Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sotva detektiv Joe Leland (Frank Sinatra) vyřešil jeden případ, je na stopě další vraždy bohatého účetního. Jenže někdo mu vyšetřování chce překazit a možná ho i zabít. A jako by to bylo málo, jeho žena Lee Remick je mu nevěrná. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

"Detektiv" je klasickou ukázkou poctivé americké studiové kriminálky ze šedesátých let minulého století. Na tehdejší dobu pokrokové co se týká zobrazení homosexuality ve filmu velkého studia, ale na druhou stranu z pohledu dnešní doby přece jenom poněkud natahovaný kriminální příběh, který díky představiteli Joea Frankem Sinatrovou, má co říct. Úvodní případ brutální vraždy je díky vidině povýšení hlavního hrdiny vyřešen do 48 hodin a obviněný je odsouzený k smrti. Za čas ale díky podivné sebevraždě vyjde na povrch souvislost s již vyřešeným případem a náš detektiv je postavený před dilema, jak se zachovat. Kdysi film zvedl vlnu diskusí, ale dnes už příběh není ničím objevný. Tempo poněkud zdržují vzpomínky detektiva na svoji manželku v podání Lee Remick. Celkově se ale jedná o velice slušnou kriminálku s dobrými hereckými výkony. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Poněkud mi vadily ty táááhle dialogy z očí do kamery. Kdyby to zůstalo JEN u té detektivky, bylo by to možné víc než dobré. skoro dvě hodiny na tohle ale bylo už příliš moc. Navíc film postrádá nějaký děj, zápletku, vlastně jde o několik krátkých příběhů, pospojovaných dohromady jen přítomností hlavní postavy. Politicky a vůbec všelijak nekorektní film, ve kterém ve výsledku vůbec o nic nejde a ani hlavní postava, Drsoň, vám k ničemu nepřiroste, natož k srdci. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Detektív sa zdá spočiatku ako pomerne nezáživná "užvanená" krimi, kde vás dej nijako zlášť nepohltí. Lenže nejaký Gordon Douglas ide na to rafinovane, má ako eso v rukáve v podobe možno trochu netradične sympatického Sinatru a niektoré väčšie prekvapenia. Spoločensky angažovaná snímka, riešiaca homosexualitu v spoločnosti, korupciu na najvyšších miestach, justičné omyly, morálku, výčitky svedomia, alebo film využívajúci tieto témy na vyplnenie syžetu? Asi jedno aj druhé. Máme tu zopár femme fatale, ktoré sú krásne, ale až tak fatale nie sú, čo je jednoznačne plus, pretože záver nie je tak predvídateľný. Ten je dokonca podaný veľmi zaujímavou formou, ako flashback mŕtvej postavy, o ktorej vraždu tu celý čas ide. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vyprovoďte pana radního. Kdyby dělal potíže, dejte mu klepeta a zatkněte ho." Newyorští policisté jsou drsní. Vyhazují politiky z místa činu, svlékají podezřelé při výslechu, vymlacují z nich přiznání, berou úplatky, vloupávají se do kanceláří a občas nechají popravit nevinného. To tak nějak koresponduje s tou slepou spravedlností, ale ony to Boží mlýny stejně jednou srovnají, takže je patrně všechno v pořádku. Horší je, že mě to moc nebavilo, nenapnulo a nakonec ani nepřekvapilo. Snažilo se to však o všechny tyto ingredience, navíc poručík Leland byl celkem sympatický donquijoťák a vdova Norma ve mně vzbudila něco, co s homosexualitou tohoto případu nemělo vůbec nic společného. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Nebýt neuvěřitelně otravných a nudných flashbacků, zcela zbytečně vysvětlujících vztah detektiva Lelanda a jeho ženy, byl bych ochoten dát 4*. Příběh ze staré školy je totiž náležitě hutný s noirovou atmosférou. Potěší i krásná, mladičká Jacqueline Bisset a surový detektiv v podání Roberta Duvalla ve vedlejších rolích. Mimochodem, vcelku mne šokovala hláška afroamerického začínajícího detektiva Kellyho, toužícího po povýšení, který při zdůvodnění, proč vyslýchá podezřelého nahého, prohlásí že to viděl ve filmu o nacistických koncentračních táborech. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama