Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rekonstrukce proslulé akce z roku 1960, při níž izraelská tajná služba unesla z jihoamerického exilu jednoho z nejhledanějších válečných zločinců. Adolf Eichmann (Robert Duvall), který organizoval genocidu Židů, žije pod cizím jménem v Argentině. Na základě podezření o jeho skutečné identitě přicestuje do cizí země skupinka agentů. Totožnost masového vraha je ověřena podle data jeho sňatku i dalších indicií. Pečlivě připravený plán se podaří uskutečnit, nastane však problém, jak dostat vězněného muže přes hranice... Ilustrace průběhu únosu se prolíná s konfrontací mravně otrlého Eichmanna a zdrženlivého šéfa komanda (Arliss Howard). (Febiofest)

(více)

Recenze (24)

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přátelé opravdová filmová lahůdka pro fanoušky a příznivce válečné historie a faktu.¨Dokonale a sugestivně natočená rekonstrukce o dopadení jednoho z nejhorších nacistických bastardů a vrahů v dějinách lidstva.Příběh ukazuje pečlivé plánování a akci o dopadení Mossadem s rozhovory agenta/hlavního hrdiny/ a Eichmanna kterého velice bravůrně předvádí vynikající herec Robert Duvall.A propos nechápu že je tak výborný snímek v distribuci nesehnatelný,což je velká škoda. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám za sympatický přístup k věci, kdy se režisér vykašlal na pokusy o nějaké velké umění a soustředil se na podstatu - plánování akce, akci a čekání na útěk. Všechno s velkou dávkou napětí. Prostí, obyčejné lidé - jako agenti a překvapivě i Eichmann. jeho rozhovory s agentem o válce jsou velmi zajímavé a dávají nám nahlédnout do otázky zásadního významu - JAK se to vůbec v Německu mohlo stát? ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem coby fanda o toto téma nezaregistroval jediný nadprůměrný film, který by zdařile zrekonstruoval onu historickou událost. Man Who Captured Eichmann není výjimkou, avšak coby průměrný snímek do sbírky je dostačující. Duvall přesvědčivý a dialogy s ním patří k těm lepším momentům filmu. Bohužel je zde několik historických nepřesností v kombinaci nepříliš autentickým chováním agenta Petera Malkina. Zajímavým nedostatkem je rovněž poněkud kratší délka, protože finále přichází ve chvíli, kdy by se s přehledem mohla odehrávat druhá polovina filmu, coby soud v Izraeli. Na TV film ucházející, přesto promarněný potenciál jako v ostatních případech. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velice solidní historický film. Škoda jen, že to nebylo natočeno do celovečerního filmu. Robert Duvall se na roli Adolfa Eichmanna skvěle hodil a zahrál ho skvěle. Mosad je podle mě opravdu jedna z nejlepších tajných služeb v historii. Dobrý scénář i kamera. Ostatní herci také nebyli nijak špatní. Velmi rozmanitá hudba dodala filmu pěknou atmosféru. Kostýmy, masky i výprava pěkné. Nejlepší scéna je podle mě jak čekají na Eichmanna a on zrovna v ten den nepřijede autobusem a jeden z agentů řekne, "Asi mu to ujelo." Hlášky nebyly špatné a často pobavily a film se přitom neodtáhl od původního záměru. U mě za pěkné čtyři hvězdičky. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Dokonale rozehraná partie izraelské tajné služby mossad, při pátrání po jednom z nejhorších nacistických pohlavárů všech dob! Tak jak si poradili i po Mnichovské olympiádě, tak i tentokrát šli systematicky za svým cílem a taky úspěšně! Na to že jde o televizní film, tak i má opravdu velmi vysokou úroveň... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama