Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I lovec lidí má svoje zásady. Pytlák, rváč a bývalý lovec lidí Joe Kidd (Clint Eastwood) se dá od bohatého majitele pozemků Franka Harlana (Robert Duvall) najmout k pronásledování Mexičana Luise Chamy (John Saxon). Ten je totiž vůdcem povstalců, kteří stále důrazněji prosazují svá práva na rodnou půdu. Frank Harlan se rozhodl problém vyřešit jednou provždy a sprovodit Chamu ze světa. Kromě Joea Kidda má k dispozici celou bandu zabijáků. Když Joe pozná, že Harlan je schopen bez okolků vraždit i nevinné lidi, přejde na stranu utlačovaných Mexičanů a postaví se sám proti přesile dobře vyzbrojených a všeho schopných vrahů... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (7)

  • První z pouhých dvou westernů s Eastwoodem, které byly před rokem 1990 uvedeny i v čs. kinech. Tento měl premiéru v roce 1975, druhý (Bledý jezdec, 1985) až v roce 1989. (charles3)
  • „Natáčet film a přitom stále nemít jeho konec, něco takového jsem nikdy předtím nezažil. Ale Johna Sturgese jsem měl rád a studio mi udělalo dobrou nabídku,“ ohlíží se za natáčením filmu Eastwood. (ClintEastwood)
  • Účinkováním v tomto filmu Eastwood splnil své závazky vůči studiu Universal, vyplývající z předešlé dohody k jeho režijnímu debutu Zahrajte mi MISTY (1971). Měl pro studio natočit dva westerny, Joe Kidd byl prvním z nich. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Alabama Hills v Kalifornii. (reich)
  • Myšlienka poslať rušeň cez ostreľované priestranstvo a prebúrať ním budovu bola už predtým použitá vo filme Vinnetou (1963). V knižnej predlohe Karla Maya sa ale nevyskytuje. (Šuplík)
  • Joe Kidd (Clint Eastwood) používa pri súboji odstreľovačov upravenú pušku Ross Model 1910. Jeho protivník má pušku typu Remington-Keene. Frank Harlan (Robert Duvall) používa pákovú opakovačku Savage 99. Mnohí Mexičania, rovnako ako aj lovci ľudí, používajú Winchester 1892 Saddle Ring Carbine. Lamarr Simms (Don Stroud) používa pištoľ C96 "Broomhandle" Mauser, pričom v niektorých scénach ju má pripevnenú na pažbu, ktorá mu umožňuje držať ju ako pušku. Joe (Clint Eastwood), rovnako ako aj mnoho iných postáv, má revolver Colt Single Action Army. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama