Reklama

Reklama

Christmas Bloody Christmas

Trailer 1

Obsahy(1)

V malom americkom mestečku sa začínajú sviatky a všetci sa snažia mať krásnu výzdobu. Miestny obchodík má pri svojom vstupe mechanického Santa Clausa. Ten ale počas Vianoc ožije a začne terorizovať miestnych obyvateľov. (Marceloo)

Recenze (31)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dobrý Vianočný slasher o nezničiteľnom Santa-Terminátorovi, ktorý sa prechádza po meste so sekerou a každý, na koho narazí, má proste smolu. Dobrý však neznamená výborný a až na prekvapivé zlikvidovanie malého spratka či trochu napätia v závere som si povedal, to malo byť všetko? Begos nakrúca divácky nevďačné filmy, ktoré väčšinou odradzujú mizerným dejom, hnusnou kamerou či nesympatickými postavami, a ani tento nie je výnimkou. Jeho silnou stránkou je najmä gore a doslova krvavé kúpele, ktoré dokáže divákom naservírovať bez akejkoľvek cenzúry. Preto som trochu sklamaný, že sa na rozdiel od predchádzajúcich masakrálnych peciek Bliss a VFW akosi držal pri zemi. Žeby chýbali financie? Snežilo tu krásne, ale čo z toho. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V malom americkom mestečku sa začínajú sviatky a všetci sa snažia mať krásnu výzdobu. Miestny obchodík má pri svojom vstupe mechanického Santa Clausa. Ten ale počas Vianoc ožije a začne terorizovať miestnych obyvatelov. - Názov Christmas Boring Christmas by tomu sedel viac, lebo som mal pri sledovaní pocit, že to trvá tri hodiny. Tešil som sa na ďalší sviatočný horor, ktorý budem sledovať pred Vianocami každý rok, ale toto je podobne ako režisérov Bliss akýsi nekonzistentný zvratok. Gore tu síce je, ale má to tak katastrofálny strih, že ani v jednej scéne nie je poriadne vidieť. Hlavná hrdinka extrémne prehráva a je totálne nesympatická. Hlavný záporák zase nemá žiadny charakter, čo nie je prekvapením, keďže to je robot, ale ani vynikajúci nápad s jeho oživením a následným nelútostným masakrovaním nie je nijako využitý. Joe Begos ma opäť sklamal, ale už keď som videl že to ide na Shudder mi bolo jasné, že sa tu na nás chystá nejaká habaďúra. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obraz z pohledu zabijáka, Carpenterova hudba a blbá blondýna. Tak užvaněný slasher jsem snad neviděl a nesympatická dvojice zasloužila vyvrhnout už v prvních deseti minutách. Nedošlo sice na střeva ven, ale gore dobré. Grády má až poslední třetina a závěr je doufám pocta Terminátorovi, nikoliv plagiát. Ovšem vyšší hodnocení mi shodila prasácká kamera s četnými stroboskopy. Být vše alespoň nasnímané normální (a při tom klidně akční) kamerou, asi bych šel s hodnocením výše. Počet obětí a spratek u stromku totiž potěšili... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak zítra je Štědrej den a já si dal první vánoční horor. A tím je Begosův Christmas Bloody Christmas. Nečekal jsem žádnej intelektuální horor s promyšleným dějem a vyšperkovanými dialogy ale ani jsem nečekal takovou nudu. Santovi to trvá něco málo přes 20 minut než zvedne svoji prdel a jde vykillit město. První krev tak přichází ve 24 minutě. Do té doby je to jen úmorný a ubíjející tlachání. Sice zde padne pár odkazů ať už na hudební(tř. jako Ramones, Motörhead) nebo hororový(tř. jako Hellraiser, The Blair Witch Project) klasiky. Celkově mě ale dialogy absolutně nebavily a netrpělivě jsem očekával SANTterminátorovu krvavou jízdu. Nakonec jsem se dočkal. Krev teče a najdou se tu i nějaký(2nebo3) gore scény ale nemůžu se ubránit dojmu, že je to málo. Vše působí strašně amatérsky a nízkorozpočtově. Konec je už jen vrcholem trapnosti kde film nejde brát ani vážně ani jako komedii. Kdyby šlo o Begosovu prvotinu asi bych tak kritickej nebyl ale jelikož je to jeho pátej film rozhodně bych čekal něco víc. Viděl jsem všechny Begosovi předchozí snímky a žádnej mě vyloženě nezklamal(až teď). Oproti jeho předchozím filmům je tohle velkej kvalitativní propad. Slabší 2 hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Robotický Santa Claus v krvavé akci na malém městě. Slezl o vánočním čase z podstavce v hračkářství a rozhodl se terorizovat majitelku krámku s hudebninami, její přátele a také místní policejní stanici. Režisér Joe Begos si vždy dává záležet, aby jeho hororové kousky měly říz a tekly v nich proudy krve. A tak tomu je i tentokrát. Oklikou se vrátil ke klasičtějšímu hororovému pojetí, kdy odkazuje na krváky z éry osmdesátých let. Zpočátku je divák zahlcen dialogy na téma sexuálních výbojů hlavní hrdinky a posléze se začne obšírně probírat rocková hudební scéna. To si vyžádá úsek, kdy už se divák modlí, aby na scénu vletěl  ďábelský Santa a jal se své role zabijáka. Ještě než se tak stane, absolvujeme orální touhu mladé ženy, kdy nastaví svůj klín svému kamarádovi. A pak už film nabere hororové grády. Santa vyjde do ulice. Bohužel, celý film je úděsně nasnímán. Byl v tom jistě i úmysl, kdy nějakým způsobem šlo o symboliku dávno zaniklé éry hororových krváků. Kamera je místy opravdu výsostně hnusná, načež bych v tomto případě oželel jakékoliv odkazy na levné krváky a přivítal bych hezký vizuál. Riley Dandy v titulní roli se pyšní pěkným pozadím, které je možno obdivovat v kalhotkách. Zabiják nedělá nijaké rozdíly v zabíjení, bez skrupulí sejme kluka u vánočního stromku. A dokonce je jeho počáteční vraždění snímáno z pohledu jeho osoby, od čehož je ale záhy upuštěno. Závěrečné zúčtování má značné "terminátorské" tendence. Begos se tentokráte prezentuje jednoduše pojatým krvákem, co přesně odráží jeho tvorbu. Blondýna v ohrožení, která má za patami zabijáka, co nemá nejmenší chuť rozdávat dárky. A tak rozdává teror a hrůzu v našlapaném slasheru. 8/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

No, ako sa hovorí, niekedy lepšie dobré céčko, ako je špatné béčko. A Christmas Bloody Christmas mohol byť hodne nadpriemerný slasher. Akurát je trochu utrpenie sledovať, ako dobre mali tvorcovia premyslené budovanie atmosféry (od dialógov, cez    záporáka, až po akčné a šokové scény a vraždy), ale nikto zo štábu nemal prakticky žiadne schopnosti z nich vytvoriť kvalitný film. Obzvlášť herectvo všetkých tu občas až bolí. Najhoršie sú scény s policajtami, tam už je to vyslovene smiešne. A nechápem teda prečo, všetky predošlé Begosove filmy sa mi páčili. Asi sa nedalo nič robiť s tými hercami, tak sa vyprdol na to. Z niektorých tých scén vyslovene srší amatérizmus. A z celého toho cítiť (premárnený) kultový potenciál a vyčačkaný koncept. Dlhý dialógový úvod, nemilosrdnosť k postavám, polhodinové finále, 80.kové referencie, elektronická hudba a vážnosť. Uvedomujem si, že je to nepodarený film, ale fakt dosť som si ho užil. Guilty pleasure. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak jsem letos udělal výjimku a místo každoročních Pelíšků, jsem si na Štědrý večer, nandal doslova Vánoční Horor. Od Begose, jsem viděl všechny jeho filmy (s tímhle jich má pět) a i po tomhle Slasheru, zůstává na prvním místě, jeho vynikající prvotina Almost Human. No a když se tak koukám a osvěžuji si pohledem jeho čtyři předešlé Horory, tak se zřejmě tenhle santa zařadí, jako druhý nejlepší Begosův film. Každopádně, ta první půlhodinka, mě moc nebavila, rozebíral se tady hudební žánr, který jde absolutně mimo mě, takže zívačka, no pak se to během lízačky pěkně rozjelo v celkem pěkný masakr. Gore, vzhledem k režisérovo ultra béčkové tvorbě povedený, jasně, bylo to občas až úsměvný, ale co (po pár skleničkách vodky, jsem opravdu střih, kameru apod. vůbec neřešil). Jeho už klasický filtr, mě nepřekvapil a nevadil, Riley Dandy, celkem solidní buchta (ukáže postavičku, ve spodním prádle) no a téměř nesmrtelnej santa, který mě už ale v závěru začínal srát, když se po miliontý postavil na nohy. Christmas Bloody Christmas, určitě není tou pravou, Hororovou peckou, kterou bych si  pravidelně pouštěl o Vánocích, ale rozhodně se jedná o režisérovo povedenější kousek. No, přál bych si teď pro změnu vidět, jako další jeho Horor, nějaký letní camp masakr. (95. hodnocení) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Terminatorovy vanocni special a zabava s vrazdicim robotem Santou. Asi je to nocni mura pro mlade nezavisle zeny snazici se vymanit z matriarchatu jeste pred vanoci. Dialogy jsou v prvni pulce jak z fantasy filmu a obcas me sexualni narazky na sedm vterin sexu ci navrh na "sukani" v hrackarne, kde hrozi, ze si dite koupi medu "upatlaneho od mrdky" pobavily. Film je take vizualne napadity. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak konečně ten správnej vánoční film podle mýho gusta. Vánoční film, kterej není ani trochu pro děti, paráda. Teda co si budeme povídat - obraz je úplně na hovno (všechno se odehrává v noci, se schválně mizerným osvětlením i mizerným "grindhouseovým" filtrem), kamera je taky úplně na hovno (ruční a trhaná), celkem na hovno je i frenetickej střih, ale zato ten obsah, ten nemá chybu. Už jenom celá dlouhá úvodní sekvence naládovaná tak skvostnými dialogy, že by i mladý Tarantino mohl závidět. Břitké, nápadité, vybraně vulgární a hlavně (na rozdíl od pozdního Tarantina) bavící a nenudící. A pak ta slasherová sekvence s androidem Santou, nemluvným dvoumetrovým hovadem se sekyrou, jakého jsem si přesně vysnil v mém nedávném komentáři k novému Wirkolovi! A v neposlední řadě slečna/paní Dandy, dosud mně naprosto neznámá, která se touhle rolí stala ihned mou oblíbenou favoritkou dalších případných pokleslých béček. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový brakový slasher se vším všudy, tentokráte s poblázněnou loutkou Santa Clause v hlavní roli. Sice na tyhle záležitosti s dobovou patinou úplně nejsem, ale Begos to prostě umí. Uvítal bych sice trochu více detailnějších záběrů a i ta kamera se mohla místy trochu uklidnit, ale jinak to celkem šlape, krev tu stříká a Riley Dandy je k sežrání. Navíc je to natočeno s láskou k prvnímu Terminátorovi a to mě baví. 65% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Námet o robotickom Santa Clausovi, ktorý sa vymkne kontrole a začne to tam killovat má slušnú dávku nápaditosti, len škoda, že prevedenie stalo za hovno.  Naozaj, zabíja sa tam vo veľkom a nie sú ušetrene ani deti, len škoda, že film nedostal väčšiu finančnú injekciu, vo viacerých scénach to bolo veľmi vidieť. Film je postavený hlavne na krvavosti, ostatne ako dialógy, herci či atmosféra, na to sa tu nehralo a bolo to teda i vidieť či počuť. Ale i tá krvavosť je tu dosť obmedzená, veľa scén sa odohráva mimo zaber a i to je škoda. Od režiséra Blissu som čakal oveľa väčšiu hororovú a hlavne krvavú nalož, ale nestalo sa tak. Je niekoľko podobne ladených filmov i keď vianočné to nie sú, ale tento to nezvládol a to ma trocha mrzí, lebo nábeh mal na väčšiu parádu. Takže len za silne 2*. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Toto by malo skončiť v rebríčku ako jeden z najhorších filmov všetkých čias. Ak ste aj fanúšikom céčkových hororov tomuto kúsku sa zďaleka vyhnite. A ak to začnete pozerať skúste zrátať koľkokrát zdegenerovabná feministická kurwa Tori v priebehu filmu povie slovo fuck v akomkoľvok možnom tvare. Ak to nebude 200* tak ani raz. Totálny hnoj, jeden z najväčších odpadov aké kedy boli natočené, to v porovnaní s týmto produkuje Andrew Jones a Asylum kasové trháky. Ale keď zhúlená feministická piča zadrela že popri tom ako marišku prekladala whiskey, lebo biely muži sú impotenti a potom začalal tak ziapať po policajných šerifoch, ktorých by nezamestnalo ani obvodné oddelenie v Chodove či na Luníku IX boli liberálne kvóty naplnené a bolo jasné že to nejaký kokot zaplatí. Normálne sa mi chce zvracač že toto niekto nazval filmom, 1* je v podstate za scénu Santu v obývačke s chlapcom, ktorý hľadá svoju mamu...a nebojte sa, ukričaná feministická piča Toti ako jediná masaker prežije... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

béčkový slasher s robotickým Santou, který přináší přesně to co kohokoliv napadne když zjistí o čem by Christmas Bloody Chrsitmas mělo být. Nic víc, nic míň. Snad jen alespoň jedna sympatická postava, které by se dalo fandit by se docela hodila...40% ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Očividně si asi jeden uživatel dlouho nezasouložil, jelikož si asi očividně vybijí svojí frustraci na hrdince, kterou by stejně nejradši obtáhl :D Hlavní postava není žádná feministka, jen se ožere a zhulí s kámošem a dělají píčoviny, navíc do mužů skoro nejela, jen z prdele :D Chci vidět vás jak nebudete vulgární při situacích co se tu stanou a navíc sprostej jsem i já když se ožeru. Zpátky ale k filmu. Je to klasická Begosovina, takže Synth soundtrack, osmdesátkové nasvícení a hromada šťavnatého góru. Navíc je to v první polovině trochu Clerks a z další Robotic slasher se vším všudy. Jedná se prostě o poctivou béčkovou prdel, nic víc, postavy tu nemají být uvěřitelné, jako spiš jen panáci pro robotického santu. Fakt klasická čsfd, kde hovnaři nedokáží rozpoznat záměr filmu. Hvězdičku přidávám abych vylepšil hodnocení :) PS: GORE JE PECKOVEJ A VIDĚT JDE, NESMÍTE NA TO ALE KOUKAT PŘES DEN NA MONITORU VEDLE OKNA KDYŽ SVÍTÍ SLUNÍČKO :)) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Prvních zhruba 20 minut je příšerných ty dialogy jsou tak debilní, že to vypadá jak kdyby se bavil někdo z ústavu mentálně postižených  navíc ta hlavní herečka je tak vypatlaná , že silně pochybuji, že vůbec zná třeba ty Černé Vánoce pak už se to zlepší nicméně ty herci jsou zde jeden větší debil vedle druhého tím pádem není komu fandit.   V nějakém vánočním obchodě ožije robo santa a zabíjí lidi to je celý film. Bohužel z vražd nic nevidíme (hned ty první 2 třeba nebo toho kluka) a celkově je to film na , který chvíli po shlédnutí zapomenete. Konec se táhne a je tam několik falešných smrtí až to působí dojmem , že si tam u toho říkaly natočíme druhý díl nenatočíme druhý díl. Těch 40 procent je za námět (vraždící robo santa tu ještě nebyl) a vraždu toho kluka kde si cením toho, že nikdo necukl před vraždou dítěte ačkoliv z toho nic neukázaly. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

No jo konečně kvalitní slasher a tradičně zde podhodnocen, jak jinak. Pro mě je Joe Begos jeden z nejlepších režisérů moderních béček s nádechem 80s a zde to opět dokazuje, postavy jsou sympatický a obzvlášť v prvním aktu je to slušná slovní přestřelka ohledně underground muziky, zabití i gore je dostatek (vodsere to zde i dítě což je plus) a má to i hezkej zasněženej vánočně osvětlenej vizuál. A samozřejmě kvalitní synťákovej soundtrack jako obvykle se sem tam licencovanejma peckama od Isis nebo Thou. Nenudil jsem se ani chvíli a víc opravdu nepotřebuju. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Totální sračka všech sraček. Jediné co stoji za řeč je obal na tento film. Absolutně nekoukatelné 0% ()

Reklama

Reklama