robert D. a William H.M jsou vynikající!!! ()

PavelKral 

všechny recenze uživatele

Právní tahanice jsou taktické hry jednotlivých právníků... Stáhnout na svou stranu soudní tribunál je pro stranu, jíž se to podaří velmi snadné... velni těžké je pak toto kyvadlo otočit na protistranu, to je k sobě. Kdo někdy vyrobil a zvítězil nějakou taktikou, tak ten film pochopí... Je to šachová partie, kde každý tah, může znamenat výhru, ale za jiných okolností také prohru. Tyto okolnosti musí právník ovlivňovat již od začátku tak, aby na konci soudní tribunál stál na jeho straně.... Škoda, že happy end se nekonal, takže to může vypadat, jako nuda... ale i tak nelituji toho času. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama