Reklama

Reklama

Děcka proti emzákům

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Somrák s brokárnou se režisér Jason Eisener věnoval podzimu života. Jeho novinka Děcka proti emzákům se naproti tomu soustředí na dobu radostných klukovských her. Na tu šťastnou fázi života, kdy naší hlavní starostí je, jak dokončit amatérský film o příšerách, který natáčíme s partou kamarádů ve stodole, nebo jak vyprudit ségru, která si to ve svém pokoji právě rozdává z bezkonkurenčně nejnamyšlenějším klukem z jejího ročníku. A také, co udělat s mimozemšťany, kteří neplánovaně dorazili na halloweenskou párty a nejspíš nemají nejpřátelštější úmysly. Eisener se opět ukázal jako autor, který si libuje ve zbytnělém oldschoolovém braku. Ale zatímco Somrák s brokárnou byl procítěný milostný dopis groteskním béčkům, Děcka proti emzákům by obstály i jako úchylnější verze Stranger Things s o poznání sprostějšími protagonisty a výrazně nechutnějšími antagonisty. Je už pak jen na míře vaší infantility, jestli si budete chtít film užít z pozice malého Garyho, jenž nestrpí, aby mu kdokoli narušoval nadšenecké filmařské projekty, nebo z pohledu jeho dospívající sestry Samanthy, která pomalu zjišťuje, že její nový přítel je možná větší noční můra než celá mimozemská invaze. Děcka proti emzákům vznikla podle falešného traileru Slumber Party Alien Abduction, který Eisener natočil pro antologii V/H/S 2. Nechal se ale slyšet, že by byl rád, kdyby se tenhle projekt rozrostl o další pokračování. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (26)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Jason Eisener přišel po dlouhých letech konečně s novým zářezem a jsem moc rád, že jsem jej mohl díky Otrlci vidět na plátně. Eisener oproti Hobo with a Shotgun ubral na gore řezničině a přidal na slizu (mňam!). Nejvíc cením zdařilý výběr neokoukaných děcek, které se opravdu chovají a mluví úměrně svému věku, díky čemuž působí přirozeně a živelně. Kids vs. Aliens doručí přesně to, co název slibuje a ještě navíc v příjemném 75minutovém balení, které svou přímočarostí nabízí možnou protilátku pro ty, kteří byli otráveni zpatlaně rozvleklou čtvrtou sérií Stranger Things. BTW: Na úplném konci je dost možná nejlepší potitulková scéna, jakou jsem kdy viděl. Dal bych oba palce nahoru už jen za to pomrknutí na Shyamalanovo Signs, ale je to ještě dohrané a skvěle se to vrací ke dvěma vedlejším postavám z první třetiny filmu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Podľa debilného názvu a škaredého plagátu som čakal rodinnú sci-fi komédiu pre deti, a napokon ide rozhodne o niečo iné. Veľká sestra sa rozhodne zachrániť svojho malého brata a jeho kamarátov, tak si zoženie meč a začne sa sekačka. Detičky sú rozhodne slušne vychované, vulgarizmus v každej druhej vete, hoci, niet sa čomu diviť. Krvi je dosť, deťom sa prekvapivo taktiež môže "niečo" zlé stať, masky fajn, brutality síce nie je veľa, ale je to krátke, svižné, akčné a zábavné. Cítiť z toho lásku tvorcov k žánru, takže za mňa im patrí veľké uznanie. Samozrejme, jedná sa o veľmi intelektuálny film s filozoficko-psychologickou myšlienkou, takže teším sa na niektoré hlboké polstranové analýzy o nekonečnosti vesmíru. majo0007: Tak takýto vymletý pičus ako ty sa rodí v klietke raz za 100 rokov, teba musel tatko v detstve dobre zneužívať :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film je založen na základě povídky z VHS2 Slumber party Abduction a je to sympatické retro hororové béčko, kde je cítit lehčí nádech Stranger Things i odkazy na starší horory. První půlka filmu sice působí jako teen žánrovka, máme tu skupinu dětí, které si rády hrajou a jednoho frajera, který všechny šikanuje a je to hajzl první třídy. Vše se zvrtne na jedné house party, kde jsou všichni přepadeni a unešeni mimozemšťany, kteří potřebují lidskou kůži jako palivo pro svou loď. Jsou tu povedené masky alienů, vypadají celkem creepy a potěší praktické efekty. Druhá půlka je celkem napínavá a došlo i na trochu gore ( nejlepší bylo vylití mimozemské kyseliny na člověka), ale čekal jsem trochu říznější a divočejší podívanou. Film díky svému looku lehce působí jakoby vypadl z 80.let, což pro fanoušky starších filmů bude plus. Výhodou je krátká stopáž 85 minut, ale na víc než lepší průměr to nevytáhnu. 6/10. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní bezelstnost si zaslouží sympatie. Jason Eisener potvrzuje, že hodně omezený rozpočet umí kompenzovat divokým vizuálem. Ale především dokáže do bijáku nalít maximum energie, která pak zpětně mocně prosakuje z plátna. "Děcka proti emzákům" se na sebe snadno nabalují přirovnání ke "Stranger Things". Jenže oproti přemoudřelému seriálovému fenoménu, disponujícímu širokým spektrem stylů i emocí (alespoň v jeho vrcholné první sérii), Eisener své dílko kompletně podřizuje výhradně dětské optice. Přičemž namísto nerdů od deskovek si za hrdiny bere spratkovité fakany odkojené trashovými VHS skvosty, a ne spielbergovkami. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Invaze obojživelných mimozemšťanů blijících zelené želé očima režiséra, který má rád wrestling, pokleslé žánry a uvnitř zůstal stejný jako jeho dětské postavy. Pokusy o hláškování ucházející, energie akce se často marně snaží kompenzovat omezené finanční možnosti a závěrečný tragický moment je vzhledem k celkovému pojetí stejně nevhodný jako překrývající se hudební stopy. Metu „Lidstvo vs. dinosauří sorcerer“ to však s přehledem zdolalo.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová, priemerná zábava pre nenáročných. Jediné čo môžem hodnotiť pozitívne je fakt, že Alien horor tu už dávno nebol, pričom tento tak či onak mimoriadne pozitívne hodnotiť nemôžem, keďže ani masky, ani gore, ani atmosféra (ani humor) nedosahujú takej úrovne, aby som bol aspoň priemerne uspokojený. Ale nájdu sa aj taký, čo to docenia. Neberiem im to :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak po nedávno viděným Rim of the World(2019) mám za sebou další kousek ve kterým bojují děcka proti šmejdům z vesmíru. Kids vs. Aliens mi sednul asi o něco víc než výše zmiňovaný Rim of the World ale ani tak to pro mě není žádnej zázrak. Já prostě filmům ve kterých bojují děti proti vše možnýmu zlu moc nemusím. Mohlo to být rozhodně vtipnější. Z děcek je nejsympatičtější nejstarší sestra jednoho z nich. Na druhou stranu nějaká akce by se našla a má to i přijatelnou stopáž. Na víc jak 2 lepší hvězdy to ale nevidím. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ukričané, uziapané a hlavne retardované decká, to sa nedalo vydržať. Prial som si, aby ich tí mimozemšťania už zobrali minimálne o 15 galaxií ďalej, lebo ten rev by bolo počuť aj z konca Mliečnej dráhy. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Odfláknuté céčko hádam po každej stránke. Chýba mi tu humor a aspoň nejake výraznejšie sympatie k postavám (keď už nič iné). V podstate zbytočný film. Nejak nepoberám, že toto niekto natočí v dnešnej dobe.Zrecyklované klišé jedno za druhým v mizernom prevedení..asi aj tie dve hviezdy sú cez...Ešte popremýšľam 😂 ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Trash! Nejaký kokotko to tu vyhajpuje a ovce sa pridajú... je to dementné po každej stránke. Keď niekto buzerantsky pupušo napíše "cítiť z toho lásku tvorcov k žánru" musí byť na fete a v prdeli mať análnu sondu! Na to, že sa jedná o produkciu BloodyDisguting je to utrpenie. Takéto amatérske počiny točil Peter Jackson 35rokov dozadu a boli aspoň zábavné. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérská sračka co stála tak 50 doláčů vypadá jak od Tromy (ta , ale byla aspoň nechtěně vtipná tohle není)  a kásting probíhal někde v ústavu mentálně postižených jelikož ze všech se mě chce blít a všem do jednoho jsem přál smrt (spoiler nedočkal jsem se). Proti této sebrance jsou snad i ti čeští herci co hrají v tupých seriálech talentovaní a to je co říct.  To snad i exkrement spláchnutý do záchodu předvede větší herecké umění než všichni v téhle sračce. K ději zhruba takhle banda kreténských dětí natáčí amatérské filmy (lepší film by natočilo i novorozeně na porodnici)  jeden kretén se zraní a jelikož rodiče musí někam jet hlídá ho kreténská sestra. Ta se zamiluje do jakéhosi kreténa s kamarády co všechny šikanují a domluví se, že udělají u nich doma párty a tam dojdou mimozemšťané (vypadají jak ti v Scary Movie 3 , ale tam byly vtipní tady ne) a to je zhruba vše. P.s. režisér prý chystá dvojku bůh nám pomáhej   0 procent ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Chtěná vykrádačka Stranger Things s notně parodickým nádechem. Stopáž je krátká, takže se ta převizualizovanoá, uječená pitomina dá docela dobře snést a dokonce se u ní pobavit. Pár scén se opravdu povedlo. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Eisener by mohol točiť aj viac. Už jeho predošlý Hobo with a shotgun bola štylisticky kvalitná pocta grindhouseovým, špinavým a prehnane krvavým béčkam a aj teraz je patrné, že mal režijne film pevne v rukách a presne vedel čo chce natočiť. Pocta sa skladá low budget sci fi hororom a zároveň hororom v hlavných úlohách s deťmi: niečo si Eisener vzal z filmov 80. rokov ako napr. Goonies, niečo zo Stranger Things. Je tu dosť pokusov o humor (ktorý na mňa fungoval len občas), menej pokusov o horor (z ktorých fungovalo len pár minút v strede pri jednej významnej udalosti a tiež musím ešte pochváliť praktické masky emzákov aj napriek tomu že neboli hororovo najvýživnejšie, tak mňa veľmi potešili) a už spomínané deti v hlavných úlohách, pri ktorých dochádza k ich typickej naivite a konfliktu vnímania sveta, resp. jednotlivých situácií ich očami a očami starších pubertiakov. Film má len niečo viac ako hodinku takže nestíha moc nudiť, zápal pre vec z toho doslova srší. Bavilo ma to najmä v druhej polovici, keď sa presunieme od detí a ich dospelej teen sestry natáčajúcich amatérsky film s príšerami k emzákom a jej priateľovi, z ktorého sa vykľuje vcelku bezcitný sociopat. Celkovo som si Kids vs Aliens ako hororovú oddychovku na 1 pozretie užil, ale druhým dychom dodávam, že toto je film pre úzky okruh divákov- cielene low budget, cielene béčkový, cielene ako vystrihnutý z 80. rokov, a to so všetkým dobrým i zlým čo títo typy filmov symbolizuje. 60% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Příznivec oldskůl krváků J. Eisener natočil svoji směsici dětského opojení v osmdesátkovém hávu, která se promění ve skutečný boj s blijícími ufouny. Dokud teda neuvidíte dotykový telefon a partu kaskadérů pobíhající v gumových kostýmech. Čím víc tam máchali rukama, tím více jsem z toho měl prdel. 45% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nízky rozpočet cítiť na každom kroku, na druhú stranu sa tomu nedá uprieť veľká snaha. Je to správne krátke a našťastie práve preto aj svižné s dostatkom akcie. Na dobrý horor je to však málo krvavé/strašidelné a na vtipnú komédiu nedostatočne vtipné. Áno vulgarizmy tie detská strieľajú jeden za druhým, to ale neznamená, že je to aj vtipné.  Hodnotenie to presne vystihuje, na zabitie nudy ako stvorené, len treba mozog nechať doma. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem fanoušek podobných lowcostových sci-fi béček, KvA moje původní nadšení nenaplnilo. Dialogy a jednání postav působí jakoby si je napsal kluk stejnýho věku jako ústřední trio. Film ve filmu, kterej si tam kluci natáčeli, mě ve výsledku bavil asi víc 🦖. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Téma je určitě dobré, ale zpracování je katastrofa. Někdy se prostě produkce Shudder a Bloody-disgusting nepovede a toto je ten případ. Herci byli spíš neherci, kamera roztřesená a chaotická. Emzáci byli dobří, ale šlo poznat že to jsou gumové kostýmy. Mučení mimozemšťany byl asi vrchol filmu a dalo se z toho vytěžit více hnusu. Film by si zasloužil rozhodně kvalitnější zpracování... ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Podle toho odporného plakátu a názvu jsem čekal nějakou blbinu pro děcka. Chyba byla, že jsem si nezkontroloval kdo seděl na židli režiséra. Kdybych věděl, že to je ten týpek co natočil Somráka s brokádou, tak bych se na film asi i líp připravil. Takhle jsem se při filmu několikrát přistihl jak jsem si říkal co to je sakra za kravinu. Možná bych byl ve výsledku i víc rád, kdyby se jednalo o blbinu pro děcka. Tohle bylo totiž tak hrozně divný až mě to nebavilo. Emzáci vypadali divně, hlavní postavy byly nesympatické a celé to bylo příšerně natočené. 3/10 dávám snad i z milosti. ()

Reklama

Reklama