Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno tenhle formát není úplně mým šálkem kávy a tady je navíc to pátrání vyhnané do extrému. Především mi lezla na nervy skutečnost, že prakticky všechno, co kdo kdy kde udělal či řekl, se dá dohledat na síti. Stačí jen vydedukovat správné heslo a v některých případech i uživatelské jméno. A v tom je hlavní hrdinka odbornice. A když si neví rady, najde řešení zase na síti. To se to pak píše scénář, když si můžete vypomoct podobnou berličkou. Ale filmu musím přiznat, že mu celkem vychází nutit diváka k pozornosti a to i přes hovadiny, které se mu snaží s vážnou tváří podat. Storm Reid sice není žádná velká sympaťanda, ale když člověk uváží, že víc než hodinu a půl musela odehrát na židli, zaslouží si za svůj výkon klobouček. Nic, k čemu bych se vracel, ale nadšené ohlasy chápu. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Před zhruba pěti lety vlezl John Cho zmizelé dospívající dceři do soukromí a snažil se v jejím notebooku přijít na jakoukoliv stopu. Veškeré dění i tentokrát sledujeme skrze chytré telefony nebo počítačové obrazovky, kopneme si do nekontrolovatelných možností internetu (opakovaně prolomit heslo není problém) a prostě naplno využíváme všemožné aplikace. V centru dění je tenkrát teenagerka June, jejíž starostlivá matka vyrazí s novým přítelem do Kolumbie, ovšem o pár dní a sérii večírků později čeká na letišti marně. Máma je fuč, boyfriend je fuč, policie je bezradná a June tak započne řetěz pročítání mailů a nabourávání se do účtů. Čeká nás řada zvratů, záhadných překvapení a někdy v polovině dost zásadní zvolnění tempa. Samozřejmě ne všechno dává smysl, místy je to dost na efekt, hodně se hraje na náhodu, aspoň čtvrthodinku bych vypustil. Na druhou stranu je scénáristické a režisérské duo Nicholas D. Johnson a Will Merrick, které výše zmíněné Pátrání stříhalo (tvůrce „prvního“ dílu Aneesh Chaganty je tady v roli producenta a stojí za námětem), soustředěné, jejich pojetí je stylové a celé je to z vizuálního hlediska atraktivní. Nicméně Pátrání mi díky emocionálnímu dopadu sedlo víc. Tři a kousek... ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Snímek Nezvěstná se dá do jisté míry považovat jako pomyslný nástupce výborného thrilleru Pátrání, a přestože má velké množství společných rysů, tak se v žádném případě nejedná o vyloženou kopii či obyčejný remake. Nezvěstná stojí pevně na vlastních nohou, z daného žánru si bere to nejlepší a servíruje zajímavou a chytrou podívanou, v níž není nouze o napětí, zvraty a také o příjemnou tajemnou atmosféru. Chválím v rámci možností svižné tempo, Storm Reid je výborná, jedinou výtku mám snad jen k závěru, který mi přišel zbytečně moc přepálený, jinak ale absolutně nemám co vytknout. Výborný thriller. 8/10. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Až na trochu aklimatické finále je Nezvěstná filmem s osobitým provedením, které šikovně drží svůj styl po celou stopáž filmu. Jedná se o snímek, který je předurčen k domácímu sledování na notebooku, jelikož díky svému vizuálu je pohled do počítačové obrazovky vtahující a organicky působící. Mimo to nabízí film zajímavý příběh plný zvratů a zápletek, které vám správně dávkuje a příběh tak dobře graduje. Velice originální detektivní příběh, který mohu jen doporučit. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to až do té doby než to začalo vyúsťovat v rozuzlení, paradoxně. Do té doby jsem chtěla říct, že to bylo lepší než Searching, ale ta pointa to z nějakého důvodu strašně potopila na holý průměr. Jinak je to režijně zvládnuté ještě líp než onen zmiňovaný předchůdce. Scénář toho ale naopak moc nového zplodit nedokázal, škoda. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama