Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Recenze (168)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Duchovní nástupce Searching, který se povedl. Opět tu máme netradiční formu, která je využita na dřeň a funguje hlavně díky provedení a dobrému scénaři, který ví přesně jak dávkovat informace, zvraty a emocionální momenty. Líbila se mi určitá aktualizace reakcí internetu na dění, jako je obří popularita ture crime a šílených teoretiků. Ovšem film je svěžím pokračování, díky dobré obměně proti první filmu. Dítě hledá rodiče, zároveň autoři chytře ví, že lidé po jedničce budou očekávat jisté zvraty a odhalení a tak jsou chytře o krok na před. Díky tomu vás i lehce potahají za nos. Některé hrátky s formou z první půlky byly trochu rušící, protože to narušilo styl foundfootage. Stejně tak konec je moc překombinovaný a zbytečně "akční" jakoby si autoři nebyli jisti samy sebou a svým dílem, jak tvůrci Pátrání, kde bohatě stačilo jak rozuzlení záhady a emocionální uzavření. Holt je rok 2023 a když konec nemá "epické" finále, tak nemůže zaujmout že? Trochu flashbacky na Ulici Cloverfield a její konec. Nebýt těchto zaškobrtnutí jedná se o téměř stejně silný mysteriózní thriller jako Pátrání. Pořád ale zábavná, chytře zhotovená, promyšlená, napínavá podívaná, která baví od začátku až skoro do samotného finiše! Méně úderné Pátrání! Silně doporučuji ale oba filmy, v rámci žánru jsou to pecky. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další, formou nesnesitelné rádoby kýbrpátrání, odehrávající se na plochách uživatelsky nepřátelských operáků židácky předražených snobbooků a i-ufonů. Tentokrát po zmizelé čokomamce genitální náctileté sociální čokoinženýrky, která během minuty pohákuje každý účet na asociálních sítích i webových stránkách, protože všichni kolem ní jsou nesvéprávní kokoti nebo archiválie, co si všude dávají silná a neprolomitelná hesla jako „Negromáma123, Mojeploskonosáopička, Korporátnízmrd23, 0123456789, heslo“ a podobně. Musím uznat, že zápletka i děj jsou o dva až tři neurovegetativní záškuby svižnější a sofistikovanější než spotřebně zelektrizovanými mongololidmi přehajpovaná sračka Hledání, tudíž musím jednu přihodit, ovšem čumět sto deset minut na škaredé, neoptimalizované a kmitající padispleje Jablečných ohryzků s pseudofiltrem modrého světla, to je o rakovinu očí i vkusu. Ještě štěstí, že si lze za pár tisíc koupit filtrační i-brýle z čínského plastu a poplivaného plexiskla, které samosebou nejsou kompatibilní s jakýmikoliv obrazovkami mimo Práceho zlodějské impérium, jež schválně rozmazávají. A jaxe vůbec těšíte, milí zmanipulovaní retardspotřebitelé, na čtyř až pěticiferné výdaje za komplet nové certifikované!!! příslušenství a nabíječky, až vyjde I-Shit 15 s konečně kompatibilním konektorem, némlich stejný i stejně nefunkční jako I-Shit 10, akorát NOVÁ DEGENERACE, který ROZHODNĚ musíte mít, abyste ve své dementbublině nebyli za čuráky, lůzry a socky? P.S. To byla jen řečnická, nemusíte mi hned vypisovat vsugerované pseudoargumenty parazitního marketingu! ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Další zdařilý desktopový thriller, který sice stojí na značně vykonstruovaném případu, podává ho však velmi stylově a zábavně. Více zde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VYHLEDÁVÁM:  ZMĚNA IDENTITY… JAK PŘEDSTÍRAT ZMIZENÍ... JAK UTAJIT IDENTITU… JAK SKRÝT HISTORII PROHLÍŽENÍ… JAK SKRÝT INTERNET…  Jako… je zajímavý zjistit, kam až se jedním kliknutím myši dostanete, co zjistíte, co vyřídíte. Uvědomíte si, jakouže za sebou necháváme digitální stopu. Tím a těma nápadama, co a jak udělat to baví. Jinak je to místy zdlouhavý, většinou jde o konverzaci, slovní i psanou. Naštěstí to v pravej čas vytáhne překvapivý zjištění, takže začne bejt zábavnější i děj. A pak další a pak další… až to graduje téměř v Cimrmanovským stylu („Vichr z hor“, vole!). Taky nám chtěj říct, že se v tý dnešní, pojebaný, korektní době, vlastně nemá cenu obracet na policii. To thrillerový finále je trochu dementní a kvůli jejich chování dám jen ty 3*. I když jen…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak vysledovat „Velkýho bratra“. 2.) Ještě doma nemáme Siri.  ///  Thx za titule „num71“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Žánrový milník v Computer screen Thrilleru a unikátní masterpiece s okamžitým adeptem na Thriller Roku. Už Searching byla trefa do černého, ale Missing tenhle subžánr obohacuje ještě více a vytváří filmu jasný kultovní potenciál. Zkombinujte ty nejlepší true crime documenty z Netflixu, dejte tomu nálož zvratů s nádechem Oriola Paula, nepříjemnou a tísnivou atmosféru těch nejlepších Thrillerů, všechny moderní appky dnešního světa a vyjde Vám chutnéj Thrillerovéj koktejl, při kterém Vám bude běhat mráz v zádech a zatajovat se dech jak nikdy předtím. Mladá dívka začne pátrat po své matce, která se nevrátí z Kolumbie a rozjede investigativní a inteligentní SHOW, kde se kupí jeden zvrat za druhým. Vaše teorie se budou překrucovat každých 5 minut, tomuhle říkám slušná vyjebávka s divákem, takhle chytře tahat za nos se v Hollywoodu dnes už moc nevidí. Každý nový zvrat je bizárnější než ten předtím ( Místy mi bylo až fyzicky nepříjemně, při představě, co se opravdu děje). Autentičnost z toho stříká velmi věrohodně a opravdu při sledování máte pocit, že tohle se opravdu stalo, což je výborná vizitka. Hlavní hrdinka hraje velmi dobře a PC ovládá na jedničku, takže vše je na správném místě. Film má i výborné tempo, dokáže udržet divákovou pozornost na maximum, atmosféra je strhující a nekompromisní, tady se tvůrci s divákem nemazlí ( Je to natočeno stylem, že je tvůrcům jedno, jestli v obýváku omdlíte nebo dostanete infarkt, zkrátka Vás šetřit nebudou)!!. Film, který po skončení okamžitě začne rezonovat v hlavě a dostanete chuť si jej pustit znova, abyste všechny detaily vychytali a užili si zážitek ještě více. Letos s Babylonem a Creedem 3 nejsilnější pětihvězda. Doporučení maximální. 10/10. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Thriller s netradiční formou, který má bohužel dost děravou zápletku. Což je větší problém než obvykle, protože tento film stojí POUZE na zápletce (vzhledem k tomu, že neobsahuje téměř žádnou akci nebo jiné audiovizuálně zajímavé scény). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film je takou malou anomáliou. Nie často sa stáva, že by hneď v úvode filmovej sezóny niekto vyrukoval s thrillerom roka, navyše bez akejkoľvek marketingovej kampane a s pomerne neznámymi hercami. Netflix ale trafil klinec po hlave a servíruje perfektne poskladaný thriller, inovatívny v duchu svojho predchodcu, nepredvídavý, plný perfektne zosnovaných zvratov, napínavý od začiatku až po záverečné titulky. Hi-tech nuansy a nápaditosť scenára v spojení s teenagerskou vynaliezavosťou vám vytvoaria dojem, že takto by sa dala vyriešiť a vypátrať každá nezvestná osoba, či vyriešiť každý zločin. Príbeh je však do značnej miery vykonštruovaný pre uspokojenie diváka a wow-efekt danej situácie. Pokiaľ sa však až natoľko nevyznáte do týchto technologických prešmyčiek, tak vás tieto hádankové situácie pohltia. Naopak, pokiaľ ste technický antitalent a pre rozlúštenie slov Siri, či Facetime budete počas filmu googliť, tak si ušetrite námahu a nervy. Ja som sa bavil náramne a thrillerovú atmosféru som si takto neužil už dlhú dobu. 90%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Před zhruba pěti lety vlezl John Cho zmizelé dospívající dceři do soukromí a snažil se v jejím notebooku přijít na jakoukoliv stopu. Veškeré dění i tentokrát sledujeme skrze chytré telefony nebo počítačové obrazovky, kopneme si do nekontrolovatelných možností internetu (opakovaně prolomit heslo není problém) a prostě naplno využíváme všemožné aplikace. V centru dění je tenkrát teenagerka June, jejíž starostlivá matka vyrazí s novým přítelem do Kolumbie, ovšem o pár dní a sérii večírků později čeká na letišti marně. Máma je fuč, boyfriend je fuč, policie je bezradná a June tak započne řetěz pročítání mailů a nabourávání se do účtů. Čeká nás řada zvratů, záhadných překvapení a někdy v polovině dost zásadní zvolnění tempa. Samozřejmě ne všechno dává smysl, místy je to dost na efekt, hodně se hraje na náhodu, aspoň čtvrthodinku bych vypustil. Na druhou stranu je scénáristické a režisérské duo Nicholas D. Johnson a Will Merrick, které výše zmíněné Pátrání stříhalo (tvůrce „prvního“ dílu Aneesh Chaganty je tady v roli producenta a stojí za námětem), soustředěné, jejich pojetí je stylové a celé je to z vizuálního hlediska atraktivní. Nicméně Pátrání mi díky emocionálnímu dopadu sedlo víc. Tři a kousek... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhé pátrání už sice není tak kvalitní jako to první, ale určitě nezklamalo. Nápady tvůrcům určitě nedošly. Sympatičtí herci bezproblémově táhnou děj neustále dopředu, akorát bych samozřejmě tak o 20 minut klidně zkrátil. Fascinuje mě jaké dovednosti dnešní mládež předvádí. Hlavní hrdinka dokáže hýbat případem mnohem zdárněji než policejní vyšetřování. Velmi mě potěšila účast Desperádového de Almeidy. 70% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nezvěstná je důstojný nástupce Pátrání,  kdy Merrick a Johnson ve stopách Chagantyho kráčí obstojně, jejich nástupci Keeling a Zakowski u střihačského stolu též navazují obstojně. I přes fakt, že je Nezvěstná volné/antologické pokračování se možná až příliš snaží naplnit škatulku toho, že by pokračování mělo být větší/více šokující a to jí krapet podráží nohy. Merrick a Johnson jistě neservírují pouze Pátrání 2.0, snaží se s konceptem pořád pracovat krapet svěžím způsobem a výsledek je rozhodně svižná a vtahující podívaná, které vrásky na kráse nejvíce způsobuje poslední třetina. I přes fakt, že se tu tentokrát tolik nejede na vlně překvapení, i tentokrát vznikla dostatečně výrazná detektivní podívaná, která ukazuje, že kreativita  nevymřela..... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný krimi triler s využitím sociálnych sietí, ktorý formou nadväzuje na Searching (2018). Prvé dve tretiny som si dosť užil a otravoval ma pri nich len nie príliš uveriteľný kontakt s cudzincom Javim. Záver bol okej, neurazil, ani nenadchol, no konanie zápornej postavy nebolo úplne dokonale podchytené. Nesedelo mi, že okolo matky June spravil celý ten komplikovaný cirkus, len aby potom všetko úplne amatérsky zmrvil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šipka kurzoru počítače opět v akci. Pro matku (Nia Long) mladé June (Storm Reid) se odjezd na dovolenou se svým novým přítelem (Ken Leung) do exotické Kolumbie stane osudným. Její dcera ji po plánovaném návratu domů marně vyhlíží na letišti. Po matce (i jejím příteli) se slehla zem. Nyní se počítač a veškeré dostupné technologie denní potřeby stanou pro mladou dívku pomocníky při vyhledávání a střádání stop velmi záhadného zmizení. Obdobný až mimořádně stejný koncept užila tvůrčí dvojice Nicholas D. Johnson a Will Merrick už ve své prvotině Pátrání. Vznikl tehdy zajímavě rafinovaný desktopový thriller. Veškeré atributy rafinované spletitosti byly použity i tentokrát. Jen ten požadovaný moment překvapení už se nedostavil v takovém rozpětí a napětí. Co by vlastně mělo být napodruhé tak strašně napínavého na pohybujícím se kurzoru po ploše počítače, neustálém klikání na všemožné aplikace zaheslovaných a náhle zpřístupněných uživatelských účtů a iPhone komunikaci. Pochopitelně se to neobejde bez zásadního zvratu, co vrhne hlavní stín podezření na milence máti. To filmu ale nestačí a v závěru přijde s ještě větším šokujícím odhalením osoby, která měla na starost realizaci celého záludného plánu záhadného zmizení. Vymyšlené to není nikterak pitomě, má to své nápady a invenci, ale ani za mák to není napínavé. A thriller, i ten odehrávající se prostřednictvím plochy počítače, by alespoň měl být trošku napínavý. A ještě bych měl výtku stran herců. Bez výjimky byli naprosto všichni pramálo zajímaví. Vypadalo to, že byli obsazeni, aby se dodržela rasová vyváženost, takže v hlavních rolích dvě černošky, pak hned následuje Asiat, kamarádka hispánského původu (Megan Suri) a nově do komunikace z daleké Kolumbie při pátrání přibyl i Portugalec (Joaquim de Almeida). Docela mě pobavilo, že Ken Leung je viditelně starý, je ročník 1970, ve filmu je ale o deset let mladší. Drastických scén se nedočkáme. Film je mládeži přístupný. Finále je tak trošičku, opravdu jen malinko, akčnější. Opakovaný vtip přestává být vtipem stejně tak opakovaný koncept přestává mít efekt působivosti. A to se právě přihodilo tomuto filmu. 6/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak premyslené, ako svojho času Searching, ani postavy nie sú úplne sympatické, ale je to dostatočne intenzívne, aby bol divák celý čas v napätí a zábavné je to veľmi. Páči sa mi, že byť je film čiastočne pre efekt prehliadka technických možností, uberá si (hlavne vo finále a pri scéne z mexických hraníc) možnú pôsobivosť a uprednostňuje radšej dojem surovosti skutočnej situácie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že po Pátraní je už wow efekt fuč, stále je Nezvestná thrillerom, ktorý vás posadí tak pevne do sedačky, že nebudete vôbec vnímať čas. V tomto prípade je dôležitejšie AKO a nie ČO, pretože scenár sem akoby vypadol z osemdesiatok či deväťdesiatok, ale vzhľadom na spôsob pátrania to vôbec neprekáža, skôr ide o výhodu, pretože aspoň môžete porovnávať, ako by sa prípad riešil kedysi a ako je tomu dnes. No a pokiaľ ste fanúšikom moderných technológií, tak si môžete aj po pozretí povedať, že súčasný vývin je to najlepšie, čo ľudstvo stretlo a pokiaľ ideme podľa vás s technológiami ako spoločnosť "backwards", tak vás film o opaku presviedčať nebude. V čom tiež tkvie jeho sila. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Úžasné zpracování. Filmů s podobným formátem zpracování jsem již pár viděl. Byly zajímavé, ale na konci klasicky hlavní hrdinka zemře pod "rukou" nějakýho bubáka. Ryze kriminální verze tohoto zpracování se mi zamlouvala více. Krásně to budovalo atmosféru, včetně všelijakých dějových zvratů, kterých tu bylo více než dost. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcom "Searching" prichádza na scénu film "Missing", ktorý má v sebe veľmi podobné kvality ako jeho predchodca. Aby som bol celkom férovy tak ale poviem, že som si počas sledovania často uvedomoval, že sa dočkáme podobných momentiek ako naposledy a teraz bola len otázka, aké bude celkové vystúpenie a či to bude stáť za to. No keď sme sa dostali na koniec, ostal som skutočne šokovaný. Vysvetlenie a odhalenie bolo tak silné, že som absolútne nerozumel ako sa to vôbec tvorcom podarilo ma takýmto spôsobom zmiasť a prekvapiť. Klobúk dole, máte ma. Čo sa týka natočenia, funguje to na úplne rovnakom princípe ako "Searching", kde sledujeme obrazovku notebooku a skrz ňu nám je prezentovaný celkový príbeh. Funguje to dobre, má to atmosféru, dá sa to jednoducho sledovať, neprináša to žiadne stupídne zvraty a v dôležitých momentoch funguje presne ako má. Takže výsledok je veľká spokojnosť a dúfam, že tento štýl točenia filmov sa bude využívať aj naďalej. Hodnotenie: A ()

Související novinky

Reklama

Reklama