Reklama

Reklama

Bohové a generálové

  • USA Gods and Generals (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ronald F. Maxwell se po úspěšném snímku Gettysburg pustil do práce na filmu Bohové a Generálové, který vypráví události, které Gettysburgu předcházely. Tento film je téměř čtyřhodinovým vyprávěním o americké občanské válce, kde si zopakovaly své herecké umění některé hvězdy z předchozího Gettysburgu. Scénář k němu napsal Jeff Shaara, syn Michaela Shaary, autora novely The Killer Angels. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Ako najvýstižnejšie zhodnotiť tento film, aký dojem som mal z neho: príliš dlhé a rozvláčne, čím film stráca úplne na dynamike, plné zbytočných, nabubrelých a idiotských vlasteneckých žvástov, hlboko podpriemerné výkony tzv. "hercov" - skôr pozbieraných dedinských divadelných amatérov a aj to dosť úbohých. Nepodarený guláš, niečo medzi dokumentárnym filmom, vojnovým filmom a amateérskym záznamom o stretnutí historických fanúšikov, ktorí sa rozhodli zahrať divadlo svojim príbuzným a urobiť dosť nepodarenú rekonštrukciu nejakej historickej bitky. Jedna * aspoňa za snahu, inak obyčajný odpad. ()

powell 

všechny recenze uživatele

Film se snaží o maximálně realistické zobrazení Americké občanské války. Bojové scény jsou precizně natočeny a dobře odehrány. Přiznávám, že některé pasáže mohou se zdát být krapánek protáhlými, ale to v žádném případě nesnižují historickou realitu filmu. Filmu pomohlo také dobré obsazení generála Lee v podání Roberta Duvalla. ()

Reklama

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Takže, v první řadě naprosto nechápu negativní komentáře typu "odpad" !!! pakliže nevíte nic o "americké občanské válce, neznamená to, že je snímek špatný!... Dívat se na historický film, bez znalostí elementárních základních informací, je potom těžké. Mně se to docela líbilo, přestože ke kvalitám Gettysburgu to mělo i tak hodně daleko. Hlavním rozdílem byla výprava a hudba !!!! To, co ale dokázal Randy Edelman v "Gettysburgu" se velice těžko překonává! Přesto jsou ale "Bohové a generálové" snímkem, který rozhodně nenudí, jak tady někdo píše. Generál Lee a generál Jackon "Stonewall" jsou vykresleni více než realisticky. Oceňuju také spojení snímku s většinou herců staršího bratra (již zmiňovaného Gettysburgu). Závěrem lze tedy říci, že "Gods and Generals" je slušný snímek jak z historického hlediska, tak i toho filmového a jediné, co opravdu výrazně pokulhává - je hudební zpracování. Ale na hudbě už si vylámala zuby spousta filmů - ani hvězdy typu "Avatara" na tom po této stránce nebyly o mnoho lépe. "ENJOY IT !!!" ()

DRABIcz 

všechny recenze uživatele

Je mi to až trapné, ale dokoukal jsem to až do konce. Pravda, první hodinu a půl vzájemného modlení a změn uniforem jsem po mnoha klení nadával až jsem poté nudou usnul. Vzbudila mne až děla u poslední bitvy, pričemž dopad filmu jsem strávil jinde. Věčná škoda, obzvláště, pokud se podívám kolik jsem toho prospal, rozhodně to šlo natočit jinak bez zbytečného důrazu na cokoli jiného než zdlouhavé scény, které jdou zkrátit, celkově to dehonestovalo snímek a především myšlenku samotnou...... S předchozími komentáři souhlasím, nuda a škoda filmu.... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Gettysburg" to pravda není - stopáž je možná přehnaná a patosu (a tentokrát zejména pánbíčkaření) je tu až neúnosně mnoho. Soustředění celého vyprávění kolem "Stonewalla"Jacksona filmu spíše uškodilo, protože právě scény s ním, jeho rodinou a jeho malou kamarádkou vyznívají dost sentimentálně, a to až na hranici nevkusu. Případný zájemce o americkou historii, který toho o občanské válce zatím mnoho neví se toho o dobových souvislostech a historickém pozadí tohoto konfliktu také mnoho nedozví, ale bitevní scény považuji za velmi zdařilé. Robert Duvall jako Lee a Stephen Lang jako Jackson se mi líbili, ovšem největší devizou tohoto snímku je pro mne to, že se Maxwell po deseti letech vrátil i k osudům řady postav z výše zmiňovaného "Gettysburgu", především mainských dobrovolníků - a podařilo se mu je obsadit i stejnými (a opět dobře hrajícími) představiteli, počínaje Jeffem Danielsem. Chce to jistou trpělivost, hlavně při scénách s ženuškami (byť většinou docela pohlednými) a proslovech, jež hraničí s braním jména božího nadarmo, ale řekl bych, že se to pořád ještě vyplatí. Jen mne mrzí, že závěrečný díl Maxwellovy zamýšlené trilogie o občanské válce, "Konečné zúčtování", zatím není ani na obzoru a bůhví jestli se ho kdy dočkáme... ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama