Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh rozvedeného inženýra Simona se odvíjí po rozvodu a s výdaji na nový byt složitě. Přijme nové zaměstnání taxikáře, které poskytuje více prostředků na obživu. Zde je okraden neznámou dvojicí postarších žen o veškeré úspory a hlavně denní tržbu. Ing. Simon se vydá za pomstou cestou podsvětí… (tahit)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rok 1982 - v Madarsku bol pri moci Janos Kadar - znamy je jeho gulasovy socializmus. To len tak na okraj, za akych spolocensko - historickych udalosti sa film odohral. Celkovo ako tema podsvetia v socialistickom Kadarovom Madarsku ma moc nechytila, a je to jediny moj film od Ferenca Andrasa. Pozeram, ze stale je to v sivom, sedivom priemere, kult sa nekona, to rozhodne nie. Tempo je ... kadejake, sem tam film zaujme, sem tam sa objavi nuda ...... rezisersky je to len cira rutina s pod/priemernymi hereckymi vykonmi. 55 % ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Maďarský Sup je v mnoha črtách po formální a obsahové stránce úplně typickým snímkem z řady neo-noirů své doby, na oplátku s úplně netypickou krajinou vzniku. Příběh o mladém taxikáři rozhodnutém na vlastní pěst vykonat pomstu měl určitě řadu světlých momentů, ale žel nestrhl mě natolik, abych dokázal být v napětí i nadšení po celou dobu. Možná šlo o záměr tvůrců a uznávám, že György Cserhalmi hrál svou roli výborně, ale s hlavní protagonistou jsem se příliš nestotožnil, nebyl mi příliš sympatický, jeho osud mi zůstal často i ukradený a Simonův závěrečný čin jsem taky moc nepochopil. Řemeselně je tento film skvěle zpracován, pochválil bych obzvlášť hudební doprovod a také režii akčních scén. Rychlé jízdy autem noční Budapeští i další napínavé noční scény podbarvené výborním hudebním motivem tvoří vskutku audiovizuální lahůdku tohoto filmu. Ale pokud jde o neo-noir 80. let z východního bloku, mým favoritem zůstává polský Velký hráč (1982). 65% (viděno v rámci "Challenge Tour 2021" – 30 dní se světovou kinematografií) ()

Reklama

pm 

všechny recenze uživatele

Svižná kriminálka i existenciální drama s jako vždy s skvělým Györgym Cserhalmim. Jen poslední Simonův čin jsem zřejmě nepochopila. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama