Dobré ráno, Brno!
Jan PrušinovskýKamera:
Petr KoblovskýHudba:
Ivan AcherHrají:
Jan Kolařík, Zuzana Zlatohlávková, Ondřej Kokorský, Simona Lewandowská, Tereza Volánková, Ivana Hloužková, Nikola Mucha, Slávek Bílský, Vojtěch Hrabák, Dušan Hřebíček, Přemysl Bureš (více)Obsahy(1)
Cyril se od své matky dovídá o smrti svého nejoblíbenějšího otčíma Broni. Mirek dostává na srozuměnou, že Radka na jeho pletky s Andreou ještě nezapomněla. Ředitel Plíhal zjišťuje, že mladý dramaturg Šmarda pozval do studia rodáka z Ostravy. Tomu pak Mirek nařizuje, aby Ostraváka okamžitě zrušil a pozval brněnského aktivistu Břetislava Rychlíka. Bezdomovec Luboš se slituje a doprovází rozjitřeného Cyrila na pohřeb Broni. Ředitel Plíhal narychlo vyjíždí s Mirkem a Šmardou na mírovou misi za rozlícenými ostravskými šéfy. Radka se ráno srazí v koupelně s manželem, což nese následky. Proto není schopna zasáhnout, když Rychlík přes zákaz vytahuje v přímém přenosu své petice. Situaci zachrání až Cyril, který se nekontrolovatelně rozbrečí. (Česká televize)
(více)Recenze (24)
No tak konečně jede Brno na plné obrátky a já mohu říct, že jsem se smál od začátku do konce a u všech dějových linek. Konkurenční linka s Ostravou je vytažena do správného asburdna "Natočíte seriál se Strachem - To nestačí - Hraje tam Jiřinka". Opět jsem neznal ani jednoho z hvězdných hostů, ale narozdíl od jiných tady ta linka s nima byla aspoň velmi vtipná, a zvlášt Rychlík v závěru v kombinaci s linkou se zubama to vytáhli na dosavadní strop seriálu. Dneska snad poprvé taky byli jednotlivé linky propojeny skrze závěrečnou pasáž, což se také ukázalo jako dobrý krok (On se o mě třel, aby mě uzdravil, nahý...). Prostor dostali také další postavy (dramaturg), které jsme zatím tolik neviděli, a ačkoliv to stále táhne hlavní trio, tak i tyhle postavy dokážou být viditelně fajn, když se správně zakomponujou. ()
Ostrava versus Brno a zuby se povedly. ()
Řvu smíchy. Tohle je brilantní. Broňa se třel. Básničkář odhalen a gůgluje. Jiřina si zahraje. Výstupy z aut na parkovišti a všechno, vč. detailů (šály, vajíčka, růžová sponka, časosběrné retro), je dokonalé. V kufru jsou sněhový řetězy. Třinec je naše město, kancelářská vopičko. Yes, Sir. :) Nikdy nenechávej nádobí ve dřezu. ()
Tak tohle byla naprostá bomba. Suverénně nejlepší díl. Hláška za hláškou. Došlo i na Ivana Blatného a nefašizoidní děcka :-) (Je samozřejmě fakt, že spousta vtipů vyžaduje kontext, kterej asi každej divák nemá: vědět, co se stalo Rychlíkovi na hlaváku, znát Surůvku, znát Blatného, znát Strachovy názory atd.) ()
Tenhle díl zase stojí zato. Radka (Z.Zlatohlávková) s vyraženými zuby, přetahování mezi ostravským a brněnským studiem o Jiřího Surůvku a hlavně hlášky bezďáka Luboše(R.Slovák). A nakonec to dorazil B.Rychlík. Jasně 5 * a 78 % . ///Cyrilovu matku si zahrála Naďa Kovářová, před lety herečka brněnského Hadivadla . ()
- Schůzka brněnské a ostravské redakce se odehrává na čerpací stanici u Krhova na Blanensku. (skudiblik)